Kepez kültür merkezine kavuşuyor.

6 Mart 2010, Cumartesi - 21:33
Kepez kültür merkezine kavuşuyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeni Emek Mahallesi’nde içerisinde 500 kişilik bir salonunun da bulunacağı bir kültür merkezi inşa edeceklerini açıkladı. Tütüncü, plan tadilatlarıyla imar sorunu giderilen kültür merkezinin inşasına da, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlanılacağını söyledi. 

Başkan Hakan Tütüncü, 41 projesinden bir tanesi olan kültür merkezi vaadini de gerçekleştiriyor. Emek Mahallesi’nde, içerisinde sergi salonlarının, fuayelerin, belediyenin kültür birimlerinin, workshopların ve 500 kişilik salonun bulunacağı bir kültür merkezi inşa edilecek.

İlçede büyük bir eksiklik ve ihtiyaç olan kültür merkezinin sorununun çözümüyle ilgili yapılan imar planı tadilatı çalışmaları da tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı meclis toplantısında, kültür merkezi alanıyla, oyun alanın bir kısmının yer değişikliği ile ilgili 5 bin ölçekli nazım imar planında hazırlanan plan değişikliği kabul edilmişti. Kepez Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısının devamında, kültür merkezi alanıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 5 bin ölçekli plan değişikliğine göre hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşüldü. CHP’nin ret oyuna karşın AK Parti’nin ve MHP’nin evet oylarıyla imar planı değişikliği meclisten geçti.

Plan değişikliği ilgili bir açıklama Başkan Hakan Tütüncü, ilçenin en önemli eksiklerinden bir tanesinin belediye ait bir kültür merkezinin bulunmaması olduğunu hatırlatarak, kültür merkezi inşa ederek ilçe halkının hizmetine sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Tütüncü, fuayeleriyle, sergi salonlarıyla workshoplarıyla, belediyenin kültür birimleriyle, 500 kişilik salonuyla kültür merkezini, yaşayan bir alan olarak Kepez’e kazandırabilmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. İmar plan tadilatını bu amaca yönelik hazırladıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, “İmar planı tadilatı, kamu yararını gözeten, Kepez’in kültür, sanat şehri olması noktasında önemli değişikliktir. Alınan bu kararın Kepez’e hayırlı bir hizmet olarak geri döneceğine ve Kepez’in güzel bir şehir olması noktasında önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Plan tadilatına kabul oyu veren ve vermeyen meclis üyelerine de ilçe halkı adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Tütüncü, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından kültür merkezinin yapımına başlanılacağını da sözlerine ekledi. Kültür merkeziyle ilgili plan tadilatına evet oyu veren MHP’nin grup sözcüsü Mustafa Reşat Oktay da, Kepez’de kültür merkezine acil bir ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, “ Kepez’e böyle bir tesisin kazandırılması bize ancak heyecan ve mutluluk verir.” ifadesini kullandı.

Benzer Haberler