Kepez’den 7. Büyük yeşil alan

15 Ocak 2017, Pazar - 11:54
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan
Başkan Hakan Tütüncü’nün 8 yıllık döneminde 2 milyon 391 bin m2 yeşil alan oluşturan Kepez Belediyesi, eski köylere hizmet verecek 54 dönümlük mesire alanı düzenlemesi yapıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçenin kuzeyindeki yeni mahalle olan eski köylere sözünü verdiği mesire alanının yapımı başladı.

Yeşil alan düzenlemesi, Kepez Belediyesi’nin genişliğini 8 metreden 40 metreye çıkardığı Kirişçiler Yolu’nun yanında imar planında mesire alanı olan 54 dönümlük alana yapılıyor.
Başkan Hakan Tütüncü de mesire alanında başlayan çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme gezisine Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, Meclis Üyesi Mehmet Yarbaş, Kirişçiler Mahalle Muhtarı Ali Cingöz eşlik etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına kolaylıklar dileyen Tütüncü, Başkan Yardımcısı Adanır’dan mesire alanında yapılacaklarla ilgili bilgi aldı.

Mesire alanı talebini karşıladı

Kirişçiler Mesire alanının hayırlı-uğurlu olmasını dileyen Tütüncü, “Bölge sakinlerinin mesire alanı talebi vardı. Bu talebi karşılıyoruz. Hamza Taş Bulvarı’nın devamında yeni açtığımız Varsak Kirişçiler yolu ile kent sakinleri mesire alanımıza kolaylıkla ulaşabilecekler. Böylelikle kent yaşayanlarını, içerisinde çam ağaçlarının olduğu 54 dönümlük mesire alanında doğa ile buluşturacağız. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız da hafta sonu dinlenceleri ve eğlenceleri için bu alanı kullanabilecekler. Mahalleye dönüşen köylerimize gerçekten önemli, nitelikli çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Daha güzel çalışmalar da yapacağız.” açıklamasını yaptı.

Ormanın doğal güzelliği korunarak yapılacak mesire alanında çocuk oyun grubu, açık hava spor aletleri, spor sahaları, piknik masaları, çeşme, tuvalet olacak.
Mesire alanı düzenlemesini, Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yapıyor. 

Başkan Tütüncü döneminde Kent Orman, Park Orman, Macera Ormanı, Dokuma Park ve Seyir Terası gibi büyük kent parkları halkın hizmetine sunulmuştu. 65 dönümden oluşan ilçenin batı yakasındaki Tek Sarnıç Kentin Parkı’nın yapımı ise devam ediyor.
 
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan
Kepez’den 7. Büyük yeşil alan

Benzer Haberler