Gülveren’e kentsel dönüşüm müjdesi

4 Ocak 2017, Çarşamba - 11:07
Gülveren’e kentsel dönüşüm müjdesi
Kepez Belediyesinin, Gülveren Mahallesi’ndeki gecekondu bölgesinde yapacağı kentsel dönüşüm projesini onaylayan Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Bakanlar Kurulu, Gülveren Mahallesi sınırları içinde kalan ve kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı gecekondu alanını, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun\'a göre riskli alan ilan etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Bakanlar Kurulu Kararı,  3 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Bakanlar Kurulu’nun bu kararı, Kepez Belediyesi’nin, bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesinin onaylandığı anlamına geliyor.
Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü de 2 yıla yakın bir süredir çalıştıkları ‘Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesini’ onaylayan Bakanlar Kurulu Kararı’nın Resmi Gazete’de yayınladığını gece yarısı, sosyal paylaşım hesabından Kepezlilere duyurdu. 

“Kentsel dönüşüm projemiz onaylandı”

Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bakanlar Kurulu, Gülveren kentsel dönüşüm projemizle ilgili kararı 12 Aralık’ta almıştı. Bu karar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı sonrasında 3 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu şu demek oluyor: Kentsel dönüşümün önündeki engeller tamamen ortadan kalkmış oluyor. Şimdi Gülveren Kentsel Dönüşümüyle ilgili vites büyütüp çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Modern bir mini mahalle kurulacak

Bölgedeki hak sahiplerinin kazançlı çıkacağı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarının altını çizen Tütüncü, “Gülveren Mahallesi’nde gecekonduların olduğu alanda sadece konut yapılmayacak ciddi bir sosyal değişim, dönüşüm gerçekleşecek. Burada aslında modern konutlarıyla, okullarıyla, kütüphanesiyle, spor tesisiyle güzel bir mini bir mahalle kuruluyor.” İfadesini kullandı.  
Tütüncü, Bakanlar Kurulu’nun, riskli alan edilmesi kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasını, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi için tarihi bir dönüm noktası olarak niteledi.

Şimdi ne olacak?

Başkan Tütüncü, “Bu kararın Gülveren’e ve Kepez’e hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra ne olacak? Hızlı bir biçimde arazinin bizim olmayan Milli Emlak’a ait kısımlarının intikalleri yapılacak, diğer yandan projeler ortaya konulacak. Uzun bir gayretti. Emeği geçenlere, bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ederim.” İfadesini kulandı.
 
Kentsel dönüşüm Kepez için zihniyet değişimi

Kentsel dönüşümü zihniyet değişimi olarak gördüklerine vurgu yapan Tütüncü, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Küçük binalar, dar daireler, daracık sokaklar bunlar şehirciliğimizi yıllar içerisinde olumsuz etkiliyor. Bunu birçok mahallemizde yaşadık. Şehirciliğimizi olumsuz etkileyen yapılaşma yerine daha modern ve büyük binaların, sosyal donatılarının da olduğu kentsel dönüşüm modellerini, şehircilik anlayışımızın merkezine alıyoruz.”

Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 65 bin 911 m2 alanda 160 gecekonduyu ve 145 hak sahibini kapsıyor.
 
 
 
Gülveren’e kentsel dönüşüm müjdesi
Gülveren’e kentsel dönüşüm müjdesi
Gülveren’e kentsel dönüşüm müjdesi
Gülveren’e kentsel dönüşüm müjdesi

Benzer Haberler