Kepez’de hastane bereketi

19 Mart 2017, Pazar - 09:49
Kepez’de hastane bereketi
Yapımı tamamlanan Kepez Devlet Hastanesi, Sütçüler bölgesini önemli bir ticaret merkezi haline getirdi. 

Kamu yatırımları ve belediyecilik hizmetleriyle bir bölgenin nasıl değişeceğine en güzel örnek Kepez ilçesinin Sütçüler bölgesi oldu.

Başkan Hakan Tütüncü, 2009’da göreve geldiğinde birçok mahalleyi kapsayan Sütçüler bölgesinde yoğun bir gecekondu yapılaşması vardı. Tütüncü, belediye-vatandaş işbirliği ile bölgede kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için ilk olarak bölgenin mülkiyet problemlerini çözdü ve kat artışını getiren imar planı çalışmasını yaptı. Daha sonra ise bölgede kapalı olan imar yollarını hizmete açtı.

Hastane yatırıma lokomotif oldu

Tütüncü, devlet hastanesi yatırımının yapılmasını sağlayarak bölgeye ciddi bir değer kazandırdı. Sağlık Bakanlığı’nın, TOKİ eliyle belediyenin 49 dönümlük arsası üzerine inşa ettiği 388 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, bölgede inşaat yatırımını hızlandırdı. Yapım maliyeti yaklaşık 200 milyon TL olan devlet hastanesi yatırımının ardından bölgede site tarzı konutlar ve iş merkezleri inşa edildi.

Hastanenin çevresinde onlarca dükkân açıldı

Türkiye’nin ilk dijital sağlık kuruluşu olan Kepez Devlet Hastanesi’nin çevresinde sağlık, yiyecek, içecek sektöründe onlarca dükkân açıldı. Yeni dükkânların hizmet vermeye başlamasıyla bölgeye önemli ticari hareketlilik geldi. İlçenin istihdamına ve ekonomisine katkı sağlayan hastane çevresindeki dükkânların esnafı, bir dernek altında da birleşti.
Devlet ve özel sektör eliyle yapılan okullar,  hastane yerleşkesindeki Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası, onkoloji merkezi yatırımları da bölgeyi önemli bir ticaret merkezi haline getirdi.

“Hastane, büyük bir hayalin ve emeğin eseri”

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Devlet Hastanesi yatırımının, büyük bir hayalin neticesinde gerçekleştiğine işaret ederek, “Büyük hayallerin gerçekleşmesi için çok fazla emek sarf ettik. Sarf ettiğimiz emekler neticesinde Sütçüler bölgesinde güzel bir tesisi meydana geldi.” dedi.
Tütüncü, hastanenin bölgeye katkısını ise şu sözlerle özetledi: “Hastane yatırımıyla bölgede büyük iş merkezleri, konutlar, esnaf dükkânları meydana geldi. Hemşehrilerimizin arsaları değer kazandı. Ticari ve sosyal hayatta hareketlilik oldu. Bunların hepsi bölgemiz açısından bir kazanç.”

“Kamu yatırımları ticari hayatı canlandırıyor”

Bölgeye eğitim yatırımı da yapıldığını belirten Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı ve Türkiye’nin en iyi İmam hatip ortaokullarından biri olan Nebi Güney Ortaokulu da bölgede. En iyi diyorum zira burada çok büyük başarılar elde edildi. Bu okul 4 bin kadar öğrencimize hizmet veriyor. Antalya’nın dört bir yanındaki anne ve babalar, çocuklarını bu okula göndermek için can atıyor. Hastane yerleşkesinin hemen yanı başında güzel bir eğitim ve öğretim faaliyeti yapan başarılı bir kolejimiz de var.”

Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasını, “Kolejler, nitelikli eğitim kurumları, sağlık tesisleri Sütçüler bölgesinde ticari hayatı canlandırıyor. Bu nedenle ilçemiz açısından kamu yatırımları çok önemli. Daha fazla kamu yatırımı getirip daha fazla iş yapmanın gayretin içerisindeyiz.” diyerek tamamladı. 
 
 
Kepez’de hastane bereketi
Kepez’de hastane bereketi
Kepez’de hastane bereketi
Kepez’de hastane bereketi

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “
“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü,


Habibler’in çehresi değişti
Habibler’in çehresi değişti

Başkan Hakan Tütüncü, kat artışı, yeni yolların açılması, hastane ve okul yatırımlarıyla modern bir şehir görünümü kazandırdığı Habibler Mahallesi’ne, ağız ve diş


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek