Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak

13 Kasım 2016, Pazar - 11:25
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel’in babası merhum gazeteci Suphi Neşet Türel’in ismini taşıyan Hal yanındaki cadde, Antalya protokolünün katıldığı törenle açıldı.
 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in babası merhum gazeteci Suphi Neşet Türel’in isminin verildiği Antalya Hal’i yanındaki Suphi Türel Caddesi, düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Menderes Türel, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökçen Özdoğan Enç, belediye meclis üyeleri, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, muhtarlar ve belediye bürokratlarının katıldığı törende, Suphi Neşet Türel’in eşi Serçin, kızı Berrin, gelini Ebru ve torunu Akant Türel ön sırada yerini aldı.
 
Hal ulaşımını kolaylaştıracak
 
Maliyeti 3 milyon 250 bin lirayı bulan ve uzunluğu 1850 metre, genişliğinin ise 30 metre olduğu açıklanan cadde, Antalya Hali’ine olan ulaşımı kolaylaştırırken, bulunduğu Göksu Mahallesine de prestij katacak. Konuşmasında 2002 yılında belediye meclisi kararıyla bu caddenin isminin Suphi Türel’e verildiğini vurgulayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, kendisinden önce isim verilen birçok caddeyi kendi ekibiyle hizmete açmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
 
Tütüncü’nün yaptıkları Ankara’ya yol olur
 
Hemen her hafta ya Kepez, ya da Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli açılış ve temel atma törenleri nedeniyle bir araya geldiklerini anlatan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, başından sonuna kadar gezdiği Suphi Türel Caddesi’ni güzel bulduğunu ifade etti. Bu tören ile Antalya’nın cazibe merkezlerinden bir yerini açtıklarını belirten Köse, “Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün yaptıkları anlatmaya kalkışsak, Antalya’dan Ankara’ya yol olur. İşte yine böylesi güzel bir hizmetiyle Antalyalıları buluşturdu.” dedi.
 
Suphi Türel’in Antalya’ya emeği geçmiş
 
Suphi Türel’in gerçekten Antalya’ya büyük emeği geçmiş olduğunu belirten Köse, “Gazetecilik yaptığı sırada yaptığı hizmetlerin yanı sıra, Menderes Türel gibi bir oğul yetiştirmiş. Amel defteri, hayırlı evlatların yaptıklarıyla hep açık kalıyor. Suphi amcamızın amel defteri, bugün de açıktır.” diye konuştu.
 
Hizmetlerimizi milletimize mal ettik
 

Konuşma kürsüsünü devralan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise, Suphi Türel’in isminin verildiği 2002 yılında Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in henüz siyasete girmemiş olduğunu hatırlattı. Bu caddeyi düşünen ve yapımını gerçekleştiren herkese teşekkür eden Enç, “İsim önemli. Biz iktidara geldiğimizden bu yana yaptığımız hizmetleri, bu millete mal etmekten yana olduk.” dedi.
 
Türel ile Kepez’i kalkındırdık
 

Konuşma sırasını alan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü de, çeşitli hizmetler ile farklı mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. Yılbaşına kadar geçecek zamanda 11 tane daha yeni açılış ve temel atma törenleri planladıklarını duyuran Tütüncü, “Son 8 yılı kapsayan dönemimizde ilçemizde önemli bir kalkınma hareketi vücuda geldi. İkinci dönemimizde Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel ile el ele vererek Kepez’e daha nitelikli ve güzel eserleri kazandırabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.
 
Caddeyi açmak bize nasip oldu
 
Açılışını yaptıkları caddenin isminin 2002 yılında belediyesinin meclisi tarafından Suphi Türel’e verildiğini vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu; “Şunun altını çizmekte fayda görüyorum. Bu isim 2002 yılında Kepez Belediyesi Meclisi tarafından Suphi Neşet Türel’in adını yaşatmak için verilmiş. O tarihten sonra da bu yolu açmak bize nasip olmuştur. Açtığımız yolu hem Göksu Mahallemize, hem de Hal’e ulaşım noktasında güzel bir arter olsun diye geliştirdik ve güzelleştirdik. Ben burada bu ismin verilmesi noktasında şu anda aramızda olan o dönemki meclis üyesi büyüklerimize teşekkür ediyorum. Ama güzellik o ki, geçmişteki güzelliklerin üzerine yeni güzellikler ekleyebilmektir. Göreve geldiğimizde birçok caddeye şehrin müstesna büyüklerine ve şehitlik mertebesine ulaşmış ölümsüz kahramanlara isimler verilmişti. İftiharla ifade etmek isterim ki, tamamına yakınını açmak bizim dönemimize nasip oldu.” şeklinde konuştu.
 
