Kepez Meclisi önemli kararlar aldı.

5 Şubat 2010, Cuma - 00:15
Kepez Meclisi önemli kararlar aldı.
Kepez Belediye Meclisi’nde, 10 mahalleye hizmet verecek olan Çamlıbel Mahallesi’ndeki 13 dönümlük arazi içerisinde yapılacak olan lisenin mülkiyet sorununu çözecek olan imar planı tadilatı, oy çokluğu ile kabul edildi. Varsak bölgesindeki imar uyumsuzluğunun plan tadilatıyla giderildiği Şubat meclisinde, 2/B’nin yaşandığı mahallelerde kadastro çalışmasına katılmak amacıyla bilirkişi seçilmesi talebi de görüşüldü.   

Kepez Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında 17 gündem maddesi görüşülerek karara bağladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında toplanan mecliste, kamu yararına yapılan imar planı tadilatlarıyla, hem ilçe halkının beklentileri karşılandı hem de hizmetin önü açıldı.

Gündemin 3.maddesi olan Antalya Kepez Belediyesi Eğitim Yardımı Yönetmeliğine ait Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. CHP’nin ve MHP’nin ret oylarına karşılık AK Parti’nin evet oylarına meclisten geçen yönetmelik, devlete ait ilköğretim okulları ile devlet üniversitelerinde okuyan maddi imkânı kısıtlı öğrencilere maddi yardımda bulunulmasını, okulların bakım ve onarımının yapılmasını, her türlü araç ve gerecinin karşılanmasını kapsıyor.

Sayıştay’ın eksiklerin giderilmesi için Kepez Belediyesi’ne iade ettiği Kepez Belediyesi Muhtaç Kimselere Yardım Yönetmeliği taslağı da görüşüldü.  Sayıştay’ın görüşleri doğrultusunda değişiklik yapılacak olan taslağın yeniden Sayıştay’a gönderilmesi talebi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Kepez Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında ilçenin önemli sorunlarından biri olan 2/B ile ilgili mülkiyet sıkıntısının çözümü için başlatılan kadastro çalışmaları ile ilgili bir talep de gündeme geldi. Antalya Kadastro Müdürlüğü,  Kepez Belediye Meclisi’nden, Orman Yasası’nın 2/B maddesine göre kadastro çalışmalarının yapılacağı mahallelerde, kadastro ekipleriyle birlikte çalışacak her mahalle için 6 adet bilirkişinin seçilmesini talep etti. Meclis kararınca kadastro bilirkişisi olarak seçilecek kişiler de ise Türk vatandaşı olması, 40 yaşını bitirmiş olması, medeni haklarını kullanma ehliyetinin bulunması, en az 10 yıldan beri mahallede ikamet etmesi,  yüz kızartıcı bir suçtan kesinleşmiş bir hüküm giymemiş olması ve okuma-yazma bilmesi şartı aranıyor. Kadastro bilirkişi seçilmesi talebi de, oy çokluğu ile Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.

Şubat Meclisi’nde, Kepez Belediyesi’ne bağlanan Varsak bölgesindeki imar uyuşmazlığı sorunu da imar planı tadilatıyla çözüldü. İmar Komisyonu Başkanı Zeki Çivik, Varsak’ın Kepez Belediyesi’ne bağlanmasının ardından bölgeyle ilgili Varsak Belediyesi’nin yaptığı imar planları ile Kepez Belediyesi’nin gerçekleştirdiği imar planları arasında uyumsuzluk meydan geldiğini hatırlattı. Çivik, bu sorunun çözümü için de imar planı tadilatı hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Uygulamaların sürdürülebilirliği açısından öncelikle Varsak Belediyesi tarafından verilmiş ruhsatlı yapıların yer aldığı imar parsellerinin korunması ve Kepez Belediyesi’nce planlanmış ancak herhangi bir ruhsatlandırma yapılmamış olan imar adalarında yol, yeşil alan ve konut alanına dair plan dengelerini korumak suretiyle yeni bir imar düzenlemesi yaptık. Konut,  yeşil ve yol alanlarında büyüme ve küçülme olmayacak. Maddi hatanın giderilmesine dönük bir imar planı çalışması yapıldı.”

Varsak bölgesindeki imar uyuşmazlığını sona erdirecek olan plan tadilatı oy çokluğu ile meclisten geçti.

Kepez Belediye Meclisi, 10 mahalleye hizmet verecek olan Çamlıbel Mahallesi’ndeki lise alanının mülkiyet sorununu da çözdü. Kepez Belediyesi,  mülkiyet sorununun çözümü için Çamlıbel Mahallesi’ndeki 5 bin 960 numaralı imar adasında lise, anaokulu ve sağlık ocağı alanı ayrılmasına ilişkin bir plan değişikliği hazırlandı. İmar Komisyonu da, bölgenin ihtiyacı olan lisenin yapılabilmesi amacıyla mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik hazırlanan lise, anaokulu ve sağlık ocağı alanlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili plan değişikliği talebini kabul etti. Lise yapımını hızlandıracak olan 1/ binlik uygulama imar planı değişikliği de CHP’nin ret oyuna karşın AK Parti’nin ve MHP  evet oylarıyla kabul edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, lise alanının mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili alınan kararı, “Meclis, ilçe için hayırlı bir karara imza attı.” Şeklinde değerlendirdi.

Benzer Haberler