Kepez’den spora bir eser daha

13 Aralık 2016, Salı - 14:39
Kepez’den spora bir eser daha
Varsak Ayanoğlu Mahallesi’nde amatör kulüplere de hizmet verecek çim futbol sahasının temeli törenle atıldı. Kepez Belediyesi, Ayanoğlu Mahallesi’ne 13 günde 3. kalıcı eseri armağan etti.

Semt spor sahası, bilişim sınıfından sonra mahallede çim futbol sahasının da yapımı başladı.
Tesisin yapımının başlaması dolayısıyla düzenlenen tören, şehitler için Kuran’ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, “13 gün içerisinde Ayanoğlu Mahallesi’nde 3 törenimizi düzenliyoruz.  9 bin m2’den oluşan semt spor Sahası, Sakarya Ortaokulu 15 bilgisayarlı bilişim sınıfının açılışını yaptık. Şimdi de çim futbol sahasının temelini attık. 2016 sathi asfalt sezonunun açılışına da Ayanoğlu Mahallesi ev sahipliği yapmıştı.” diye konuştu.

Şehit ateşi 78 milyon haneye düştü

“Biz her şeyi bir kenara bırakarak vatanımızın, milletimizin daha iyi günlere yürümesi için üzerimize düşen vazifeyi yapmakla mesulüz.” diyen Başkan Hakan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Milletimizin iki yakasını bir araya getirmek, milletin birini iki etmek ve güzelliklere yeni güzellikler eklemek için el ele, gönül  gönüle çalışmalıyız. Bizler yapanlardanız, bizler yeni işler üretenlerdeniz. Bizler artı değere ortaya çıkarmak için çalışanlardanız. Diğer tarafta yapılanları yıkmaya, milleti birbirine düşürmeye, halkın huzurunu kaçırmaya gayret gösterenler var. İşte Cumartesi akşamı İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısında hepimizin yürekleri dağlandı. 44 şehidimiz var ama ateşin düştüğü ocakların sayısı yarıların hanelerin sayısı 78 milyondur.  Biz bir yandan şehitlerimizin hatıralarını yüceltmeye çalışacak diğer yandan yapmamız gereken ne varsa onu yapacağız. Biz Kepez Belediyesi olarak şehrimizi daha güzel bir geleceğe taşımak için, insanlarımızın yaşamaktan mutlu olacakları bir şehri kurmak için çalışmaya devam edeceğiz.”  

“Yıkmaya değil zora talibiz”

Mehmet Akif Ersoy’un,  “Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir\\ Onu en çolpa herifler de emin ol becerir.\\Sade sen gösteriver \'işte budur kubbe\' diye\\iki ırgatla iner şimdi Süleymaniye.\\Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman\\Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.” mısralarını anımsatan Tütüncü, “Yıkmak basittir, yok etmek kolaydır. Zor olan yapmaktır, eser ortaya koymaktır. Güzel eserleri memleketin dört bir bucağına imza gibi bırakmaktır. Biz zor olana talibiz. Yolumuz meşakkatli. Ama rahmetle anılmak da ancak bunlarla mümkün.” ifadesini kullandı.

Amatör spora hizmet verecek

Başkan Hakan Tütüncü, çim futbol sahasıyla ilgili de şu bilgileri paylaştı: 
“Tesis, imar planında semt spor sahası olarak geçen 3 bin 700 metrekarelik bir alana inşa ediliyor.  Varsak’a, 45x65 cm ebadında 2925 m2 büyüklüğünde güzel çim saha kazandırıyoruz. Bu tesis, amatör sporlara destek verecek olan özel ve önemli bir futbol sahası olacak. 72 m2’lik sosyal tesisin de olacağı tesis, 120 gün sonra hizmete girecek.”

“Varsak’a ömrü hayatında görmediği hizmetleri yaptık”

Varsak’ın ömrü hayatında görmediği hizmetleri kendi dönemlerinde gördüğüne işaret eden Tütüncü, sadece hizmetlerimizle değil, Varsak’ı spor kulübüyle geleceğe taşımak istediklerini belirtti. Başkan Tütüncü, bu nedenle çim sahayı, Kepez Belediyespor’un kardeş kulübü olan Varsak Spor’a armağan ettiklerini kaydetti.

Başkan Hakan Tütüncü, yapılan duanın ardından hayırlı olması temennisi ile diğer davetlilerle butona basarak maliyeti 343 bin TL olan çim futbol sahasının temelinin ilk harcını döktüler.

Tütüncü,  temel atmanın ardından günün anısına Varsakspor’lu  futbolcularla fotoğraf çekildi.
Temel atma törenine belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
 
 
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha
Kepez’den spora bir eser daha

Benzer Haberler