MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı

13 Şubat 2017, Pazartesi - 13:32
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
Eş zamanlı 11 toplantıya mekan olabilen Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi, hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım\'ı ağırladı. Kongre merkezinde aynı anda 3 program gerçekleşti.
 

Antalya’nın en büyük ve donanımlı salonlarını içeren Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi, (MSKM) Başbakanlık’ın düzenlediği 3 toplantı ile birlikte bir haftada toplam 9 ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya ve Türkiye ölçekli yeni müjdeler verdiği toplantılar, MSKM personelinin yüz akı odu. Bakanlıklar, siyasi partiler, belediyeler, birlikler ve özel kurumların düzenlediği etkinliklere mekan olmuş olan MSKM ekibi, eş zamanlı birden fazla faaliyetin düzenleyebileceklerini ispatladı.
 
Bir haftada 9 etkinlik yapıldı
 
İnşaat alanı 29 bin metre2 olmasıyla bölgenin en büyüğü MSKM’de, hafta sonu yine etkinlik vardı. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile Başbakanlık tarafından düzenlenen gençlik buluşması, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) buluşması ve büyükşehir belediyeler toplantısı yapıldı. Üst üste düzenlenen faaliyetler ile, MSKM rüştünü ispatlamış oldu.
 
Seminerler üst üste yapıldı
 
MSKM’de son haftada yapılan etkinlikler, sırasıyla geçen pazartesi (6 Şubat) AKBB’nin 2 gün süren eğitim seminerleri başlarken, aynı günün akşamı da Bakan Burhan Kuzu’nun Yeni Türkiye Yeni Hükümet Modeli adlı konuşması gerçekleşti. 7 Şubat’ta AKBB’nin ikinci semineri yapıldı. 11 ve 12 Şubat’ta çocuklar için özel firmanın düzenlediği (bubble show) sihirli balon şovu oldu. Başbakanlık’ın 11 Şubat’ta STK buluşması, gençlik buluşması ile ve büyükşehir belediyeler toplantısı yapıldı. 12 Şubat’ta da AK Parti Genel Merkezi’nin yerel yönetimler eğitim semineri yapıldı. MSKM’de bugüne kadar 50 büyük etkinlik ve 5 düğün yapıldı.
 
Otoparkında da fuar yapılabiliyor
 
İçinde 2 bin kişilik çok amaçlı salon başta olmak üzere atölye çalışma alanları, sergi alanları, küçük ve büyük toplantı salonları barındıran MSKM, en büyük olmasının yanında görkemliliğiyle de kullanıcılarını tatmin ediyor. Eksi ikinci kat otoparkının fuar alanına dönüştürülebildiği yerin salonlarındaki özet üretim halıları dikkat çekiyor.
 
Alyans motifli nikah salonu
 
Kongre ve sergi merkezinde 300 kişi kapasiteli ve sahnesi olan ayrı bir salonda kültür ve sanat etkinleri de düzenlenebiliyor. Kepez Belediyesinin yeni nikâh salonu da bu tesiste hizmet veriyor. Nikah salonunun duvar dekorasyonunda ve koltuklarında beyaz renk tercih edildi. Kapıları alyans motifli nikah salonunda, 300 kişilik koltuklar bulunuyor.
 
Proje yarışmasıyla yapılmıştı
 

Kepez Belediyesi’nin kendi bütçesinden 40 milyon lira harcadığı dev tesis için, meclis kararı, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada jürinin birinci seçtiği proje tercih edilmişti. Temel kazısı 13 metre derinliğinde yapılan tesis, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edildi.
 
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı

Benzer Haberler