İptal edilen tapuların sorunu çözülüyor.

12 Mart 2010, Cuma - 17:37
İptal edilen tapuların sorunu çözülüyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy ve Sütçüler Mahallesi’nin bir kısmında Vakıflar İdaresi’nin itirazı sonucu mahkeme tarafından iptal edilen imar uygulamasının mahkeme kararına göre yeniden yapıldığını, hak sahiplerine en kısa zamanda tapularını vereceklerini söyledi. 

Başkan Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Kadın Kolları’nın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde düzenlediği toplantıya katılarak, Vakıf mülkiyeti sorunu takasla çözülen parsellerin hak sahiplerine tahsisiyle ilgili bilgi verdi.
AK Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan’ın da yer aldığı toplantıda Tütüncü,  Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler Mahalleleri ile vakıf mülkiyeti sorunu çözülen parsellerde şu ana kadar 3 bine yakın tapu tahsisi yaptıklarını söyledi.


18 uygulaması Encümenden geçti


Başkan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy ve Sütçüler Mahallesi’nin bir bölümünde, Vakıflar İdaresi’nin itirazı ile mahkemenin 18 uygulamasını iptal etmesinden dolayı tapu tahsisi yapamadıklarını hatırlattı. İmar uygulaması sıkıntısının çözümü ile ilgili çalışma başlattıklarını anlatan Tütüncü, Sütçüler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin bir kısmıyla ilgili yapılan 18 uygulamasının Kepez Belediyesi Encümeni’nden geçtiğini, uygunluğunun onaylanması için de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini ifade etti.


“Tapu tahsisi için canımı dişime taktım”


Tapu tahsisi yapılacak vatandaşların mağdur olmayacağı şekilde, mahkeme kararı doğrultusunda parselasyonu yeniden yaptıklarını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, şöyle devam etti: “18 uygulamasıyla ilgili bürokratik işlemler tamamlandıktan sonra vatandaşlarımıza tapularını bir an önce teslim edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Gece-gündüz bu sorunun çözümü için çalışıyoruz. Haftada bir kez tapu probleminin çözümüne yönelik toplantı yapıyoruz. Çoğu gitti, azı kaldı. Yakın bir süreçte de kanun karşısında tapu almaya hak kazanmış vatandaşlarımıza tapularını teslim edeceğiz. Tapu tahsisiyle ilgili hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Hak sahibi olan vatandaşlarımıza tapularını vermek için canımı dişime taktım. Emin olun çalışıyorum. 3 bine yakın vatandaşımız tapularını aldı. Parselasyon iptali nedeniyle tapularını alamayanlara da en kısa zamanda tapularını verebilmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz.”


“Önemli olan vatandaşın duasını alabilmek”


Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, parselasyonu iptal edilen hak sahiplerinin, sözleşme yaptıkları tarihten itibaren, tahsis bedelinin 24 taksitle ödenmesi uygulamasından yararlanabileceklerini de dile getirdi. İmar uygulamasının iptali neticesinde yaşanan tapu sıkıntısının çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, ilgili bakanlıklarla, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüştüğüne vurgu yapan Başkan Tütüncü, “Bizim için önemli olan tapuları hak sahiplerine vererek, hayır dualarını alabilmektir.” dedi.
Toplantıda mahalle sakinlerinin park isteği ile ilgili de Tütüncü, şu bilgiyi verdi:  Mehmet Akif Ersoy ve komşu mahallelerde park ihtiyacı olduğunu biliyorum. Konuyla ilgili 2010 yılı içerisinde planlama yaptık. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne de bu yıl içerisinde güzel parklar yapacağız.”


Benzer Haberler