​Kepez’den insana değer veren yatırım.

21 Şubat 2017, Salı - 18:16
​Kepez’den insana değer veren yatırım.
Başkan Hakan Tütüncü, Şafak Kapalı Pazarı’nın, yürüyen merdiveni ve asansörüyle insana değer veren bir yatırım olduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden 2 katlı, yürüyen merdivenli Şafak Kapalı Pazar’ın şantiyesinde incelemelerde bulundu.
Başkan Hakan Tütüncü, inceleme sırasında yüklenici firmanın yetkililerinden pazarın inşasıyla ilgili bilgi aldı.
Tütüncü, 16 Ocak’ta temelini attıklar pazarın çatısını taşıyacak olan kolonlarının yapımının büyük oranda tamamlandığını söyledi. Tütüncü, bir aksilik çıkmaması halinde pazarı 6 ay sonra hizmete açacaklarını belirtti. 

Yürüyen merdivenli pazar

Başkan Tütüncü, belediye ve esnaf odası işbirliği ile inşa ettikleri 2 katlı, yürüyen merdivenli Şafak Kapalı Pazarı’nın, Türkiye’nin en güzel ve modern pazarlarından biri olacağını söyledi. Tütüncü, pazarın yürüyen merdiveni ve asansörüyle de insana değer veren bir yatırım olduğunun altını çizdi.
Başkan Hakan Tütüncü’nün, Şafak Mahallesi’ne sözü olan kapalı pazar,  belediye ve Antalya Semt Pazarcılar Odası arasında imzalanan protokol kapsamında yapılıyor. 2 katlı olacak pazarın çatısı, betonarme yapının üzerine çelik uzay kafes imalatı ve sandviç panel kaplama şeklinde olacak.

310 esnafa ekmek kapısı olacak

Yaklaşık 4 bin m2 alan üzerine inşa edilecek ve 8 bin m2 kapalı alanı bulunan pazarın 1. katında pazarcı esnafına yönelik 9 adet dükkân, çay ocağı ve tuvaletler (engelli tuvaleti) yer alıyor. Güvenlik kameraların ve ses sisteminin olacağı pazarın 2 katında ise zabıta karakolu, bay ve bayan mescit, abdest alma yeri ile esnafın sergi alanları bulunuyor. 310’a yakın esnafın ekmek kapısı olacak pazarda yürüyen merdiven, 3 ton kapasiteli asansör ve araçlar için rampa da olacak.
İhale bedeli yaklaşık 5 milyon TL olan Şafak Kapalı Pazarı’nın 6 ayda tamamlanması planlanıyor.
 
​Kepez’den insana değer veren yatırım.
​Kepez’den insana değer veren yatırım.
​Kepez’den insana değer veren yatırım.
​Kepez’den insana değer veren yatırım.

Benzer Haberler

Kepez’e örnek ve modern pazar

Kepez’e örnek ve modern pazar

Belediye ve esnaf odası işbirliği ile 2 katlı, yürüyen merdivenli Türkiye’nin en güzel ve modern pazarlarından bir tanesi Kepez’e inşa ediliyor. Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcıları Odası işbirliği yapılan 2 katlı, yürüyen merdivenli ve

Şafak pazarı tamamlanıyor
Şafak pazarı tamamlanıyor

Başkan Hakan Tütüncü, yürüyen merdiveni ile insana değer veren bir yatırım olan ve yapımı devam eden 2 katlı Şafak Kapalı Pazarı’nın betonarme inşaatının tamamlandığını, ince


Kepez’e yürüyen merdivenli pazar
Kepez’e yürüyen merdivenli pazar

Kepez Belediyesinin, Şafak Mahallesi’ne sözü olan 2 katlı, yürüyen merdivenli ve ihale bedeli 5 milyon TL olan kapalı semt pazarının temeli atılıyor. Kepez Belediyesi, yeni yılın ilk


Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor
Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor

Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcılar Odası işbirliği ile yapılan 2 katlı, yürüyen merdivenli ve asansörlü Şafak Kapalı Pazarı’nda sona yaklaşılıyor. Türkiye’nin en modern