Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor

7 Ekim 2016, Cuma - 16:53
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez Belediyesi, bir iyilik hareketi olan evde bakım ile büyük takdir toplayan sağlık taraması hizmetlerinde önemli bir ortaklığa imza attı.

Kepez Belediyesi ve Antalya Kamu Hastaneleri Birliği arasında evde bakım ile sağlık taraması hizmetlerinde işbirliği yapmak amacıyla protokol imzalandı.

Protokolü, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz imza altına aldı.
Her iki kurum arasındaki protokolün imzalanması için başkanlık toplantı salonunda tören düzenlendi. 

Kepez hizmette şanslı

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ile sağlık alanında örnek bir protokolü imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kamu Hastaneleri Birliği’nin, halka sunduğu hizmetleri belediye ile bölüşmesinden dolayı Kepez’in şanslı olduğunu kaydeden Tütüncü,
“Kamu kurumları el ele verince hem halkımız kazanıyor hem de hizmetlerinin çeşitliliği ve halka ulaşabilirliği artıyor.” dedi. 
Tütüncü, imzalanan protokol kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği’nin ve belediyenin sağlık imkânlarını birleştirmesiyle ilçe halkının sağlık hizmetinde ekstra avantajları olacağını kaydetti.

Sağlık yasal değil vicdani bir sorumluluk

Yasal sorumlulukları olmasa da vicdani sorumluluk gereği evde bakım hizmetini yaptıklarını anımsatan Başkan Tütüncü, şunları söyledi:  “35 sağlık personelimizle 65 yaş üstü yaşlılarımıza, yatağa bağlı yaşayan hastalarımıza, evde doktor, periyodik muayene, enjeksiyon, iğne, pansiyon, hasta nakli, engelli taksi gibi pek çok hizmeti sunuyoruz. Sağlık alanında ulaştığımız evlerde yaşayanlarımıza, evlerinin tamiratı, evinin temizliği, gıda ve yakacak yardımı konularında da yardımcı oluyoruz.”

Kepez’de sağlığın kalitesi artıyor

Sağlık Bakanlığı’nın, Kamu Hastaneleri Birliği’nin desteğiyle verdikleri sağlık hizmetinin kalitesini artığına vurgu yapan Tütüncü, “Bu örnek işbirliğinden dolayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Necat Yılmaz’a teşekkür ederim. Onların bize sağladığı imkânlarla Kepez Belediyesi olarak sürdürmüş olduğumuz evde bakım ve sağlık hizmetinin kalitesi her geçen artıyor. Sağlıktan sorumlu Başkan Yardımcım Mustafa Özsoy’a gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kepez sağlıkta öncü olacak

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da yaptığı konuşmada Kepez Belediyesi’nin, örnek çağdaş belediyecilik hizmetleri yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kepez’de, her türlü belediyecilik hizmetinin yanında şehrine, ilçesine sahip çıkan bir belediyecilik anlayışı var. Belediyecilik hizmetlerine sağlık da dahil edilmiş. Belediyenin desteği ile Kepez’de sağlık hizmetleri sorunsuz şekilde yürüyor ve hızlı bir şekilde gelişiyor. Kepez sağlığın merkezi oldu. İleriki süreçlerde sağlık konusunda öncü bir ilçe olacak.”

“Sağlığı vatandaşın evine götürüyoruz”

Yılmaz, evde sağlık hizmetinin, sağlıkta dönüşüm programının geldiği son nokta olduğuna işaret ederek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Batıda dahi birçok ülkede verilemeyen sağlık hizmetlerini halkımızın ayağına, evine kadar götürüyoruz. Evde fizik tedavi hizmeti, diş tedavi hizmetleri çağdaş sağlık hizmeti anlayışında gelinen son noktalardır. Sağlık alanında hizmetlerde Kepez Belediyesi’nin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Bunda sonra hissedeceğiz.”
 
Dört dörtlük evde sağlık hizmeti

İki kurum arasında imzalanan protokol ile Kepez ilçe sınırları içerisindeki yatağa bağımlı hastaların evlerinde doktor muayenesi, enjeksiyon, pansuman yapımı, fizyoterapist, diyetisyen, diş hekimi hizmeti verilmesi; ayrıca evlerinde yapılamayan her türlü tahlil, tetkik ve tedavileri için ambulans ile Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne götürülerek gerekli işlemlerinin yapılması amaçlanıyor.
 
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor
Kepez’in sağlıkta yüzü gülüyor

Benzer Haberler

Evde bakım ve sağlıkta dev ortaklık

Evde bakım ve sağlıkta dev ortaklık

Kepez Belediyesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilçedeki bakıma muhtaç yaşlılara evlerinde verdikleri bakım ve sağlık hizmetinde ve sağlık taramalarında işbirliği yapmak amacıyla protokol imzaladı. Kepez Belediyesi’nin bir iyilik hareketi

Kepez’e bir kalıcı eser daha
Kepez’e bir kalıcı eser daha

Kepez Belediyesi’nin, halka dönük her türlü sağlık hizmetinin ücretsiz olarak sunulacağı 3 katlı sağlık merkezinin temeli törenle atıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,


Kepez’den Antalya’nın tamamına kanser taraması
Kepez’den Antalya’nın tamamına kanser taraması

Kepez Belediyesi, içerisinde tıbbi cihazlar ile sağlık görevlilerin olduğu gezici kadın sağlığı merkeziyle Antalya’nın 19 ilçesinde kanser taraması yapacak. Bu proje için İl Sağlık


Kepez’in 5 yıldızlı sağlık merkezi açıldı
Kepez’in 5 yıldızlı sağlık merkezi açıldı

Kepez Belediyesi’nin özel hastane konforunda inşa ettiği ‘Belediye Sağlık Merkezi’ düzenlenen törenle açıldı. Eğitimden spora, sanattan modern kentleşmeye kadar birçok alanda