Kepez uçacak

15 Şubat 2017, Çarşamba - 11:52
Kepez uçacak
Kepez Belediyesi, havacılığı başta çocuklar olmak üzere ilçedeki her yaş grubuna sevdirmek, gençlere uçuşla ilgili fırsatlar sunmak için THK ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi’ni ve Karain Havacılık Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Tütüncü, ziyarette hangarlardaki model uçaklar ve cessna tipi eğitim uçağı hakkında Eğitmen Pilot Üner Beköz ile  THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş’ten bilgi aldı.
Tütüncü, pistte bulunan ve üzerinde Kepez Belediyesi ile Macera Ormanı’nın logolarının bulunduğu Gyro-Plane tipindeki hava araçlarından MTO Sport modelini de ilgiyle inceledi.

Tütüncü, Kepez’i havadan inceledi

Tütüncü, daha sonra Pilot Üner Beköz’ün kullandığı cessna tipi eğitim uçağı ile Kepez ilçesi üzerinde kısa bir uçuş gerçekleştirdi.
Tütüncü, uçuşun ardından Karain Havacılık ve Eğitim Merkezi’nde, Müdür Halil Atmış’tan yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı; THK Antalya Şubesi yönetimiyle de havacılıkla ilgili yapacakları çalışmaları konuştu.
Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada gerçekleştirdiği kısa uçuşta Kepez’i ve yapmış oldukları projeleri havadan görme imkanı bulduğunu söyledi.

“THK önemli işler yapıyor”

THK’nın, Kepez’in yanı başında Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde Karain Havaalanı’nda önemli işler yaptığına dikkat çeken Tütüncü, “Havacılığı sevdirme adına, havacılıkla ilgili yeni bilgileri gençlere, çocuklara ve öğrencilere verme anlamında önemli çalışmalar yapıyorlar. ” dedi.
 
Kepez THK ile işbirliği  

Bu ziyaretin kendilerinde Kepez’de havacılıkla ilgili çalışmalar yapma konusunda fikirler oluşturduğunu anımsatan Başkan Tütüncü, şöyle devam etti: “Önümüzdeki günlerde havacılığa ilgi duyan gençlerin sayısını artırmak anlamında THK ile yeni bir proje yapacağız. THK Antalya Şubesi yönetimiyle Kepezli gençlerin, öğrencilerin her yaş grubunun uçuşla, havacılıkla ilgili yeni tecrübeler kazanması anlamında önemli bir işbirliğini konuştuk.”

Yüzme, tenis, atlı spor sırada havacılık

Kepez’e, vizyon açan bir belediyecilik anlayışı ile yaklaştıklarına vurgu yapan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Tenisi halkın sporu yapma anlamında önemli çalışmalarımız oldu. Tam olimpik kaplı yüzme havuzumuzu açtık ve yüzme ihtisas kulübü kurduk. Kepez’in şu an su topu ve yüzme takımı var. Binicilikle ilgili de iki tesis kurduk. Bu tesislerde hemşehrilerimiz binicilik sporuyla ilgileniyorlar. Yakında güzel bir binicilik atlı spor kulübü de kuracağız. Havacılığı da halkın ilgi alanı haline getirmenin arayışı içerisindeyiz.”

“Kepezlileri hür maviliklerle buluşturacağız”

Kepezlilere havacılığı sevdirmeye yönelik çalışmalar yapacaklarına değinen Tütüncü,  “THK ile havacılıkla ilgili yapacağımız işbirliği örnek olacak. Kepez Belediyesi, sınırları aşan belediyecilik anlayışı ile hizmet yolculuğuna devam ediyor. Şimdi artık yerden de ayağını keserek Kepez halkını gökyüzü ile buluşturan, engin, hür maviliklerle tanıştıran bir çalışmanın ilk adımını atmış olacak.” ifadesini kullandı.

Kepez ile gençlere havacılıkta ışık olacağız”

THK Antalya Şubesi yönetimine, Karain Havaalanı çalışanlarına teşekkür eden Tütüncü, THK ile hangi projeleri yapacaklarını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaklarını sözlerine ekledi.
THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş de Antalya’da gençlere havacılık sektöründe ışık olmak istediklerini, bunu da Kepez Belediyesi ile yapmayı arzu ettiklerini ifade etti.
Ziyarete meclis üyesi İsa Sarpdağ’da eşlik etti.
 
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak
Kepez uçacak

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

Bakan Şahin Kepez’in sosyal belediyeciliğini beğendi
Bakan Şahin Kepez’in sosyal belediyeciliğini beğendi

Bakan Fatma Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü nün, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla gurur duyduğunu söyledi. Çeşitli programlara katılmak için Antalya ya gelen Aile ve


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın