Kepez’den yaşlılara özel hürmet

23 Mart 2017, Perşembe - 12:08
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Başkan Hakan Tütüncü, belediye olarak yaşlılara hürmet etmeyi özel bir görev saydıklarını ve her zaman onların emrinde olduklarını söyledi. 

Kepez Belediyesi, ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ dolayısıyla ilçedeki kamu ve özel huzurevlerinde kalan yaşlılar için özel bir eğlence etkinliği düzenledi.

Osman Gazi Semt Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte yemek ikram edilen yaşlılar, sanatçı Çağlar Yağız’ın seslendirdiği hareketli türkülerle eğlendi.

Etkinliğe katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, “Yaşlılar haftası, anneler günü, babalar günü gibi günler ve haftalar yılın belli günlerine özel bir durum değildir. Bizim için her hafta yaşlılar haftası, her hafta anneler ve babalar günüdür.” dedi. 
Şeyh Edebali’nin,  Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’ye yaptığı, “bereket daima büyüklerdedir “ nasihatini hatırlatan Tütüncü, “Evet, bereket daima büyüklerle birliktedir. Büyüklerine hürmeti olmayanların topluma verebilecekleri bir şeyde yoktur, hiç kimseye hürmetleri de yoktur.” diye konuştu.

Bereket yaşlılarda

Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’de Cenabı Allah bize şöyle sesleniyor: ‘Anne ya da babanızdan birisi ya da her ikisi sizin yanınızda yaşlanırlarsa onlara öf bile demeyin.” Yasin Süresi’nde de insanların bir bebek olarak dünyaya geldikleri, daha sonra çocuk olarak yaşamını sürdürdükleri, gelişip büyüdükleri, sonra yine tekrar çocukluğa döndükleri ifade ediliyor. Büyüklere hürmet edilmesi gerektiği hususunun altı Kuran’ı Kerim’de sürekli çizilmektedir.
Peygamber Efendimiz (SAV);  ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ demiştir. Bütün bunlardan şunu anlıyoruz; bereket büyüklerle birliktedir.”

“Bu dünya ekme, biçme dünyasıdır”

Başkan Hakan Tütüncü, yaşlılara hürmet konusunda ise gençlere şunları söyledi: 
“Bir yavruyu dünyaya getiren anne, yavrusuna nasıl şefkat gösteriyorsa yaşlandığı zaman da o yavru;  annem ve babam bana bebekliğimde böyle hürmet etmişlerdi ben de yaşlandıklarında elimde tuttukları gibi onların elinden tutmalıyım, demeli. Yaşlandığımızda bize nasıl davranılmasını istiyorsak anne ve babalarımıza o şekilde muamele edelim. Çünkü bu dünya ekme ve biçme dünyasıdır. Bugün kim ne ekerse yarın onu hasat edecektir.”

Yaşlılara 5 yıldızlı otel konforunda huzur evi

Tütüncü, büyüklerin bereketin kapısı olduğunu belirterek,  belediye olarak yaşlılara yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Büyüklere hürmet etmeyi, belediye olarak da özel bir görev olarak sayıyor ve her zaman onların emrinde ve yanı başınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yaşlılarımıza yönelik dönemimizde başlatmış olduğumuz evde bakım ve sağlık hizmeti projemiz tekrara şayandır. Evde bakım ve evde hasta bakımı herkesten çok büyüklerimizin gönlüne dokunan ve onların gönüllerini alan bir hizmetimiz olmuştur. Yaşlılarımızın sosyal hayata dâhil olmasını sağlayacak bu tür sosyal etkinlikler sadece yaşlılar haftasında değil, yıl boyu sıklıkla tekrarlıyoruz.
Bir hayalimizi daha gerçekleştirip 5 yıldızlı otel konforunda son derece güzel bir huzur ve şefkat evinin açılışını gerçekleştireceğiz. Uygulanacak çeşitli programlarla birlikte huzurevimiz aynı zamanda bir şefkat evi olarak da hizmet verecek. Sosyal belediyecilik uygulamalarının en önemlilerini yaşlılarımıza yaptığımız hizmetler olarak görüyoruz. Büyüklerimize yapmış olduğumuz hizmetleri her vesile ile artırma gayretindeyiz.

“Yaşlıların yufka yürekleri vardır”

Başkan Hakan Tütüncü, yaşlıların emrinde ve hizmetinde olan çalışanlara da şöyle seslendi: “Peygamberimiz bize çok önemli bir söz söylüyor; diyor ki, Allah katında mertebenizin ne olduğunu merak ediyorsanız Allah’ın sizi hangi işlerle istihdam ettiğine bak. Siz yaşlılara hürmet eden kurumların içerisinde çalışıyorsunuz. İyi bir işte çalışıyorsunuz. Bu hadisten baktığımız zaman Allah’ın sizi gerçekten çok sevdiği muhakkak. Bu sevginin farkında olun ve daha fazla gönül almaya, daha fazla kalp yapmaya, daha fazla dua almaya devam edin. Çalışanlar olarak büyüklere hürmette kusur etmemeniz lazım. Her büyüğümüz annemizdir, babamızdır. Meseleye o gözle bakmak lazım. Sakın ha unutmayın yaşlıların yufka yürekleri vardır. O yufka yüreklerin duası insanları alır uçurur.”

Tütüncü,  yaşlılara sağlıklı ve güzel bir ömür dileyerek, konuşmasını tamamladı. 
 
 
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet
Kepez’den yaşlılara özel hürmet

Benzer Haberler

“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü, “Kepezli hemşehrilerimizin destekleriyle inanılması güç

Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu
Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu

Kepez Belediyesinin, Dokumapark’a kazandırdığı ve dünyanın en güzel müzelerinden biri olmaya aday Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül’ün de


Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine


Kepez’den Türkiye’ye örnek sağlık projesi
Kepez’den Türkiye’ye örnek sağlık projesi

Kepez Belediyesi, evde bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlılara, 36 sağlık çalışanı ve 5 ambülânsın yer aldığı  “Kepez’de evinizde sağlık” adı verilen proje ile 7 gün