Kepez’in kalbine yeni şehir

2 Mart 2017, Perşembe - 13:48
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez Belediyesinin, Yeni Emek Mahallesi’nde ‘halkın onayını’ alarak başlattığı kentsel dönüşüm projesinde sıra modern konutların yapımına geldi. Başkan Hakan Tütüncü, projenin uygulanacağı bölgedeki hak sahiplerine tapularını evlerinde veriyor.

Kepez Belediyesinin, halkla birlikte Yeni Emek Mahallesi’nin orta kısmında gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinin imar planı ve parselasyon süreçleri tamamlandı. Yapılan referandumda yüzde 90 evet oyu ile halkın onayladığı kentsel dönüşümünde şimdi hak sahipleri tapularına kavuşuyor.

Kepez’de evde tapu dönemi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeni Emek’teki kentsel dönüşümde yeni bir dönemi de başlattı. Başkan Tütüncü, ‘evde tapu dönemi’ sloganıyla Yeni Emek’te, projenin uygulanacağı bölgedeki evleri ziyaret ederek, hak sahiplerine tapularını veriyor.
Tütüncü, Yeni Emek’te yepyeni bir yaşamı başlatacak olan projenin ilk tapu belgelerini Muhammet-Ayşe Dudu Vural ile Mustafa-Fatma Altun çiftlerine takdim etti.
Bu tarihi ana Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı Ramazan Bıçak, Başkan Danışmanı Ramazan Eciş ile mahalleliler tanıklık etti. 

Yeni Emek’te emek emek yeni bir şehir

Yeni Emek Mahallesi’nde 1 yıla aşkın süre sürdürdükleri kentsel dönüşüm çalışmasında önemli bir noktaya geldiklerini kaydeden Başkan Tütüncü, “Vatandaşlarımızı, eskimiş depreme uygun olmayan, sağlık koşulları bakımından yetersiz olan konutlardan yine vatandaşlarımızın desteği ile kurtarıyoruz.” dedi.
Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın haklarını artırıcı, ücretsiz konut sahibi olabilecekleri çok önemli bir kentsel dönüşümün önünü açacağımızı ifade etmiştik. Burada kentsel dönüşümle ilgili bir referandum uyguladık. Sonrasında belediyemiz ve mahallemiz büyük bir gayretle çalışmalarımızı tamamladık. Şehrin kalbine Yeni Emek Mahallesi’ne yeni bir şehir kurulması için ilk atımı attık ve ilk tapu törenimizi gerçekleştirdik. Yeni Emek’te emek emek yeni bir şehir kuruyoruz.”

Projeyi halk yapacak

Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesi’ne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür eden Tütüncü, “Büyükşehir, önümüzü açtı, biz de çok çalıştık şimdi vatandaşlarımıza yepyeni bir hayatın kapılarını aralayacağımız, modern konutlarda yaşamalarını sonuçlayacağımız güzel bir projeyi birlikte başlatıyoruz.” ifadesini kullandı. 
Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’da kentsel dönüşüm adına yerel yönetim tarihinde önemli bir başarıya imza attıklarına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha değerli konutlar, daha güzel bir yaşam, daha güzel bir şehir, daha iyi bir alt yapı artık Yeni Emek Mahallemizin hakkıdır. Hak sahipleri, hissedarlarıyla bir araya gelerek diledikleri müteahhitlerle anlaşarak konutlarını yapacaklar. Bizim burada müteahhit önerimiz yoktur. Bizim burada herhangi bir şekilde mimardır, mühendistir, bunlarla ilgili bir önerimiz de yoktur. Halkımız, işin en iyi şekilde bilir. Tercih ettikleri müteahhitle sözleşmesini yaparak inşaatını başlatacak.”
Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak artık bir ilki de başlatmış olduk. Çok tapu verdik ama şimdi Yeni Emek’te evde tapu dönemini başlattık. Bütün belediye eve gelerek bayram havası içerisinde tapu törenimizi gerçekleştiriyoruz. Allah mübarek etsin, bismillah” diyerek tapuları hak sahiplerine verdi. 
Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz” sözünü anımsatan Tütüncü, “Biz aşkla çalıştık, engelleri aştık. Yeni Emek’e, aşkla, sevdayla yeni bir şehir kuruyoruz.”  diyerek konuşmasını tamamladı.

Söz de karar da vatandaşın

Kentsel Dönüşüm de örnek model olacak Yeni Emek projesinin dönüşüme yönelik hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları, Kepez ve Büyükşehir meclislerinden onaylanarak kesinleşmişti. Belediyenin yoğun gayretleri ve çabalar sonrasında kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgenin parselasyon çalışmaları ve tapu tescilleri tamamlandı. Şimdi mahalle sakinleri tapularını almaya başladı. 
Bundan sonra kentsel dönüşüm sürecinde artık söz de karar da vatandaşta olacak.

Dönüşümü vatandaş yapacak

Tapularını alan vatandaşlar bulundukları parsellerdeki ortakları ile ve özgür iradeleriyle istediği müteahhitle beraber hareket edecek ve dönüşümü beraberce sağlayacak.
Mahalle sakinleri, kentsel dönüşümle yaklaşık 30-40 yıldır oturmakta oldukları, eskiyen yapılarını; artık yenilemek ve daha modern daha sağlam konutlarında barınma imkânı yakalamış olacaklar.

Site tarzı modern yaşam

Kentsel dönüşümün kendilerine sağlayacağı, kira yardımı, çok uygun şartlarda kredi kullanma ve taşınma yardımı gibi imkanlardan faydalanacaklar.
Site tarzı yapılaşmaya imkan veren yeni planlama alanında; otoparkı, site içerisinde ekstra yeşil alanlar, güvenlikli ve sosyal yaşam mekanı gibi pek çok fonksiyon bulunacak.
7 katlı dikey yapılaşma sağlayacak bölge adeta Kepez’in merkezindeki yeni cazibe bölgelerinden birisi olacak.
Yine Modern kent planlamasının kendilerine kazandıracağı; yeşil alan, eğitim tesisleri, sağlık tesisi, dini tesis, kültürel tesis gibi imkanlara da kavuşmuş olacaklar.
Bölgede yeni yollar ve modern altyapı ilgili kurum ve kuruluşlarca hayata geçirilecek ve gereken yatırımlar yapılacak.

Bundan sonra Kentsel Dönüşüm süreci nasıl işleyecek?

Tapularını alan vatandaşlar öncelikli olarak imar çaplarını da almaya başladılar. Devamında kendi özgür iradeleriyle istedikleri müteahhitle görüşmelere ve anlaşmaları yapabilecekler.
Vatandaşların her ada/parselde anlaşma sürecinden sonra; ruhsata esas projeler üretilecek ve inşaat ruhsatları alınacak. Bugüne değin her türlü kolaylığı sağlayan Kepez Belediye Başkanlığı ve idaresi devamında da gereken her türlü katkı ve desteği vermeye devam edecek. Ruhsat alımından sonra kentsel dönüşümün sağladığı kira yardımı ve taşınma yardımları ile ada/parseller boşaltılacak ve İnşaat yapım süreci süratle başlayacak.
18 ila 24 ay gibi süre sonunda Yeni Emek sakini vatandaşlar, yepyeni konforlu evlerine kavuşacak. 
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir
Kepez’in kalbine yeni şehir

Benzer Haberler