Yepyeni Emek’te lise sevinci

16 Mart 2017, Perşembe - 11:27
Yepyeni Emek’te lise sevinci
Kepez Belediyesi, okul alanları oluşturarak ilçeye yeni eğitim kurumları kazandırmaya devam ediyor. Yeni Emek Mahallesi’ne 40 derslikli lise yapılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü dönemiyle beraber ilçede başlayan okullaşma artarak devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin arsa tahsisleri ve okul alanlarındaki mülkiyet problemlerini çözmesiyle ilçeye onlarca yeni okul yapıldı.

Eğitime maddi ve manevi büyük destek veren Başkan Hakan Tütüncü döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, belediye ve hayırsever işbirliği ile Kepez’e 70’e yakın okul kazandırıldı. Tütüncü, resmi nüfusu 508 bin olan ilçeye yeni okul binaları inşa edilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Emek’e 40 derslikli lise

Belediye, vatandaş işbirliği bir kısmında kentsel dönüşüm projesi yapılacak olan Yeni Emek Mahallesi’nin eğitim alt yapısı güçlendiriliyor.
Kepez’in merkezi yerleşim yerlerinden biri olan Yeni Emek’te 40 derslikli lise sevinci yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, belediyenin imar düzenlemesi yaparak okul alanı olarak hazırladığı arsaya 40 derslikli İmam Hatip Lisesi (İHL) ve 200 kişilik pansiyon binası inşa ediyor. Yüklenici firma, ihale bedeli 12 milyon 934 bin TL olan lisenin inşasına başladı.

Mahalle, belediye-vatandaş eliyle yenileniyor

Başkan Hakan Tütüncü yeni okul binasının şantiyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü’yü, şantiye alanına gelişi sırasında Abdülkadir Özkan İlkokulu’nun öğrencileri sevgi gösterisiyle karşıladılar. Yeni Emek’te, belediye-vatandaş işbirliği ile güzel bir kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını anımsatan Tütüncü, “Kentsel dönüşüm projesiyle eskiyen konut stokunu yenilenmesini, daha güzel bir yaşam sunan binaların yapılmasını ve sosyal tesislerin artışını gerçekleştireceğiz.” dedi. 

“Yeni okul yapılmasına destek veriyoruz”

Belediye hizmet alanlarının artması, yeni okul alanları ve sağlık merkezlerinin yapılması gibi güzel adımlar attıklarını belirten Tütüncü, mevcut okul alanlarına da yeni eğitim yatırımları kazandırdıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Yeni Emek Mahallesi’ne 40 derslikli bir İHL ve 200 kişilik pansiyon binasını kazandırdık. Eğitim ve öğretim kurumlarının artırılması konusunda sürekli üstün bir gayretin içerisindeyiz. Eğitim kurumlarının ilçemizde yapılmasına destek veriyoruz. Hem yeni eğitim kurumlarının yapılması hem de nitelikli eğitim kurumlarının ilçemizde bulunması en temel hedefimiz. Bununla alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne mutlu bize ki yeni bir okul inşasını daha başlattık.”

Örnek kentsel dönüşüm

Belediye-vatandaş işbirliği ile ideal bir kentsel dönüşümün nasıl gerçekleştirilebileceğinin örneğini, önümüzdeki günlerde Yeni Emek Mahallemizde göstereceklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Yeni okulun, Yepyeni Emek’in Kepez’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Yeni Emek’te yepyeni bir mahalle gün yüzüne çıkıyor. Yeni Emek, Kepez’in merkezi ve belediyeciliğin de merkezi haline gelecek.” diyerek açıklamasını tamamladı.  
 
Yepyeni Emek’te lise sevinci
Yepyeni Emek’te lise sevinci
Yepyeni Emek’te lise sevinci
Yepyeni Emek’te lise sevinci
Yepyeni Emek’te lise sevinci
Yepyeni Emek’te lise sevinci

Benzer Haberler