Tütüncü köylerin sorunlarını çözüyor

30 Ocak 2010, Cumartesi - 05:00
Tütüncü köylerin sorunlarını çözüyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dertleri dinlemek, sorunlara çare bulmak için gittiği Kızıllı Köyü’nde, vatandaşların köyü şehir merkezi bağlayan yolun yapılması isteğini, İl Özel İdare ile görüşerek yerine getirdi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir’in hizmet alanı içerisinde olan ve ilçeye bağlı 7 köyün alt ve üst sorunlarını çözüyor. Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ile birlikte dertleri dinlemek, sorunlara çözüm bulmak amacıyla Kızıllı Köyü’nü ziyaret etti. İlgiyle karşılan Tütüncü, köy pazarını da gezerek, hem esnafla hem de köy sakinleriyle sohbet etti, istekleri dinledi.

Köyün kahvehanesinde Kızıllı Köyü sakinleriyle bir araya gelen Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi’nin mücavir alanı içerisinde kalan ve Kepez Belediyesi’ne bağlı 7 köye, yetkileri içerisinde, imkânlar dâhilinde hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

“Köyler bizim hizmet alanımız içerisinde değil. Hizmeti, Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi yapsın. Biz böyle bir yaklaşım içerisinde değiliz.” diyen Başkan Hakan Tütüncü,  7 köyde yol, asfalt ve park ve diğer belediyecilik hizmetleriyle ilgili çalışma yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini de söyledi.

Köylerden en çok yol şikayeti aldıklarını ifade eden Tütücü, “Devlet kurumları el ele vermek suretiyle yolları yapmalıyız. Köylümüzün yüreğindeki acıyı hafifletmeli ve dindirmeliyiz. Böyle bir görevimiz var. Ama bu, fildişi kulelerde, sırça saraylarda oturarak olmuyor. Halkın içerisine inerek, vatandaşın derdini dinleyerek, eksikleri, aksaklıkları yerinde görerek oluyor.” şeklinde konuştu.

Kızıllı Köyü ziyaretini de sorunlara çare bulmak için gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Tütüncü, kendilerine bağlı 7 köyde asfalt çalışması yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “İl Özel İdaresi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olmasını bir kenara bırakarak 7 köyde belli miktarda asfalt çalışması gerçekleştirdik. Önümüzdeki yaz, bunu biraz daha artıracağız. Devletimizin kurumlarıyla el ele vererek yol sorunu başta olmak üzere, köylerimizin birçok problemini çözeceğiz. Buna niyetliyiz. Sizi çok sevdiğimiz, size hizmet getirmeyi istediğimiz için Kızıllı Köyü’nü ziyaret ettik.”

Konuşmasının ardından Tütüncü,  vatandaşlardan köylerinde yaşadıkları sıkıntıları dinledi. Kızıllı Köyü sakinleri, taş ocağından toprak taşıyan ağır tonajlı araçlardan dolayı, alt yapısı bozulan ve köyü şehir merkezine bağlayan yolun yapılmasını istedi. Tütüncü de, yol sorunuyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay ile telefonda görüştü. Başkan Tütüncü, Karaçay’ın, önümüzdeki günlerde yolda çalışma yapacakları sözünü de köy sakinlerine iletti.

Tütüncü, ağır tonajlı araçların başka bir yol güzergâhını kullanmaları için de çalışma yapacaklarını bildirdi. Kızıllı Köyü Muhtarı İsa Öztürk de, seçim döneminden sonra da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü köylerinde görmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Öztürk ve köy sakinleri, kendilerini unutmadığı, sorunlarına çare bulduğu için de Tütüncü’ye teşekkür etti.
Başkan Hakan Tütüncü, ilçeye bağlı diğer köyleri de ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.     

Benzer Haberler

Köylerin havasını değiştirdik

Köylerin havasını değiştirdik

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptıkları yol, park ve diğer belediyecilik hizmetleri ile ilçe mücavir alanındaki 6 köyün havasını değiştirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Kızıllı Köyü’nü ziyaret eden Başkan Hakan Tütüncü, bu

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Köylere mahalle gibi hizmet
Köylere mahalle gibi hizmet

Başkan Hakan Tütüncü, mücavir alan içerisindeki köylere, belediyeye bağlı mahalle gibi hizmet götürdüklerini söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çamlıca Köyü Muhtarı


Kepez’den köylere hizmet seferberliği
Kepez’den köylere hizmet seferberliği

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 6 köye verdikleri yol ve park sözünü yerine getirdiklerini söyledi. Tütüncü, köylere hizmet seferberliğinin hız kesmeden süreceğini de belirtti.