Gözün aydın Kepez

26 Ekim 2016, Çarşamba - 11:11
Gözün aydın Kepez
Başkan Hakan Tütüncü’nün, Vakıf takasıyla ilgili Ankara’ya yaptığı ziyaret sonuç verdi. Vakıflar Meclisi, ilçede binlerce hak sahibinin tapu problemini çözecek olan takas işlemini onayladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Vakıf arazilerindeki gecekonduların tapu problemini ‘takas yöntemi’ ile çözme vaadini gerçekleştiriyor.

Kepez, 2B’den sonra Vakıf parsellerinde 40 yıldan fazla yaşanan tapu probleminden de kurtuluyor.
Başkan Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Yusuf İşeri’nin olduğu bir heyetle geçtiğimiz günlerde Ankara’da Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’la Vakıf takası problemini görüşmüştü.
Bu görüşmenin ardından Ankara’dan binlerce Kepezliyi mutlu edecek müjdeli haber geldi.

Vakıflar Meclisi takası onayladı

Başkan Tütüncü, müjdeli haberi, “Temaslarımız sonuç verdi. Kepezlilerin tapu sorununu çözecek Vakıf takası, Vakıflar Meclisi’nce onaylandı.” sözleriyle duyurdu.
Tütüncü, “Kepez\'in mülkiyet sorunlarının çözümü için Vakıf takaslarının onayına gayret eden Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Antalya Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza, tüm bürokratlarımıza hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyorum.”  dedi.
Tütüncü, Vakıf takaslarının, Vakıflar Meclisi’nce kabulünün, binlerce Kepezli’nin, yıllarca beklediği \"tapu müjdesi\" anlamına geldiğini söyledi.

“Kepezliler özlemle bekledikleri tapularını alacaklar”

Vakıf takaslarının onaylanmasıyla, Kepez\'in tapu ve mülkiyet sorunlarında önemli bir aşama daha geçildiğinin altını çizen Tütüncü, “Şehircilik alanında önemli bir netice daha elde edilmiş oldu. Şimdi, diğer idari işlemler de hızla tamamlanacak ve Vakıf arazilerindeki hak sahibi Kepezliler özlemle beklediği tapularını alacak. Girişimlerimiz sonucu, Vakıflar ve Hazine el ele vererek Kepez\'in en önemli sorunlarından birini daha çözmüş oldu. Hepimiz çok mutluyuz. Bu sorunun çözümünde bize destekleri için Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak’a ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a sonsuz teşekkürler.” ifadesini kullandı.
Başkan Hakan Tütüncü, “Kangrenleşen bir sorun daha çözüldü çok şükür. Hayırlı olsun Kepez. Gözün aydın Kepez.” diyerek açıklamasını tamamlandı.

Takas işlemi nasıl olacak

Vakıflar Meclisi’nce onaylanan takas ile Vakıf parsellerinde gecekondusu olan mülk sahiplerinin tapu sorunu çözülecek.
Başbakanlığın onayının ardından takas için Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanacak. Daha sonra belediyeye bir protokolle devredilecek olan parseller, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, encümen marifetiyle belli bir ücret karşılığında tahsis edilecek. 
Gözün aydın Kepez
Gözün aydın Kepez
Gözün aydın Kepez
Gözün aydın Kepez
Gözün aydın Kepez

Benzer Haberler

Kepez’in en büyük takası

Kepez’in en büyük takası

Başkan Hakan Tütüncü, 23 milyon TL ederindeki takas ile konut alanında kalan Vakıf arazilerinde, 40 yıla yakın yaşanan tapu probleminin büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesi’ndeki semt spor

Tütüncü’den büyük tapu müjdesi
Tütüncü’den büyük tapu müjdesi

Kepez’in, 2B’den sonra Vakıf arazilerindeki tapu problemi de çözülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 23 milyon lira ederindeki takas işlemini onayladı. Konut alanındaki Vakıf


Başbakan büyük takası onayladı
Başbakan büyük takası onayladı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 5 bine yakın hak sahibinin tapu özlemini giderecek olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini


Kepez’e büyük müjde!
Kepez’e büyük müjde!

Vakıfta takas tamam, Tapular yolda Kepez İlçesinde Vakıf arazisinde evi olan binlerce kişinin tapu problemini çözecek olan, Cumhuriyet tarihinin en büyük  ‘takas’ işlemi tamam.