Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür

24 Kasım 2016, Perşembe - 13:13
Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür
Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu, Başkan Hakan Tütüncü’ye, ‘Neşet Ertaş Gönüllü Kuruluşlar Merkezi” adıyla açacağı bir tesisi, gönüllü sivil toplum kuruluşlarına tahsis edecek olmasından dolayı teşekkür etti.

Birçok hemşehri derneğinin yer aldığı Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Hakan Tütüncü, Yunus Emre’nin, ‘Gelin tanış olalım\\İşi kolay kılalım\\Sevelim sevilelim\\Dünyaya kimse kalmaz.’ dizelerini anımsatarak, şunları söyledi: “Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu olarak iyi bir iş yapıyorsunuz.  Hem kendi hemşehrileriniz arasındaki diyalogu güçlü tutuyorsunuz hem de Anadolu’nun güzelliklerini yaşadığınız şehir olan Antalya’da tanıtıyorsunuz.  Birbirinizle de kaynaşıyorsunuz. Bu da güçlü bir toplum yapısı kurmamıza vesile oluyor. Sizleri tebrik ediyorum. Muhabbetinizi sürdürmeniz şehrimiz, milletimizin geleceği ve bekası için çok önemli. El ele, gönül gönüle vermekten daha güzel hiçbir şey yok. Bu yüzden sizi tebrik ediyorum. Çalışmalarınıza imkanlarımız nispetinde destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Anadolu’nun renklerini burada hep beraber ayakta tutalım, güzelleştirelim.”

Müjde bizi heyecanlandırdı

Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün de Kepez’in, küçük bir Anadolu olduğunu belirterek, “Anadolu’nun her rengini Kepez’de görmek mümkün. Platformda arkadaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Neşet Ertaş’ı anma gecesinde vermiş olduğunuz müjde bizi heyecanlandırdı. Hem Neşet Ertaş isminin yaşatılacak olması hem gönüllü kuruluşların bir yere sahip olacak olmasından dolayı Hakan Başkan’a teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Neşet Ertaş’ın hatırası Kepez’de yaşacak

Daha sonra yeniden söz alan Başkan Hakan Tütüncü, ismini yaşatmak, hatırasını gelecek kuşaklara aktarmak ve günlük hayatın merkezinde yer edinmesini sağlamak amacıyla “Neşet Ertaş Gönüllü Kuruluşlar Merkezi” adıyla bir tesis açma kararı aldıklarını kaydetti.
Belediye olarak bugüne kadar Türk İslam medeniyetinin içerisindeki büyük zatların isimlerini yaptıkları özel eserlere verdiklerini anımsatan Tütüncü, “ Neşet Ertaş da Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği mümtaz isimlerden birisidir. Bozkırın tezenisinin, türkülerindeki her bir mısra, her söz, her bir ses gönül telimizi farklı titretiyor. Popüler kültürün karşısında bu değerimiz kaybolmasın istedik ve böyle bir adım attık.” dedi.

2017’de açılacak
 

Çok amaçlı bir salonu, gönüllü kuruluşların kullanımına tahsis edeceklerini söyleyen Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gönüllü sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek olacaksak onların işinizi kolaylaştıracaksak, beraber olmalarına katkı verecek adımlar atmamız gerekir. O halde ne yapalım, dedik. Gönüllü sivil toplum kuruluşlarına hizmet eden çok amaçlı salonumuz olsun istedik. Ahatlı Mahallesi’nde güzel bir toplantı salonunun olduğu, atölye olarak değerlendirilebilecek küçük ofislerin bulunduğu müstakil bir binayı gönüllü sivil toplum kuruluşların hizmetine tahsis edeceğiz. Bu tesise de ‘Neşet Ertaş Gönüllü Kuruluşlar Merkezi’ adını vereceğiz. Gönüllü kuruluşlar, toplantılarında, buluşmalarında bu tesisi kullanacak.  Tesisin içerisinde Neşet Ertaş türküleri çalınsın istiyoruz. Bürokratlarımı talimatlandırdım. 2017 yılı içerisinde bu merkezi hizmete açacağız.
Tütüncü, “ Belediyemizin bütün tesisleri gönüllü kuruluşların emrindedir.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
 
 
 
 
Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür
Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür
Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür
Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür
Anadolu’dan Tütüncü’ye teşekkür

Benzer Haberler

Neşet Ertaş Kepez’de ölümsüzleşti

Neşet Ertaş Kepez’de ölümsüzleşti

Kepez Belediyesi’nin vakıf ve derneklerin toplantı türü faaliyetlerini yapabilmesini sağlayacak olan Neşet Ertaş STK Merkezi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla hizmete açıldı. Kepez Belediyesi, Ahatlı Mahallesi’nde

Tütüncü’ye AHDER’den pandemi teşekkürü
Tütüncü’ye AHDER’den pandemi teşekkürü

Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu(AHDER) üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü, ziyaret ederek pandemi sürecindeki örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent