Kepez’de okullaşma jet hızında

17 Ocak 2017, Salı - 11:15
Kepez’de okullaşma jet hızında
Yeni bir okul yapmak için sözleşen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü ile Kepezli müteahhitler, 3 gün sonra Vali Karaloğlu ile protokol imzaladı, bir hafta sonrasında da temel atma kararı aldı.
 
Kepez’deki eğitim standartlarını yükseltmek için adeta ilçesinde seferlik hali alan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yeni bir okul kazandırmak için sözleştiği Kepezli müteahhitler ile 3 gün sonrasında protokol imzaladı, bir hafta sonrasında da temel atılması kararı aldı.

Yeni Mahalle İlkokulu bahçesi içine 24 derslikli yeni bir ilkokul binası yapılması için Kepezli Müteahhit Bolat Yıldırım ve Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) ile geçen cuma günü görüşen Başkan Tütüncü, pazartesi günü de Antalya Valiliği’nde Vali Münir Karaloğlu ile okul yaptırma protokolünün imzalanmasına aracılık etti.
 
Temeli bu cuma günü atılacak
 
Kepez Belediyesi’nin temel atma işini yapmasının ardından, yüzde 40’lık işinin KEMDER, kalan yüzde 60’lık işin ise hayırsever işadamı Bolat Yıldırım tarafından karşılanması kararlaştırıldı. İsminin Bolat Yıldırım İlkokulu verileceği eğitim kurumunun temelinin 20 Ocak Cuma günü yapılacağı açıklandı. Protokol törenine ev sahipliği yapan Vali Karaloğlu da, okulun 15 Eylül’de bitmesi sözünü aldı. Karaloğlu bu söz üzerine el yazısıyla protokole 15 Eylül’de inşaatın biteceği maddesini ekledi.
 
Hayırseverler teşekkür etti
 
Okula ismini verecek olan işadamı Yıldırım, bu anlaşmanın hayırlı olması temennisini ifade etti. Kendilerine bu konuda öncülük ettiği için Başkan Tütüncü’ye teşekkür eden KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık ise, Kepez Belediyesi’nin önlerini açtıkça bu tür hayır işleri yapacaklarını söyledi.
 
Tekli eğitim sistemi için yeni okullar yapılacak
 
Güzel bir işbirliği örneğine şahitlik ettiğini belirterek kapanış konuşması yapan Vali Karaloğlu, “Cuma günü konuştuk, gelecek cuma temelini atacağız dediler. Ve 15 Eylül’de inşallah yavrularımızın hizmetine vereceğiz. Başbakanımız 2018’e kadar ülke genelinde tekli eğitime geçeğiz demişti. Sabah çocuklar okula gidecek, akşam 15.00’e, 16.00’ya kadar okulda olacaklar. Antalya’da 168 okulda ikili eğitim yapılıyor. Sabah çocuklar çok erken okula gidiyor. Bu bir çaresizlik. Başbakanımızın talimatı var. Okulu yapma niyeti olanlar, biraz bu niyetlerini öncelesinler. Zaten çok sayıda Antalyalı okul yapıp bağışladı. 1650 dersliğe ihtiyacımız var ki, tekli sisteme geçelim.” diye konuştu.
 
Kepez’e yeni okullar da yapılacak
 
Vali Karaloğlu’nun sorması üzerine, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez’de 25 okulda ikili eğitim yapıldığını açıkladı. Vali Karaloğlu da, bu protokol ile bir okul daha kazandırıldığını ve 12- 13 tane daha yeni okulun yapılması gerektiğini söyledi. Kepez Belediyesi olarak her zaman eğitimi öncelikli yatırım alanı olarak gördüklerini belirten Başkan Tütüncü de ilçesinde tekli eğitime geçilmesi için gereken okullaşmanın tamamlanmasına öncülük edeceklerini söyledi.
Kepez’de okullaşma jet hızında
Kepez’de okullaşma jet hızında

Benzer Haberler