Kepez anketlerden şampiyon çıktı

10 Kasım 2016, Perşembe - 12:07
Kepez anketlerden şampiyon çıktı
AK Parti Kepez İlçe Teşkilatına çalışma raporunu sunan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bir anketten yüzde 77,9 başarılı olarak çıktılarını ve bütçelerinin fazlasıyla çıkacağını açıkladı.
 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe teşkilatına bir yıllık çalışma raporu sunmasının ardından, önemli açıklamalar da yaptı.

AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı toplantısına katılan Başkan Tütüncü, teknik, sosyal, eğitim, sağlık ve spor alanlarındaki yaptıkları, yapımı devam eden ve yapılması planlanmış çalışmalarını sıraladı. Özel bir firmanın yaptığı ankete göre Kepezlilerin yüzde 77,9’unun belediyesinden memnuniyet duyduğu sonucunu açıklayan Tütüncü, belediye bütçesinin de yüzde 311 artarak 2016 yılını bütçe fazlasıyla tamamlamak üzere olduklarını duyurdu. Konuşmasının ardından partililerin sorularını yanıtlayan Tütüncü, belediyesinin başarısında teşkilatın önemli pay sahibi olduğunun altını çizdi.
 
İftihar etmeliyiz
 
Türkiye’de saygın profesyonel bir şirketin Kepez’de yaptığı ankete göre, katılanların yüzde 77,9’unun Kepez Belediyesi’nden memnun olduğunun ortaya çıktığını açıklayan Tütüncü, bu kadar sorunu olan bir ilçede bu oranda memnuniyet yakalanmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Kepezlilerin yüzde 80’inine, ‘Belediyemiz iyi çalışıyor, memnunuz’ cümlesini kurmasına iftihar edilmesi gerektiğini belirten Tütüncü, “Yapılan araştırma ve inceleme çok profesyoneldi. Benim bugüne kadar gördüğüm en başarılı neticelerden biriydi” dedi.
 
AK Parti açık ara önde
 
Ankette sorulan bir başka sorunun ise, ‘seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirdiniz’ olduğunu anlatan Tütüncü, şöyle konuştu; “Belediye başkanınıza güveniniz hangi ölçüde diye soruluyor. Çıkan sonuca göre diğer partileri üst üste koysanız, bizim başarımıza yetişemiyor. Bu haberi aldığım gece tüm yorgunluğum bitti. Yaptıklarımızın arazideki karşılığını gördüm. Halkımızın yaptıklarımızı eksiksiz bir şekilde değerlendirdiğini gördüm. Bundan sonraki süreçte daha büyük bir sorumluluk hissiyle halka hizmet için gayret göstermemiz gerektiğini düşündüm” diye konuştu.
 
Bütçemiz fazla çıkabilir
 
Ekim ayının ilçe belediyeler için bütçe ayı olduğunu ve bu yıl çok başarılı bir meclis geçirdiklerini de anlatan Tütüncü, görevde oldukları son 8 yılın muhasebesini çok iyi yapmak gerektiğini söyledi. Göreve geldikleri 2009 yılına göre belediye bütçesini yüzde 311 arttırmış olduklarını gördüklerini belirten Tütüncü, şöyle konuştu; “Geldiğimizde bütçe 100 liraymış, şimdi 411 lira olmuş. Geçen yıllar içinde enflasyonu hesap edince, yüzde 45’lerde hesap edersek, bütçemizin en az 3 kat olduğunu söyleyebiliriz. Göreve geldiğimizde bütçenin gerçekleme oranı sadece yüzde 44 imiş. Şimdi yüzde 95 olmuş. Bütçe fazlasıyla devredebileceğimizi söylüyorlar. Yani bu da yüzde 100’ün üzerinde olacağını gösteriyor” diye konuştu.
 
Borçluyken en fazla ücreti veriyoruz
 
Göreve geldiklerinde 28 milyon lira borçla karşılaştıklarını hatırlatan Tütüncü, şu anda Mimar Sinan Kongre Merkezi için çekilen kredi dışında belediyenin hiç borcu olmadığını duyurdu. Göreve geldiklerinde belediye işçilerine 1.8 milyon lira borcu olduğunu da hatırlatan Tütüncü, sendika verilerine göre şu anda ülkemizde sosyal denge sözleşmesinde ve toplu sözleşmelerde en fazla ücret artışı yapan ve en iyi ücret veren belediye konumuna geldiklerini söyledi.
 
İşten değil dişten arttırdık
 
Kendilerinden önceki belediyenin nasıl çalıştığını herkesin bildiğini söyleyen Tütüncü, “Biz yeni kalemler üretmedik. Biz işten değil, dişten arttırdık. Kötü harcama yapılmasından kaçındık. Allah korkusuyla devletin kuruşunu kendi kuruşumuz gibi değerlendirdik” dedi.
 
İyi hatırlanmak istiyoruz
 
Yapılanları her belediyecinin de yapabileceğini dile getiren Tütüncü, ancak kendisinin Kepez ailesinde kabul görme amacı taşıdığını söyledi. Küçüklerin abisi, yaşıtların arkadaşı, büyüklerin ise kardeşi olmak istedikleri belirten Tütüncü, “Aileden biri olmak istiyoruz. Bu makamlardayken, makamın cazibesine biraz ceket ilikler, söylenecek varsa biraz saklanır. Kimisi milletin gönlüne imza atarak gider, kimisi anısını hatırlatır, kimisi de hatırlanınca kötü sözler söylenir, belki de beddualar edilir. Bizler iyi hatırlanmak istiyoruz” diye konuştu. 
 
 
 
Kepez anketlerden şampiyon çıktı
Kepez anketlerden şampiyon çıktı
Kepez anketlerden şampiyon çıktı
Kepez anketlerden şampiyon çıktı
Kepez anketlerden şampiyon çıktı

Benzer Haberler