Kepez’den Halep’e 12 TIR

15 Şubat 2017, Çarşamba - 12:00
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü’nün desteğiyle 12 tır’ı dolduran insani yardım malzemesi toplayan Hayrat Vakfı, hayır dualarının okunduğu uğurlama töreniyle yardımlarını gönderdi.
 

Kepez Belediyesi işbirliğiyle toplanan insani yardım malzemesi taşıyan 10 tır’ı geçen ay gönderen Hayrat Vakfı Antalya Temsilciliği, bu kez de 12 Tır birden gönderdi.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, belediye bürokratları ve vakfın gönüllülerinin katıldığı insanı yardım tır’larını uğurlama töreninin adresi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi oldu. Hayır dualarının okunduğu törende, 2 tır’ın Türkiye’deki mültecilere, kalan 10 tır’daki yardım malzemelerinin de Halep, Cerablus ile El-Bab’a ulaştırılacağı açıklandı.
 
Tüylerimiz diken diken oluyor
 
İnsanı yardım malzemelerini Halep’li kardeşlerimize göndermek için yine bir araya geldiklerini belirten Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bu yardımlar için üçüncü kez aynı yerde bir araya geldiklerini hatırlattı. Üçünde de çok duygusal anlara şahit olduklarını belirten Tütüncü, “Yardım tır’larımız yola çıkarken tüylerimizin diken diken olduğu vakitler oldu. Bugün de dualar edilecek, şoför arkadaşlarımız korna çalarak bizi selamlayarak yola çıkacaklar.” dedi.
 
Medeniyet tasavvurumuzun yüceliği
 
Bu güzel manzaranın, bu hayır kervanının sadece kendisini düşünenlerden tarafından oluşturulamayacağına işaret eden Tütüncü, “Peygamberimizden aldığız o hikmet ile hiç görmedikleri kardeşlerimiz için ellerini ceplerine atıyorlar. Bu bizim ait olduğumuz medeniyet tasavvurunun yüceliğidir.” diye konuştu.
 
Haleplilere mutluluk yaşatacak yardım
 
Hayrat Vakfı temsilcilerinin konuşmalarında çok mütevazi davrandığını vurgulayan Tütüncü, bu yardımları organize etmek için çok çalıştıklarına kendisinin de şahit olduğunu söyledi. Vakfın bu hayra kendilerini de ortak ettiğini belirten Tütüncü, “İlk gönderdiğimiz yardımları alanların yüzlerindeki mutluluğu, sosyal medyadan görmüşsünüzdür. İnşallah bu tır’lar da böyle mutluluklar yaşatacaktır.” dedi.
 
Komşuluk sınırlarımız geniş
 
Peygamberimizin ‘komşusu aç iken tok geceleyen bizden değildir’ hadisi şerifinin mazharı olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Süreyya Saltık, “Peygamberimiz komşunun hakkını, hukukunu çok ciddi manada muhafaza etmeyi bize emrediyor. Biz komşuluğu çok daha geniş anlıyoruz. Memleketimizin etrafındaki muhtaç olan insanları da komşumuz olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Antalya yardım şampiyonu
 
Türkiye genelinde Hayrat Vakfı aracılığıyla en fazla yardım gönderen şehrin Antalya olduğunu açıklayan Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekrem Semiz, Antalyalıların geçen ay da 10 tır yardım gönderdiğini hatırlattı. Cerablus ile El-Bab kapılarının da açıldığını belirten Semiz, “Oralara da yardımların gerekliliği haberi geliyor. Şu anda El-Bab’ın ilk yardım tır’ları oraya ulaştı.” dedi.
 
 
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR
Kepez’den Halep’e 12 TIR

Benzer Haberler