Tütüncü\'den yerli üretime destek

3 Mart 2017, Cuma - 13:24
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, Yerli Param Yerli Malım adlı projelerini tanıtmak amacıyla Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü başkanlık makamında ziyaret etti.

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği yönetimi, Başkan Deniz Karataş öncülüğünde Kepez Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Başkan Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret eden dernek yönetimi, yerli üretime destek amacıyla yola çıktıkları Yerli Param Yerli Malım projelerini tanıttı. İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak yapılan tüm işlerde yerli üretim malzeme kullanma kararı aldıklarını ifade eden Dernek Başkanı Deniz Karataş, Tütüncü’yü projelerine destek vermeye davet etti. Başkan Tütüncü, yerli ürün kullanmayı amaç edinen kampanyaya belediyenin tüm hizmetleriyle birlikte destek verdiğini ifade etti.

Ahilik kültürüne vurgu

Projenin yaygın hale gelmesi için ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Karataş, esnafın birlik olmasının ülkeye fayda sağlayacağını işaret etti: “ Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak ülke genelinde ‘Yerli Param Yerli Malım’ sloganıyla bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızla tüm sektör firmalarına, müteahhitlerimize ve tüm sivil toplum örgütlerine kamuda ve özelde ekonomik cephede seferberlik çağrısı yapıyoruz. Bizler inşaatlarımızda mermerden seramiğe, doğal taştan perdeye kadar bir evin ihtiyacı olan ne varsa yerli malı olanını kullanarak işe başlıyoruz. Her şeyin en güzeli ve kalitelisi ülkemizde üretilmektedir. Bu sayede paramız döviz olarak yurt dışına çıkmayacak, ülkemizde kalacaktır. İthalat ve ihracat arasındaki fark kapanacak, paramız değerlenirken işsizliğimiz azalacaktır. 800 yıllık ahilik kültürüne sahip bu ülkede esnafımız dayanışma içerisinde dışarıya para kazandırmadan kalkınacak ve bu da ülke genelinde hepimizin faydasına olacaktır.”

Tütüncü’den projeye  destek

Ülke çıkarlarını ön planda tutan projeyi inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, yerli malı kullanmanın önemine işaret ederek dernek yönetimine sonuna kadar destek verdiğini ifade etti: “Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği bizim için en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Belediye başkanlarının müteahhitlerle çok yakın ilişkisi olması gerektiğini düşünüyorum. Şehri inşa eden müteahhitlerle belediyeciler birlikte hareket ederse şehrin gelişimi çok daha doğru olacaktır. Son dönemlerde ülkemizin iyiliğini istemeyen bir takım kişiler fesat alanlarında ve özellikle ekonomik oyunlar oynanıyor. Bunun karşısında milli paramızın değer kazanmasını sağlamak hepimizin bir vatandaşlık ödevidir. Sizler sadece binaları yapmakla kalmayıp üretimleri de yerli para ile yaparsanız, son derece yerli  ve milli bir duruş sergilemiş olursunuz. Ben de Kepez Belediye Başkanı olarak sizleri destekliyorum ve belediyemizin bütün imkanlarını da yerli ve milli duruşa sahip bu proje için tahsis ediyorum. Bizi de fahri bir üyeniz olarak kabul edin ve halkımızın yararına olacak bu proje için her türlü desteği vereceğimizden emin olun.”

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin bu anlamlı projesine destek veren Tütüncü, günün anısı olarak Başkan Karataş’a milli takımımızın ilk formasını örnek alan özel koleksiyondan bir forma hediye etti.

Tütüncü’nün bu anlamlı hediyesini dernek binasında sergileyeceklerini ifade eden Karataş, desteklerinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür ederek projenin her geçen gün büyüyerek milli bilinci artırmasını temenni etti.
 
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek
Tütüncü\'den yerli üretime destek

Benzer Haberler