AKBB’ye kalıcı eser

23 Ekim 2016, Pazar - 11:26
AKBB’ye kalıcı eser
Başkan Hakan Tütüncü, üye belediye sayısını 40’den 62’ye çıkardığı Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB)’ne kalıcı bir eser armağan etmeye hazırlanıyor.

AKBB Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısında gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, Venezia Palace Hotel’de gerçekleşen meclis toplantısında hizmet binası müjdesi verdi.
Belediye başkanlarının görev yaptıkları yerde bir değişimi ve dönüşümü yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Hem belediyemde hem de AKBB’de bir değişim ve dönüşümün peşinde olduk. Eskilerin çok güzel bir sözü var: ‘Er odur ki dünyada koya bir eser; Esersiz kişinin yerinde yeller eser.’  Kalıcı eserler bırakabiliyorsak tanınan imkânları en iyi şekilde değerlendirmiş bir devre,  bir döneme âcizane bir imza atmış, iz bırakmış oluruz. Bu düşünce ile hareketle AKBB’de kalıcı ne yapabiliriz, kurumun gelişmesi, daha ileriye gitmesi anlamında neler yapabiliriz, diye sürekli arama faaliyetinde olduk. “ açıklamasını yaptı.

AKBB’ye yeni hizmet binası

1979’da bir dernek olarak kurulan,  2004’te birlik statüsü kazanan AKBB’nin, Konyaaltı ilçesinde Büyükşehir Belediye’sinin binasının bir katında hizmet verdiğini anımsatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet binamız şehir merkezinden uzakta yer alıyor. Merkezi bir noktada, güzel bir hizmet binası yapalım, arzusundayız. Bina, AKBB için müstakil bir bina olacak. Bu yeni hizmet binası,  birliğinin 2014-2019 dönemi meclisinin birliğe üye belediyelere bir hediyesi olacak.”

Kepez arsasını birliğe tahsis ediyor

Tütüncü,  Kepez Belediyesi’nin Yeni Doğan Mahallesi’nde otogara yakın bir noktadaki arazisini hizmet binasının yapımı için AKBB’ye tahsis edeceğini belirtti.  AKBB’nin yeni hizmet binasının 4 katlı olacağını kaydeden Tütüncü, “Ne büyük ne de küçük olan birliğin ihtiyaçlarını kendi binasında karşılayabileceği, güzel bir binanın projesini hazırlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan encümenimizde hizmet binasının yapımını değerlendireceğiz. Güzel bir hizmet binası yapma konusunda 2017’nin ilk aylarında kollarımızı sıvayalım istiyoruz.” ifadesini kullandı.
Başkan Tütüncü, AKBB’nin yeni hizmet binasında nelerin olacağını da şu şekilde dile getirdi: “ Yeni hizmet binasında sergi salonu, 250 kişilik toplantı salonu, belediye başkanlarının kabullerini yapabilecekleri ofis, restoran ve idari ofisler olacak.”

2017 bütçesi 3 milyon 400 bin TL
 

AKBB Meclisi, daha sonra birliğin 2017 yılı çalışma programı ve birliğin
2017 Yılı bütçesinin 3 milyon 400 bin TL olmasını da oy birliği ile onaylandı. Denizli Çal Belediyesi’nin üyelik müracaatı da oy birliği ile kabul edildi. Böylece Başkan Hakan Tütüncü göreve geldiğinde 40 olan üye belediye sayısı 62’ye çıkmış oldu.
 
 
 
 
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser
AKBB’ye kalıcı eser

Benzer Haberler

AKBB binası Kepez’de yükselecek

AKBB binası Kepez’de yükselecek

Kepez Belediyesi Meclisi toplantısında, çeşitli şehirlerde 62 belediyenin üyesi olduğu AKBB’ye yeni hizmet binasının Kepez’e taşınması için karar alındı.   Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı olan Kepez Belediyesi Başkanı

AKBB’ye 4 yeni üye
AKBB’ye 4 yeni üye

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin olağan toplantısında Denizli’den 3 ve Afyonkarahisar’dan 1 belediyenin üyelik başvurusu oybirliğiyle kabul edildi, birliğin hizmet binasının 1 yılda


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Kuzeyyaka’ya 2 kalıcı eser
Kuzeyyaka’ya 2 kalıcı eser

Başkan Hakan Tütüncü, Kuzeyyaka ve çevre mahallelere, sözünü verdiği okuldan sonra aile salığı merkezini de (ASM) kazandırdı. Belediye ve hayırsever işbirliği ile yapılan ASM ve