Kepez’e 60 okul

14 Kasım 2016, Pazartesi - 13:03
Kepez’e 60 okul
Başkan Hakan Tütüncü, arazi ve imara ilişkin problemleri çözerek Kepez’e 60’a yakın okul binası kazandırdıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni haftanın ilk mesaisine öğrencilerle başladı.

Başkan Hakan Tütüncü, okul yönetiminin ve okul aile birliğinin daveti üzerine Hüseyin Ak Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarete Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da eşlik etti.
 Öğrenciler tarafından coşkulu şekilde karşılanan Tütüncü, bir araya geldiği okul idaresi, okul aile birliği üyeleri ve öğretmenlerle eğitim üzerine sohbet etti ve taleplerini dinledi.

Kepez eğitimde çok şanslı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural,  ziyaret yaptığı konuşmada Kepez’de, Milli Eğitim Bakanlığı ile yarışan bir belediye bulunduğuna işaret ederek, “Bize her konuda, okullarımızın, öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasından tutun da bahçe düzenlenmesine kadar her konuda belediyemizden hizmet alıyoruz. Eğitime gönül vermiş pek az yerel yöneticiler var. Ama Kepez, bu konuda çok şanslı. Sayın Başkan Tütüncü’ye, bürokratlarına ve çalışanlarına eğitime vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Eğitime neden destek veriyor?

Daha sonra söz alan Başkan Hakan Tütüncü de her eğitim ve öğretim döneminde Hüseyin Ak Okulu’nu birkaç ziyaret ettiğini anımsattı. Kepez’deki diğer okulları da yıl içerisinde ziyaret ettiğini belirten Tütüncü, şunları söyledi: “Haftada en az 2 okulu ziyaret ediyorum. Bana bazen diyorlar Milli Eğitim Bakanı mısın yoksa belediye başkanı mısın, diye. Zaman zaman bu soru neden soruluyor, diye düşünüyorum. Bir kere biz doğru olanı yapıyoruz.  Bizim anlayışımıza göre belediye başkanlığı sadece yol, park, alt yapı yapan değildir. Sağlık, eğitim benim vazifem değil, diyerek kenar çekilemeyiz. 
Bizim anlayışımıza göre belediye başkanı bir bölgedeki insanların mutluluğuna yönelik tüm tedbirleri almaya yönelik çalışan bir heyetin başkanıdır.
İlkokul ve lise hayatım boyunca bizimle ilgilenen ne bir yerel idareci ne de bir siyasetçi gördüm.
Böyle bir derdi olanını da görmedim. Biz tamamen farklı bir yaklaşımın neticesi olarak eğitime ilgi ve alakayı gösteriyoruz. Bizim evde bir tane çocuğumuz var ama şehirdeki binlerce çocuk bizim çocuğumuzdur. Bu çocukları kendi çocuklarımız gibi bağrımıza basmakla yükümlüyüz.”

“Hedefim Kepez ailesinden biri olmak”

Halkıyla olan iletişiminde belediye başkanı olmayı değil, aileden biri olmayı arzu ettiğine dikkat çeken Tütüncü, “ Yarın ertesi gün bu vazifeyi bıraktığımızda böylesi bir hatıra ile anılmayı hedefliyorum.  Aileden, içinizden biriydi, diye hatırlanmayı arzu ediyorum. Bizden öncekiler gitti, biz de ayrılıp gideceğiz bu makamlardan. Önemli olan görev süremiz içerisinde iyi işler yapmak, iz bırakmaktır.”

Eğitimde aslan payı Kepez’in

Başkan Hakan Tütüncü, göreve geldiği günden bugüne 60’a yakın okul binasını Kepez’e kazandırdıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Diyecekler ki okulları Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler yapıyor.  Ama okulların arazilerinin arsa ve imara ilişkin problemlerinin çözülmesi tamamıyla belediyelerin omzundadır. Milli Eğitim Bakanlığı, bir tane okul yapıyor ve o okulun maliyetinin yaklaşık iki katı kadar parayı arsaya vermek zorunda. 
Bakanlık, arsa parası verince 3 tane okul yapacağı yere 1 tane okul yapabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, belediyelere diyor ki, bize okul arsası üretebiliyorsanız okul yaparız.   Kepez Belediyesi olarak okul arsalarını ürettiğimiz için Antalya’nın eğitim yatırımlarından aslan payını alan bölgesi Kepez’dir.”

Ek okul binası müjdesi

Tütüncü, Hüseyin Ak Okulu’na, ek okul binası yapılmasıyla alakalı süreci başlattıklarının da müjdesini verdi.
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını, “Yasal olarak eğitime destek verme zorunluluğumuz yok.  Ama vicdani olarak bu sorumluluğun tam da merkezindeyiz. En büyük ve önemli imkanları elinde bulunduran bir idare olarak Kepez’de kenarda durmamız, beklenemez. İşte biz şimdi yeni yeni yatırımlarla geleceğe yürüyeceğiz. “ diyerek tamamladı.

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra sınıflara giderek, öğrencilerle sohbet etti ve onların isteklerini dinledi.
 
 
Kepez’e 60 okul
Kepez’e 60 okul
Kepez’e 60 okul
Kepez’e 60 okul
Kepez’e 60 okul
Kepez’e 60 okul
Kepez’e 60 okul

Benzer Haberler