Kepez hastanesine kavuşuyor

6 Şubat 2010, Cumartesi - 02:49
Kepez hastanesine kavuşuyor
Sağlık Bakanlığı,  Sütçüler’deki 52 dönümlük hastane arazisini sağlık tesisleri merkezi haline getiriyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in her türlü sorununda hizmete hazır olduğunu ifade ederek hastane arazi içerisinde kaba inşaatı biten semt polikliniği binası, 200 yataklı devlet hastanesine dönüştürülüyor. Hastane arazisinde çeşitli branşlarda poliklinikler bulunacak. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’nın ve Kepez’in sorunlarıyla yakından ilgileniyor. İlçenin modern bir hale gelmesi için her konuda desteği veren Tütüncü, hükümetin, 396 bin nüfusuyla 52 ilden büyük olan Kepez’in ihtiyaç duyduğu sağlık tesisi sorununun çözüldüğü müjdesini verdi. Başkan Tütüncü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşme sonrasında, Sütçüler Bölgesi’ndeki 52 dönümlük hastane arazisi içerisindeki kaba inşaatı tamamlanan semt polikliniği binasının 200 yataklı hastaneye dönüştürme kararı alındığını açıkladı.

Laf değil hizmet ürettiklerinin altını çizen Tütüncü, “Biz sentetik, suni gündemlerden uzak bir şekilde çalışmalarımıza yön veriyoruz.  Bir takım kimseler, siyasetin dehlizlerinde boğulabilirler, siyasetin kör düğümleri içerisinde uğraşabilirler, bunlarla vakit kaybedebilirler. Ama hükümetimiz, bunların çok ötesinde hizmet üretmenin, vatandaşının rızasını, hoşnutluğunu kazanmanın azim ve kararlılığı içerisinde. Biz de, Kepez Belediyesi’ni devraldığımız ilk günden itibaren bu azim ve kararlılıkla hareket ettik. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla, şartlar ne olursa olsun yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi.

400 bine yaklaşan nüfusuyla birçok ilden büyük olan Kepez’in, temel sıkıntılarından bir tanesinin de sağlık tesislerinin yetersizliği olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ilçenin sağlık tesisleri ihtiyacıyla ilgili yaptığı görüşme neticesinde, Kepez’e 200 yataklı bir hastane yapılmasının 2010 yılı yatırım programına alındığını ifade etti.

Kepez Belediye Başkanı, Sağlık Bakanlığı’nın, 200 yataklı hastane yatırımıyla ilgili gerekli çalışmaları tamamladığını ifade ederek, “Ben de bizzat Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ile görüşmek suretiyle bu müjdeyi Antalyalılara ve Kepezlilere vermek istiyorum. Antalya’nın problemlerini bir bir çözen hükümetimiz, Kepez’in sağlık alanındaki sorunlarının çözümüne de ciddi anlamda ilgi ve alaka gösteriyor” şeklinde konuştu.

Hükümetin destekleriyle, Kepez’in modern hastaneleriyle,  poliklinikleriyle her türlü sağlık hizmetinin karşılanabildiği bir merkez haline geleceğinin altını çizen Tütüncü, şöyle devam etti: “Kepezlilere hizmet vermesi amacıyla ilerleyen zamanlarda Aşur Aksu Hastanesinin, ihtisas hastanesine dönüştürülmesi düşünülüyor. Bunun çalışmasını da Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapıyoruz. 200 yataklı hastanenin yanı sıra Sütçüler bölgesindeki hastane arazisinde  çeşitli branşlarda polikliniklerin yanı sıra önümüzdeki yıllarda ihtisas hastanesi de yapılacak”

Başkan Tütüncü, sağlık bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda önümüzdeki aylarda yapımına başlanılacak olan 200 yataklı hastanenin bu yıl içerisinde tamamlanacağını ve ilerleyen günlerde 52 dönümlük arazinin sağlık tesisleri merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler