Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor

13 Mart 2017, Pazartesi - 12:15
Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor
Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’in çözülemez denilen mülkiyet problemlerini çözmeye devam ediyor. 2B arazileri ve Altınova’nın planlamasından sonra Düden havzası Sit alanındaki gecekonduların tapu problemi de tarihe karışıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Habibler Mahallesi’nde Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı içerisinde kalan 600’ye yakın gecekondunun tapu problemi çözüme kavuşturuluyor.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun, 1992 yılında sit ilan ettiği 552 hektarlık alanda kalan gecekondu sahipleri, 25 yıldır oturdukları evlerinin ne zaman yıkılacağının korkusunu yaşıyordu.

 Söz verdi ve çözdü

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 2014 yerel seçim çalışması sırasında geldiği sit alanı bölgesinde tapu problemini çözeceklerinin sözünü vermişti. Başkan Tütüncü, Kepez’de ve Büyükşehir’de aynı partiden belediye başkanı olması halinde sorunun daha hızlı çözüleceğini ifade etmişti.
Yerel seçimlerden sonra iki belediyenin aynı partiden olması sit alanı probleminin çözümünün önünü açtı.

Sit alanı dışında en yakın yerden tapu

Kepez Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yetki kapsamında sit alanındaki tapu problemini çözüyor. Sit alanındaki gecekondu sahiplerine, sit alanı dışından en yakın bölgeden tapulama yapılacak. Tapu alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasından sonra ise sit alanı havzası gecekondulardan temizlenecek. Daha sonra 552 hektarlık sit arazisi, rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

Tütüncü müjdeyi yerinde verdi

Başkan Hakan Tütüncü, Habibler Mahallesi’nde sit alanı bölgesinde bir eve yaptığı ziyarette, sit mağdurlarına müjdeli haberi verdi.
Tütüncü, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile bu sorunu çözeceğimize söz vermiştik. Büyükşehir’in verdiği yetki kapsamında gecekondu sahiplerine sit alanı dışında evlerine en yakın bölgeden tapulama yapacağız. Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı içerisinde 600 tane ev var. Bunların tapularını vereceğiz. ” diye konuştu.

“Yeni konutlarınıza oturduktan sonra gecekondular yıkılacak”

Bölge sakinlerine, 25 yıldır beklediğiniz tapularınıza kavuşacaksınız, şeklinde seslenen Tütüncü, “Tapulama işleminin bitmesi, yeni tapu alınan yerlere ruhsatlı ve iskanlı yapıların yapılarak tamamlanması ve oturanların evlerine taşınmasından sonra sit alanındaki gecekonduları temizleyeceğiz. 8 yılık belediye başkanlığımda hiç kimseyi sokağa atmadım. Kimsenin evini yıktırmadım. Evini yıktıracağım insanların evine gelmem.” ifadesini kullandı.

“Vaatlerimizi yerine getiriyoruz”

“Sorunları çözmek bizim işimiz.” diyen Başkan Hakan Tütüncü,  konuşmasını şöyle tamamladı: “Hepiniz rahat olun. Türel’i de beni de seçmeniz halinde sit alanı problemini çözeceğimizi yerel seçim döneminde söylemiştik. Şimdi çözüyoruz. Biz sözlerimizin arkasındayız, vaatlerimizi yerine getiriyoruz. Şu an tapulamayla ilgili ön hazırlıklar yapılıyor.  Mayıs, Haziran gibi gecekondu dosyalarınıza istinaden tapulama başlar. 2018 yılı ilk aylarında tapulama süreci biter. Evlerinizin tapularınızı almadan yıkılma tehlikesi yok. 8 yılda 20 bine yakın gecekondu yıktık. Ama kimsenin ahını almadık. Tapusunu verdik, boşalttıktan sonra evini yıktık.”

Tapu müjdesiyle mutluluk yaşayan sit mağdurları da 25 yıllık sorunlarını çözmelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür ettiler.
Ev ziyaretine Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de eşlik etti. 
Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor
Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor
Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor
Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor
Tapular veriliyor sit alanı derdi bitiyor

Benzer Haberler