Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”

5 Mart 2017, Pazar - 11:04
Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ilçe muhtarlarına anlatan Başkan Hakan Tütüncü, “16 Nisan’da yapılacak referandumda mührümü zihnimde hiçbir soru işareti olmadan ‘evet’in altına basacağım.” dedi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmak için ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Buluşma, Başkan Tütüncü’nün muhtarlara armağanı olan ‘muhtarlar hizmet birimi’ binasında gerçekleşti.
Toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, ilçe muhtarlarının tamamına yakını katıldı.
Milletvekili Hüseyin Samani, toplantıda muhtarlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Terörle kim daha güçlü mücadele eder?

Başkan Hakan Tütüncü de 18 maddeden oluşan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili şunları söyledi: “Terörle mücadele konusunda Ak Parti ve MHP’nin içerisinde bulunduğu blok mu daha güçlü bir mücadeleyi ortaya koyacak yoksa CHP ve HDP’nin içinde bulunduğu blok mu? Bir de buna bakmanızı rica ediyorum.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin başkanı aslında 2019 Kasım ayında yapılacak seçimde seçilecek. Bu sistemi, bir kişiye endeksli olarak değerlendirmek doğru değil. Eğer öyle olsaydı başkanlık seçimi 17 Nisan’da yapılırdı.

Parti değil, memleket seçimi

Milletin verdiği karar önemlidir. Milletin vereceği karardan çekinmemek lazım.
Demokrasilerde Millete gitmekten, milleti verdiği kararı kabul etmekten daha güzel bir şey olamaz. Eğer bir yerde halkın istediği doğrultuda karar oluşuyorsa o karar ülke ve millet için güzel bir karardır. Hep birlikte topluma düşüncelerimizi anlatmalıyız ve her zaman da toplumun hakemliğine güvenmeliyiz. Milletin şaşmaz bir terazisinin olduğunu ifade ediyorum. Bu parti seçimi değil, memleket seçimidir. Hayır dersek nelerin, evet dersek nelerin olacağını, hayır dersek ne tehlikelerin bizi beklediğini, evet dersek kimlere bu işin yarayacağını iyi hesap etmemiz lazım.”

Tütüncü, konuşmasını, “Hiçbir seçimde olmadığı kadar zihnimde hiçbir soru işareti olmadan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi\' için 16 Nisan’da yapılacak referandum  mührümü ‘evet’in altına basacağım. Bunda hiçbir tehlike görmüyorum. Bunu bir hukukçu kardeşiniz olarak söylüyorum.” diyerek tamamladı.  
Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”
Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”
Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”
Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”
Tütüncü, “Mührümü ‘evet’in altına basacağım”

Benzer Haberler