Tütüncü sorunları dinledi, çözüm müjdesi verdi.

23 Ocak 2010, Cumartesi - 21:09
Tütüncü sorunları dinledi, çözüm müjdesi verdi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez Kadın Kolları ile birlikte Hüsnü Karakaş ve Güneş Mahallesi’ndeki bayanlarla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Başkan Hakan Tütüncü ve AK Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, bayanlardan mahallelerinde yaşadıkları sıkıntıları dinlediler,  sorunların çözümü için yapılacak çalışmaları  anlattılar.

Tütüncü ve Tutan ilk olarak Hüsnü Karakaş Mahallesi’ndeki Gülya Özen’in evine misafir oldu. Burada Başkan Tütüncü, kalabalık bir mahalleli tarafından alkışlarla karşılandı. Sohbet toplantısında konuşma yapan Başkan Tütüncü,  seçimleri kazandığı günden itibaren her gün halkımın içerisinde olduğun altını çizerek, “ Sıkıntılarınızla alakalı neler yapabiliriz, bizden bir isteğiniz var mı? Bunun için Hüsnü Karakaş Mahallesi’ne geldim.” dedi. 

Hanımlar da, Başkan Hakan Tütüncü’den, sağlık ocağı, kapalı semt pazarı, bazı sokakların aydınlatma sorununun çözümünü, okul çevresindeki yollara kasis yapılmasını, su taşkınlarının önlemesini istediler.

Hüsnü Karakaş Mahallesi Muhtarı Ahmet Acar ile mahallenin sıkıntılarının çözümü için diyalog içerisinde olduklarını belirten Tütüncü, şunları söyledi: “Belli bir plan dâhilinde mahallenin problemlerini çözeceğiz. Önemli olan şudur: Birlik, beraberliğimiz, muhabbetimiz, diyalogumuz var ya, bu her şeyin üzerindedir. Öyle kimseler gördünüz ki seçimde geldiler, daha sonra ne mahallenize, ne sokağınıza girdiler. Biz asla onlardan olmayacağız, dedik ve gereğini de yapıyoruz. Sorunları zamanla çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Yolların asfaltlanması, aydınlatma ve kapalı semt pazar konusunda gerekeni yapacağız. Ay Deresi’nin ıslahı için de gerekli çalışmayı başlattık. Belediye başkanı olarak istediğim yere hız kesici koyamıyorum. Hız kesici için UKOME kararı gerekiyor.”

Başkan Hakan Tütüncü, Hüsnü Karakaş Mahallesi’ndeki, hastane alanı arazisi içerisindeki kaba inşaatı biten semt polikliniğinin tamamlanabilmesi için de Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğünü hatırlatarak, “ Sayın Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşme sonrasında semt polikliniği  2010 yılı yatırım programına alındı. Semt polikliniğinin bu yıl içerisinde tamamlanarak, 2010 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor. Polikliniğin tamamlanmasıyla bölgenin sağlıkla ilgili sıkıntılarını da önemli ölçüde azalmış olacak.” şeklinde konuştu.

Tütüncü, proje ve ihale süreci tamamlandıktan sonra 41 projesi arasında yer alan el emeği çarşısı ve hanımlar lokali projesini de en kısa zamanda hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Mahalleli hanımlar da dertlerini dinlediği, sorunlarına çözüm ürettiği için Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Başkan Hakan Tütücü, daha sonra AK Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan ile birlikte Güneş Mahallesi’ndeki  Emsal Taşcan’ın evini de ziyaret etti. Tütüncü, burada mahalledeki bayanlarla sohbet etti, talepleri dinledi.

Benzer Haberler