Barakalardan modern binaya

21 Kasım 2016, Pazartesi - 15:49
Barakalardan modern binaya
Kepez Belediyesi, patates ve soğan halindeki dükkânlarda hizmet veren sosyal yardım merkezi için 2 milyon TL ederinde ve Selçuklu mimarisinde yeni bir bina inşa ediyor.

Kepez Belediyesi’nin, sosyal yardımlarını kurumsal hale getireceği yeni sosyal yardım merkezi binasının temeli törenle atıldı. Selçuklu mimarisindeki sosyal yardımlaşma merkezi Düdenbaşı Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi\'nde belediye sosyal tesis alanına inşa ediliyor.

Temel atma törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  Antalya Büyükşehir Başkan Vekili Esat Göğük, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri,  belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları, sivil toplum ve kumu kurumlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Başkan Vekili Esat Göğük, “Kepez ve Kepezlilerin sevinci bizim sevincimizdir, derdi bizim derdimizdir. Sosyal Yardımlaşma merkezi ile hizmet kervanına yeni bir halka ilave ediyoruz. Hakan Başkan ile Kepez’e iki koldan hizmet etmek için gece-gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Kepez’e yeni eserler geliyor
 

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Hakan Tütüncü de belediye olarak hizmeti daha kaliteli yapabilmek için birbiri ardınca yeni eserleri hizmete almaya devam ettiklerini söyledi. Temelini attıkları eserin, sosyal belediyecilik anlamında adeta yeni bir devir açacağına işaret eden Tütüncü, “Yılbaşına kadar tam 10 tane açılış ve temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Millete hizmet adına çıktığımız yolda heyecanla çalışıyoruz. Her geçen gün heyecanımızı arttıran adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Sosyal belediyecilik kurumsallaşıyor

Tütüncü, belediyenin kurumsal yapısını güçlendirme telaşında olduklarına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyeciliği yol, park bahçe yaparak yetinemeyiz. Bunun birkaç adım ötesine geçmemiz lazım. Bu şehrin dezavantajlı grupları bizim ilgi alanımıza girmeli, dedik. Yıllar evvel Güneş Mahallesi’nde patates ve soğan halinde barakalar içerisinde sosyal yardım projemizi uygulayan bir kurum vardı. Dezavantajları gruplara ihtiyaç sahiplerine, biz orada ürettiğimiz hizmetlerle sahip çıkıyorduk. Arzu ettik ki, gelişen büyüyen Kepez\'in sosyal belediyecilik anlayışı gelişsin, değişsin ve kurumsal yapıya kavuşsun. Sosyal yardım merkezi binamızı inşa etme fikri de buradan doğdu.
Nasıl ki belediye sağlık merkezimizde sağlık alanında yaptığımız hizmetleri kurumsallaştırıyoruz, temelini attığımız bina ile sosyal yardım alanında yapmış olduğumuz hizmetleri kurumsallaştırarak geleceğe güçlü bir biçimde taşımak istiyoruz.”

Geleneksel Türk mimarisinde

Başkan Tütüncü, yeni sosyal yardım merkezinin mimarisi ve verilecek hizmetle ilgili de şu bilgilendirmeyi yaptı. “Temelini attığımız bina geleneksel Türk mimarimizin karakteristiğini taşıyor. Bina, Orta Asya Türk İslam mimarisinden esinlenerek planlandı. Çini kaplaması ile Türk kemerleri ile şeffaf yapısı ile özgün bir mimari tasarım yapıyoruz. İhtiyaç maddelerinin vatandaşımızla buluşacağı odaların yanı sıra içerisinde dezavantajlı vatandaşlarımızın düğün ve kına gecelerini ücretsiz yapabileceği güzel bir düğün salonu da tesisin içerisinde bulunacak. Kullanılmış Eşyaların Dönüşümünü Aktifleştirme Projesi (KEDAP) yeni binamızda uygulamayacağız. Çünkü yeni binada kullanılmış değil, yeni eşyaları ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız.
1.500 m2 alana sahip bir eseri Kepez\'e kazandırıyoruz.  Tesisimiz şehrimize ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Tütüncü, binanın yapıldığı ve Hazine’ye ait olan arsanın belediyeye tahsisinde yardımları olan Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’ye ve binanın projesini ücretsiz olarak yapan kardeşi Hacer Tütüncü’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ve yapılan duanın ardından Kepez Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi binasının temeline ilk harç döküldü.

Neler var?

Mimarisiyle dikkat çeken tesisin dış cephesinde Selçuklu mimarisinde yaygın olan çini süslemesi kullanılıyor.
Sosyal yardım merkezi, bodrum, zemin artı 2 kat olarak planlandı. Tesisin bodrumunda mobilya, gıda ve tekstil mağazaları,  zeminde ve 1. katta mağaza, idari ofisler, 2. katta ise çok amaçlı salon yer alıyor.
Sosyal yardım merkezi, Başkan Hakan Tütüncü\'nün seçim vaadi 70 proje içerisinde yer alıyor.
 
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya
Barakalardan modern binaya

Benzer Haberler