Dokuma’ya mini EXPO

31 Mart 2017, Cuma - 12:57
Dokuma’ya mini EXPO
 Dokuma Kent Parkı bünyesinde yapılan oyuncak müzesinin bahçesi, nitelikli peyzaj çalışmalarıyla mini bir EXPO 2016 Antalya’yı andıracak.
 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün Antalya’nın ortak aklı ile ne yapılacağını belirlediği Dokuma Kent Parkı, yeni yatırımlarla kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geliyor.

Kent parkı içinde yapımı devam eden oyuncak müzesinin arkasındaki yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik park, özenli peyzaj çalışmasıyla mini bir EXPO 2016 Antalya’ya benzeyecek.
 
Bahçeye özenilmesini istedi
 
Bu parka dikilmesi için Manisa Akhisar’dan getirilen bin yılık 2 anıt zeytin ağacı, toprak ile buluşturuldu. Park çalışmasını teknik ekibiyle birlikte inceleyen Başkan Tütüncü, sulanmasıyla toprağı eksilen zeytin ağaçlarına toprak attı. Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine, temalı heykel çiçekler, yürüme yolları, begonvil ağaçları yapılmasını isteyen Tütüncü, bu parkın güzelleştirilmesi için gerekli tüm bilgi ve tecrübelerini ortaya koymalarını talep etti.
 
Çocuklar trenle gezecek
 
Dokuma Kent Parkı’na yaptıkları yeni çalışmalar ile daha da güzel hale geleceğini vurgulayan Tütüncü, bu büyük park içine yapılacak küçük bahçecikler ile alanın çok daha güzel bir yaşam merkezi olacağını söyledi. Buraya Antalya City EXPO’da test ettikleri akülü mini trenler de getireceklerini belirten Tütüncü, çocukların bahçede eğlenceli gezinti yapabileceğini söyledi.
 
Nitelikli yaşam merkezi oluyor
 
Buradaki oyuncak müzesinin emsalleri bakımından Türkiye’nin en iyilerinden biri olacağını müjdeleyen Tütüncü, yapımının tamamlanmasına sayılı günler kaldığını söyledi. Büyüklerin geçmişleriyle buluşacağı bir müze kazandırdıklarını belirten Tütüncü, “Dokuma’nın başı yok, ama sonu da yok. Her gün yenilikler kazandırıyoruz. Önemli olan halkımızın kendini huzurlu ve mutlu hissedeceği bahçe oluşturmamız. Buraya yapacağımız bilim merkeziyle, müzeleriyle, yeşil alanlarıyla güzel cazibe merkezi oluyor. Küçük küçük yeniliklerle, burası devasa nitelikli bir yaşam merkezi halini alıyor.” diye konuştu. 
Dokuma’ya mini EXPO
Dokuma’ya mini EXPO
Dokuma’ya mini EXPO
Dokuma’ya mini EXPO
Dokuma’ya mini EXPO
Dokuma’ya mini EXPO
Dokuma’ya mini EXPO

Benzer Haberler