Çöpe atılan kağıtlar sanata dönüştü.

3 Nisan 2010, Cumartesi - 17:58
Çöpe atılan kağıtlar sanata dönüştü.
Kepez Belediyesi’nin destekleriyle, Hikmet Özkaya’nın, çöpe atılan kâğıtlardan yaptığı ve “Kağıtların Dansı” adını verdiği resim sergisi, Özdilek Park Alışveriş Merkezi’nin fuayesinde ziyarete açıldı.

Sanatçı Hikmet Özkaya, katı atıkları sanata dönüştürdü. Özkaya, çılgınca tüketime tepki göstermek amacı ile çöpe atılan kağıtlardan resim yaptı. Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla, Hikmet Özkaya’nın “Kağıtların Dansı” adını verdiği ve 40 eserden oluşan resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.
Özdilek Park Alışveriş Merkezi’nin fuayesinde düzenlenen törenle “Kağıtların Dansı” adlı sergi, ziyarete açıldı. Serginin açılışına Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve sanatseverler katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Hikmet Özkaya, 40 eserden oluşan sergideki tabloları, sorumsuzca tüketilen reklam broşürlerinden yararlanarak yaptığını söyledi. Özkaya, bu yolu seçmesinin nedenini de şu şekilde açıkladı: “Hem kağıt tüketimini azaltmayı özendirmek hem de tüketime inat üretim anlayışını topluma aktarmak için kağıtları tekrar üreterek estetiği ve sabrı tablolaştırmaya çalıştım. Yurdumuzun ve topraklarımızın gönüllü bekçileri olan ormanlarımız, talan edilmesine karşın renkli ve zarif kağıtlarım dans ederek bu talan direniyor ve dur diyor.”

Başkan Tütüncü de konuşmasında, göreve geldikleri ilk günden bu yana, ilçe halkını, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle buluşturma adına çok ciddi bir gayret gösterdiklerini söyledi. Tütüncü, “Bu tip sanatsal ve kültürel faaliyetlerle toplumuzun gelişmesine, ilerlemesine, sosyal noktalarda bilgi sahibi olmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Konuşmaların ardından Kaymakam Özyiğit, Başkan Tütüncü, Sanatçı Özkaya ve diğer katılımcıların kurdeleyi kesmesiyle “ Kâğıtların Dansı” adlı resim sergisi ziyarete açıldı. Özkaya, yaptığı tablolar hakkında Özyiğit ve Tütüncü’ye bilgi verdi. Kaymakam Özyiğit de Hikmet Özkaya’yı, başarılı çalışmasından dolayı kutladı.
“Kağıtların Dansı” adlı resim sergisi, Özdilek Park AVM’de 9 Nisan’a kadar açık kalacak.   

Benzer Haberler