Taksi duraklarını güzelleştirme sözünü tuttu

1 Şubat 2010, Pazartesi - 23:26
Taksi duraklarını güzelleştirme sözünü tuttu
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçim vaatlerinden biri olan taksi duraklarını modernleştirme sözünü gerçekleştirdi. İlçedeki 6 taksi durağı, modern bir yapıya kavuşturuldu. Çevre düzenlemesiyle birlikte 40 m2 alandan oluşan taksi durakları hizmete girdi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, turizm kenti Antalya’nın taksi durağı imajını değiştiriyor. Modernleştirme projesiyle Kepez’in baraka şeklindeki taksi durakları, mimari yapısıyla, çevre düzenlemesiyle modern bir görünüm kazanıyor.
Başkan Tütüncü’nün, 41 projesi arasında yer alan taksi duraklarını modernleştirme projesi hayata geçti. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki 6 taksi durağı, modernleştirme projesi kapsamında yeniden inşa edildi.


6 taksi durağı  güzelleşti


 Dokuma Taksi,  Zaman Taksi, Barış Taksi, Karatay Taksi, Emek Taksi ve ANTKOOP Taksi durakları yenilenerek, modern bir görünüm kazandırıldı. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarındaki Türk mimarisi şeklinde yapılan taksi durakları, çevre düzenlemesiyle birlikte 450 m2 alandan oluşuyor.  18 m2 olan taksi durakları binasının içerisinde, şoförlerin dinlenebileceği bir oda, mutfak ve lavabo yer alıyor. Taksi durakları,  Türkiye’de ilk kez  kullanılan ve şehir içi faaliyetlere halkı rahatsız etmeyen yapı sistemiyle inşa edildi. Çağdaş bir görünüm kazandırılan 6 taksi durağının, önümüzdeki günlerde sundurması ve çevre düzenlemesi de yapılacak.


Söz verdi ve yaptı


Başkan Hakan Tütüncü de,  modernize edilen Dokuma Taksi Durağı’nı ziyaret ederek, taksici esnafıyla bir araya geldi.  Seçimde vaat ettiği taksi duraklarını güzelleştirme sözünün gereğini yapmaya başladıklarını söyleyen Tütüncü, 6 taksi durağını modernize ettiklerini, plan ve program dahilinde ilçedeki diğer taksi duraklarını güzelleştireceklerini belirtti.
Yenileme çalışmasıyla bir kentin en önemli unsurlarından olan taksi duraklarını, çağın gereklerine uygun hale getirdiklerini kaydeden Tütüncü, “En güzel taksi durakları Kepez’de olacak, dedik ve gereğini yaptık. Taksici esnafımızla el ele vererek bunu gerçekleştirdik.” diye konuştu. Antalya’yı, Kepez’i güzelleştiren taksi durakları yaptıklarını bildiren Hakan Tütüncü, duraklarının modernize ederek, kentlilik konusunda hem Antalya’ya hem de Kepez’e hizmet eden taksici esnafının çalışma şartlarını iyileştirdiklerini dile getirdi. 


Taksici esnafının çalışma şartlarını iyileştirdik


Taksici esnafını, kendi meslekleriyle çok daha iyi ilgilenebilir hale getirilirse Antalya’nın kazanacağının altını çizen Başkan Tütüncü, şöyle devam etti: “Bu hedefe de esnafımızla birlikte ele ele vererek ulaşacağız. Taksi duraklarının ve taksici esnafının çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle halka sunulan hizmet kalitesi de yükselecek. Belediye olarak, taksici esnafına çok daha iyi imkânlar sağlayarak, halkımızın da çok daha iyi şartlarda hizmet almasını sağlayacağız. Hedefimiz, niyetimiz budur. Taksi duraklarının yenilenmesiyle bu hedefimizi de gerçekleştirdik.”
Taksici esnafı da, taksi duraklarını güzelleştirdiği, sözünü yerine getirdiği için Başkan Hakan Tütüncü’ye  teşekkür etti.


Benzer Haberler