"O Sevgiliye Suda Mektuplar Yazdık"

7 Nisan 2010, Çarşamba - 21:37
”O Sevgiliye Suda Mektuplar Yazdık”


Akdeniz Üniversitesi Ulusal Uygulamalı Ebru Yarışması’nda 17 üniversiteden 40 öğrencinin 90 eseri, Kepez Belediyesi’nde sergileniyor. Ebru sergisi 23 Nisan tarihine kadar açık kalacak.


Antalya Tanıtım Vakfı ve Akdeniz Üniversitesince (AÜ) düzenlenen 1. Akdeniz Üniversitesi Ulusal Uygulamalı Ebru Yarışması’na katılan 40 öğrencinin eserleri Kepez Belediyesi’nde sergileniyor.  "O Sevgiliye Suda Mektuplar Yazdık2" adlı serginin açılışı Kepez Belediye Hizmet Binası Fuayesi’nde gerçekleştirildi. 17 üniversiteden 40 öğrencinin 90 eseri sergilenirken, açılış sırasında ‘Ebru’ sanatı ile birsüre ilgilenen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, uygulamalı Ebru hazırladı. Düzenlenen açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yanı sıra, Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Kepez İlçe Emniyet Müdürü Kepez İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Papak, Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Akdeniz Üniversitesi Ebru Eğitmeni Mukadder Kavas,
meclis üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Kültür Hizmetleri Daire Başkanlığı yönetimi ve sanatseverler katıldı.


Açılış öncesinde konuyma yapan Akdeniz Üniversitesi Ebru Eğitmeni Mukadder Kavas, “Bizim atalarımızdan köklerimizden gelen bir sanatı icra ediyoruz. O Sevgiliye suda mektuplar yazmaya her zaman devam edeceğiz. Bu organizasyonu büyüterek Türkiye ve dünya çapında sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu eserler tüm Türkiye’yi gezecektir” diye konuştu.


Anlamlı bir günün açılışını gerçekleştirmekten mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Klasik Türk sanatları içerisinde en çok ebru’yu seviyorum. O değerler manzumesinin içerisinden süzülüp gelen güzellikleri bize anlatıyor. Belediye Başkanı olduğum zaman hayallerim arasındaydı. Sultan Fatih İstanbul’u fethettiğinde yayınlamış olduğu ilk fermanında “Bir şehrin duvarları kültürle örülür” bende belediye başkanı olduğumda kültür ve sanat alanında atılım yapmayı hedefliyordum. Bugüne kadar birçok sergiye ev sahipliği yaptık. Bu sergiye gönül koyan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, sanatçılarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.
Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından diğer davetlilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirerek eserleri incelediler.

Benzer Haberler