Kepezliler geri dönüşüm ile modernleşiyor

30 Ekim 2016, Pazar - 10:21
Kepezliler geri dönüşüm ile modernleşiyor
Kepez Belediyesi’nin hafriyat atıklarından altyapı malzemesi üretme tesisi, çevre kirliliğini önlerken daha az maliyet ile daha fazla hizmet yatırımının önünü açıyor.
 
Kepez Belediyesi’nin yeni aldığı hafriyatlardan altyapı üretim araçları, çevre kirliliğini önlerken daha az maliyet ile daha fazla yatırımın önünü açtı.

Baraj Mahallesi’ndeki hafriyat geri dönüşüm tesisini ziyaret eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, konuyla ilgili bilgi aldı, çalışanlar ile el sıkışarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Çevre kirliliği de önleniyor
 
Belediye olarak kendi altyapı malzemelerini kendilerinin üretebildiğini açıklayan Tütüncü, bu yolla daha fazla üretim yapabildiklerini kaydetti. Hafriyat atıklarının toplanarak altyapı malzemesi haline dönüştürüldüğünü anlatan Tütüncü, “Bu atıklar hem çevre kirliliğine neden olmakta, hem de bizim ciddi manada kaynak kaybı olmaktaydı. Yeni araçlarımızla hem etrafı kirleten unsur olmuyor, hem de bu geri dönüşüm ile ciddi kar elde ediyoruz. Üretilen malzemeler daha çok yol, daha çok hizmet ve belediyenin cebinden daha az paranın çıkması demek.” diye konuştu.
 
Makine parkımız güçlendi
 
Buradaki sistemin tamamının belediyeye ait olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Kompresör öğütme makineleri ve onları destekleyen kamyonlar ve kepçeler bizim dönemimizde satın alındı. Bunlarla hem makine parkımız güçlendi, hem daha fazla hizmeti daha az maliyetle yapıyoruz. Daha çok yatırıma daha az maliyetle ulaşmış olacağız.” dedi.
 
Kepezliler geri dönüşüm ile modernleşiyor
Kepezliler geri dönüşüm ile modernleşiyor
Kepezliler geri dönüşüm ile modernleşiyor

Benzer Haberler