550 km yeni yol
 
Bu yolları açmanın büyük bir kalkınma hamlesi olduğunu belirten Tütüncü, Kepez’i geliştirmenin en önemli hamlelerinden birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana 550 km yeni yol açtıklarını açıklayan Tütüncü, asfaltlama ve düzenleme yaptıkları yolların uzunluğunun ise 1300 km seviyesinde olduğunu söyledi.
 
Büyükşehir’in Kepez’e emeği geçti
 

Yaptıkları yolları uç uca eklendiğinde Ankara’ya kadar ulaşılsa da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet heyecanlarına çok farklı bir şekilde destek verdiğini anlatan Tütüncü, “Görev sürelerinin ilk zamanlarında kolları sıvayıp bize destek oldular.” dedi.
 
Büyükşehir yeni arter açıyor
 
Hal yanında açılan Altınova Yolu’nun Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminaline gidiş süresini 3 dakikaya indirdiğini belirten Tütüncü, aynı trafiğin Gazi Bulvarı’ndan kat etme süresinin 15- 20 dakika aldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Kepez’de hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Buradan Kırçiçeği-Duacı- Korkuteli Kavşağına kadar yol açılıyor. Böylelikle Korkuteli Kavşağı ile Havalimanı arasında alternatif bir güzergah meydana geleceğini belirten Tütüncü, “Bu güzergahın Antalya’nın kazanımını güçlü şekilde anlatmamız lazım. Sakarya Bulvarı açılınca Kepez nasıl kıymet kazandıysa, o caddenin etrafındaki mahalleler de kıymet kazanacak. Yaptığımız o kadar işin mutluluğunu paylaşmak bizim için mutluluk vesilesi.” şeklinde konuştu.
 
Türel’in hatırası yaşatılacak
 
Bu caddenin ismiyle Türel ailesinin hatıralarını yaşatması anlamında çok önemli bulduğunun altını çizen Tütüncü, “Rahmetli Suphi amcamızın makamı cennet olsun. Başkanımız Türel ve ailesine Allah uzun ömürler versin ki, o da hem Türkiye’mize, hem Antalya’mıza çok güzel hizmetler etmeye devam etsin.” dedi.
 
Türel’den Tütüncü’ye teşekkür
 
Törenin kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel, caddeye babasının isminin verildiğini ama hizmete açılmasının seneler aldığını söyledi. Başkan Tütüncü’nün Antalya’dan Ankara’ya kadar uzun bir mesafeyi döneminde yol olarak kazandırdığını belirten Türel, “O gün Türel ismini bu caddeye verenlere teşekkür ediyorum. Ama bu yolun açılmasını sağlayan başkanımıza ve belediyedeki mesai arkadaşlar da özellikle teşekkür ederim. Bu caddenin adı vardı, ama caddenin bugün bu hale gelmesi Tütüncü başkanımız sayesinde oldu. Hem ismi veren Mehmet Atay’a. hem de açılışını yapan Tütüncü’ye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Kepez’e ne yapsak azdır
 

Yolu baştan sonuna kadar gezdiği ve rahmetli babasının adına yakışır bulduğunu söyleyen Türel, fevkalade konforlu bir cadde gördüğünü söyledi. Caddenin etrafında nitelikli konutlar ve inşaatlar başladığını gördüğünü belirten Türel, şöyle konuştu; “2004 yılından önce göreve aday olduğumuzda bir şey söyledik. Kepez Antalya’nın arka bahçesi olarak nitelendiriyor. Bu makus talihi Allah’ın izniyle biz değiştireceğiz demiştik. Bizim Tütüncü ile fevkalade uyumlu çalışmamız sonucu, artık Kepez arka bahçe değil. Kepez’in Antalya’nın ön bahçesi olduğunu görmek beni, herkesten çok şereflendiriyor. Kepez’e ne yapsak azdır.”
 
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak
Suphi Türel ismi Kepez’de yaşayacak

Benzer Haberler