Kepez’de aile seminerleri

17 Mart 2017, Cuma - 11:47
Kepez’de aile seminerleri
Kepez Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen aile içi şiddet konulu seminer serisinin üçüncüsü, Erenköy Mahallesinde gerçekleşti.
 
Çeşitli şehircilik hizmetlerinin yanında Kepezlilerin sosyal ve kültür birikimlerini arttırıcı etkinliler de düzenleyen Kepez Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğiyle her ay farklı bir noktada aile şiddete yönelik bilinçlendirme seminerleri düzenliyor.

Sosyal Hizmet Uzmanı Sultan Yılmaz’ın ‘aile içi şiddeti önleme’ başlıklı seminerin yapıldığı Erenköy Etüt Merkezi’ne, çok sayıda kadın katıldı.
 
Dördüncü seminer Dokuma’da
 
Yaklaşık 2 saat süren seminerin dördüncüsünün de, Dokuma’daki Barış Etüt Merkezi’nde 12 Nisan’da ve saat 14.00’de gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu seminere de katılacak olan Yılmaz, anlatımı öncesinde aile içi şiddeti anlatan bir video filmi izletiyor. Gösterimin ardından da şiddet nedir, çeşitleri nelerdir, şiddete kimler nerede maruz kalır, maruz kalındığında neler yapılmalı, şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, şiddete uğrandığında nerelere başvurulabilir ve hangi hizmetler alınabilinir başlıklarında bilgilendirme yapılıyor.
 
Soru cevap kısmıyla tamamlanıyor
 
Aile kanunlarının anlatıldığı ve şiddetin hiçbir gerekçesinin olmayacağının vurgulandığı anlatım sonunda, Yılmaz yaşanmış aile içi şiddet örneklerini de anlatabiliyor. Seminerin sonunda ise, soru- cevap kısmına geçiliyor. Bu bölümde kadınlar, en fazla kadın haklarının ne olduğu, boşanma ve çocuğun velayeti konusunda sorular yöneltiyor.
 
Kepez’de aile seminerleri
Kepez’de aile seminerleri
Kepez’de aile seminerleri

Benzer Haberler