Camilerin fiziki sıkıntılarının çözümüne destek

8 Şubat 2010, Pazartesi - 20:28
Camilerin fiziki sıkıntılarının çözümüne destek
İlçedeki din görevlileri ile yemekte bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 60 caminin çevre düzenlemesine katkı sağladıklarını, camilerin dile getirilen sıkıntılarının çözümüne de gereken desteği vereceklerini söyledi.   

Birlikte yönetin anlayışı benimseyen Başkan Hakan Tütüncü, ilçenin kanaat önderlerini dinleyerek, Kepez’e yapılacak hizmetleri şekillendiriyor. Tütüncü, mahalle muhtarları, ilçedeki sağlık ve eğitim çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve esnaf temsilcilerinden sonra Kepez’deki din görevlileri ile de bir araya geldi.


Bu buluşma hizmetlerin şekillenmesine vesile olacak


Başkan Tütüncü, sıkıntılarını dinlemek, sorunların çözümüyle ilgili yapılması gerekenleri konuşmak amacıyla din görevlerine yemek verdi. Yemeğe, Kepez İlçe Müftüsü Kemal Uçkun, Kepez Belediye Başkan Yardımı Gürsel Kaya ile birlikte 100 kadar din görevlisi katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak ilçedeki kanaat önderleri ile bir araya geldiklerini anımsatarak, “Şimdi de toplumumuzun nezdinde çok büyük bir prestije sahip olan din görevlilerimiz ile bir araya geldik. Bu buluşmamız, ilçemiz için atacağımız güzel hizmetleri şekillendirecek düşüncelerin oluşmasına vesile olacaktır.” dedi.


Sıkıntıların çözümüne destek


Türk medeniyetinde hayatın merkezine konulan camilerin etrafında yaşamın şekillendiğine işaret eden Tütüncü, bu hassasiyetle ilçedeki camilerin fiziki alandaki sıkıntılarının çözümüne destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirtti. Tütüncü, 60 tane caminin çevre düzenlemesine katkı sağladıklarını kaydederek, “Camilere gittiğimiz zaman imam efendiler, bize camilerdeki eksikliklerden bahsediyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar, imkânlarımız el verdiği kadar camilerin sıkıntılarının çözümü noktasında adımlar atıyoruz. ” şeklinde konuştu.


11 ayda hatırı sayılı hizmet yaptık


Başkan Hakan Tütüncü, okulların ve ibadet hanelerin iç ve dış temizliğini periyodik olarak yaptıklarını, Türkiye’de birkaç belediyenin yaptığı bu hizmetinde Antalya’da ilk olduğunu dile getirdi.
İnsanı merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsediklerini bildiren Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki süreçte hem kaynaklarımızı sayısal olarak artırmanın gayretini ortaya koyacağız, hem de yapmış olduğumuz hizmeti büyüteceğiz. Şeyh Edibali demişti ya, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.”  Devlet kamu kurumları esasta hizmet organizasyonlarıdır. Önemli olan insanını huzuru ve mutluluğudur.  Bu noktada gayret göstermeye devam edeceğiz. İlçemizin önceliklerini, neler yapılması gerektiğini gayet iyi biliyoruz. 9 aylık dönemde hatırı sayılır bir hizmet ortaya koyduk.  Kültür, sanat ve sosyal yardımlar noktasında önemli hizmetler yaptık. 10 yılda yapılan alt yapı çalışmalarını 9 ayda tamamladık.”


Kepez İlçe Müftüsü Kemal Uçkun da, ilçedeki camilerin fiziki alandaki problemlerini çözümüne katkılarından dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.


Benzer Haberler

Tütüncü hizmetlerini Avrupa Konseyi’ne anlattı

Tütüncü hizmetlerini Avrupa Konseyi’ne anlattı

Avrupa Konseyi (AK)Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 18 ayda yaptığı hizmetleri, AK’nin 47 ülkesinin temsilcilerine anlattı.  Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Sürdürülebilir

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Tütüncü’den din görevlilerine yemek
Tütüncü’den din görevlilerine yemek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dostlukların kurulduğu, muhabbetlerin yapıldığı, dargınlıkların onarıldığı yerler haline gelmesi ve sosyal meselelerin bilimsel bir zeminde


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent