Kepez gençlik ve kadın meclisleri kuruluyor.

13 Mart 2010, Cumartesi - 20:59
Kepez gençlik ve kadın meclisleri kuruluyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Yerel Gündem 21 Kent Konseyi’ni kurduktan sonra gençlik ve kadın meclislerinin kurulması için de çalışma başlattıklarını söyledi. Tütüncü, ilk önce Kepez Gençlik Meclisi’ni kuracaklarını açıkladı.

Merkez ilçeler içerisinde ilk kent konseyinin kurulmasını sağlayan Kepez Belediyesi, şimdi de gençlik ve kadın meclislerinin kurulması için hazırlıklara başladı. Birlikte yönetim anlayışını ve yönetimde katılımcılığı ve çoğulculuyu benimseyen Başkan Hakan Tütüncü, 41 projesinden bir tanesi olan gençlik ve kadın meclislerinin kurulması vaadini de gerçekleştiriyor. 

Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nden Tütüncü’ye ziyaret

Tütüncü, Antalya 21 Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerini kabulünde gençlik meclisi ve kadın meclisi kurulmasıyla ilgili hazırlıklara başladıklarını açıkladı.
Ziyarette, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Koordinatörü Hayat Ekici de, “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor ve Ben de Para mı Yönetebilirim” projeleri hakkında Tütüncü’ye bilgi verdi. Ekici, Kepez Yerel Gündem 21 Kent Konseyi’nin hayırlı olmasını dileyerek, Kepez Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin kurulup kurulmayacağını sordu.

Doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz

 Başkan Tütüncü de, Kepez Kent Konseyi’ni oluşturduktan sonra çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışı gereği ikinci adım olarak da gençlik meclisini ve kadın meclisini oluşturacaklarını belirtti. Büyükşehir’e bağlı ilçeler içerisinde ilk olarak Kepez Belediyesi’nin kent konseyini kurduğunu anımsatan Tütüncü,  “Kentlilik bilincinin, kent kültürünün oluşması adına Antalya, Kepez için doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Katılımcılığın, çoğulculuğun yönetime yansıması amacıyla kent konseyini kurduk. İkinci adım olarak da kadın ve gençlik meclislerini oluşturarak demokratik bir yönetim modelini Kepez’imize kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu. 

Gençleri önemsiyorum
 
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, kadınların, gençlerin yönetime katılabilmesi, fikirleriyle yönetime katkıda bulunabilmesi amacıyla gençlik ve kadın meclislerini önemsediklerini ifade etti. İlk önce Kepez Gençlik Meclisi’ni kurmayı düşündüklerini kaydeden Tütüncü, gençlik meclisi ile gençlerin düşüncelerini, projelerini gerçekleştirebilecekleri bir platform oluşturacaklarını bildirdi. Kendisi için büyük anlam ifade eden gençlerin, yüksek bir vizyonla mücadelelerini gerçekleştirmesi gerektiğine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, kendilerine sunulan projeleri de Kepez Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde değerlendirebileceklerini sözlerine ekledi.  

Benzer Haberler