Tütüncü’den birlik çağrısı

21 Mart 2017, Salı - 10:54
Tütüncü’den birlik çağrısı
Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği buluşmasına katılan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, birlik ve beraberliğin korunmasıyla güçlü bir Türkiye oluşacağı mesajını vurguladı.
 

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, davetli olduğu Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği kahvaltısında,birlik ve beraberliği korunmasıyla çok daha güçlü bir Türkiye oluşacağı vurgusu yaptı.

Anadolu’nun dört bir yanından gelip Antalya’ya yerleşmiş olanları tek çatı altında toplamayı hedefleyen derneğin Yüzüncü Yıl Park Restaurat’taki buluşmasına katılan Başkan Tütüncü, bir süre hemşeri derneklerinin başkanları ile birlikte sohbet etti. Ardından dernek başkanı Bedri Yalçın tarafından kürsüye davet edilen Tütüncü, kısa bir konuşma yaptı.
 
Atatürk’ü önek gösterdi
 

Anadolu’nun güzel insanlarıyla bir araya geldiğimizde hep çok yüksek bir enerji hissettikleri ve bundan dolayı da mutluluk duyduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Tütüncü, Türkiye Cumhuriyeti toplumunda bu enerjinin çok gerekli olduğuna inandığını söyledi. Ülkenin birçok yerinde, hatta uluslararası ilişkilerde gerçekten tarihi sıkıntılı süreçten geçildiğini hatırlatan Tütüncü, “100 yıl önce de bu topraklar aynı sıkıntıları yaşıyordu. Nasıl o zaman büyük Atatürk önderliğinde milletimiz bir olmayı, diri olmayı sağlayarak bağımsızlığını elde ettiyse, bugün de aynı kararlılıkla birbirimize sahip çıkmalıyız. Birbirimizi birbirimiz olduğu için sevmeli, et ile tırnak gibi birbirimize sarılmalıyız.” diye konuştu.
 
Farklılıklarımız zenginliğimizdir
 
Ülkemizin daha güçlü olması için birlik ve beraberlik içinde olunmasının şart olduğunun altını çizen Tütüncü, şöyle konuştu; “Hayata farklı pencerelerden bakıyor olabiliriz. Aktüel sorunların karşısında fraklı çözümleri benimsiyor olabiliriz. Ama bunlar birbirimize daha sıkı sarılmaya asla engel değildir. Eğer biz birbirimizi sevmeyi başarabilirsek, farklılıklarımızın da zenginlik olduğunu düşünürsek, bir çok zorluğun aşıldığı göreceğiz. İstikbalimiz ve istiklalimiz adına yapabileceğimiz en önemli şey, birbirimizi çok sevmemiz.”
 
En büyük iyilik birbirimizi sevmek
 

Konuşma yaptığı salonda dahi bu düşüncelerini paylaşan ya da paylaşmayan çok değerli dostların olduğunu belirten Tütüncü, onların hepsini çok sevdiğini söyledi. Hepimizin bu ülkenin birer evladı olmakta dolayı gururlu olması gerektiğini belirten Tütüncü, “Biz müşterek paydalarımızda buluşup el ele verdiğiz sürece, ülkemizin geleceği aydınlanır. Bu tür birleştirici programlar, her şeyden önce bu düşüncelerin toplum içinde sağlamlaşmasını sağlar. Bu toplantıların asıl heyecan verici tarafı budur. Yapacağımız en büyük iyilik, birbirimizi sevmektir. Bunu yapınca Yunus’un dediği gibi işi kolay kılarız.” şeklinde konuştu. 
Tütüncü’den birlik çağrısı
Tütüncü’den birlik çağrısı
Tütüncü’den birlik çağrısı
Tütüncü’den birlik çağrısı
Tütüncü’den birlik çağrısı

Benzer Haberler