Fabrikalar güzelleşiyor

17 Şubat 2017, Cuma - 16:52
Fabrikalar güzelleşiyor
Kepez Belediyesi, Fabrikalar Mahallesi’nin tüm alt yapı çalışmalarından sonra yollarının hizmet veremez hale gelen asfaltını ve kaldırımını yeniliyor.

Kepez Belediyesi, yeniden kazılmaması ve kamu malının israf edilmemesi için asfalt çalışmasında örnek bir uygulama yapıyor.

Elektrik, doğalgaz, fiberoptik gibi alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra asfalt ve kaldırım çalışmasını gerçekleştiriyor. Kepez Belediyesi, bu yöntemi 10 mahallesinin ardından şimdi Fabrikalar Mahallesi’nde uyguluyor.

Tüm yolların asfaltı ve kaldırımı yenileniyor

Mahallede, doğalgaz, elektrik iletim hatlarının yer altına alınması, fiberoptik internet, kanalizasyon, yağmur suyu drenajla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, alt yapı çalışmaları biter bitmez bölgede asfalt ve kaldırım yenileme çalışması başlattı. İş makineleriyle kırılan, eskiyen kaldırım ve bordür taşları kaldırılıyor. Daha sonra yeni parke ve bordür taşları kullanılarak kaldırım çalışması yapılacak.
Alt yapı inşaatlarından dolayı bozulan ve kullanılamaz hale gelen mevcut asfalt da iş makineleri kazılıyor. Daha sonra yollara asfaltın birinci tabakası olan binder tabakası serilecek ardından ikinci asfaltın serimi yapılacak.

Fabrikalar’da şehirleşme tamam

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de mahallede devam eden asfalt ve kaldırım çalışmalarını teftiş etti. Fen işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan bilgi alan Tütüncü, işçilere kolaylıklar diledi.
Mahallenin alt yapıyla ilgili tüm çalışmalarının tamamlandığını aktaran Tütüncü,   “Şimdi bölgenin asfaltı ve kaldırımı yeniliyoruz. Artık Fabrikalar Mahallemiz alt yapı noktasında şehirleşmesini tamamlamış oluyor. Mahallemiz, şehrin merkezinde küçük katlı, çevreye uyumlu binalarıyla dingin bir yaşamın olduğu bir bölge. Şimdi tamamlanan alt yapısıyla, yenilenen asfaltı ve kaldırımlarıyla daha da güzel olacak.” açıklamasını yaptı. 

“Kepez’i gergef gibi işliyoruz”

Kepez’in her tarafını gergef gibi işlediklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, “Güzelleştirme, yatırımları yapma adına her konuda büyük bir özeni gösteriyoruz.  Şahsımda haftanın bir günü arazi de olmak suretiyle yatırımcı müdürlüklerimizin çalışmalarını yerinde denetliyorum.  Denetleme de farklı bir sinerji meydana getiriyor. Yeni asfaltımız, kaldırımımız ve şehirleşme hamlemiz Fabrikalar Mahallesi’ne hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı. 
Mahallede 8 bin 700 metre uzunluğundaki yolda 11 bin ton sıcak asfalt, 20 bin m2 kaldırım çalışması yapılacak.
 
 
Fabrikalar güzelleşiyor
Fabrikalar güzelleşiyor
Fabrikalar güzelleşiyor
Fabrikalar güzelleşiyor
Fabrikalar güzelleşiyor
Fabrikalar güzelleşiyor

Benzer Haberler

Dokuma’nın tüm yolları güzelleşiyor

Dokuma’nın tüm yolları güzelleşiyor

Kepez Belediyesi, Dokuma bölgesindeki Ulus, Özgürlük ve Yeşiltepe’den sonra Zafer ve Yükseliş’teki tüm yolların asfaltını ve kaldırımını yeniden yapıyor. Büyükşehir işbirliği ile bölgedeki caddelerin asfaltı ve kaldırımı da yenileniyor.

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Kepez’e 100 milyon TL enerji yatırımı
Kepez’e 100 milyon TL enerji yatırımı

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’i şehirleştirme çalışmalarında en önemli desteği Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (AEDAŞ)’nden alıyor. AEDAŞ, özelleştikten sonra 3 yılda


Kafeler Caddesi güzelleşiyor
Kafeler Caddesi güzelleşiyor

Kepez Belediyesinin, gençlere yönelik işletmelerin yoğun olarak bulunduğu Kültür Mahallesi’ndeki ‘Kafeler Caddesi’ olarak isimlendirilen 3805 Sokak’ı yenileme projesinin yapımı