Engelli çocuklara sosyal yaşam desteği

21 Ocak 2010, Perşembe - 19:55
Engelli çocuklara sosyal yaşam desteği
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 45 engelli öğrenciyi sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Dolphinland Yunus Gösteri Merkezi’ne götürdü. Öğrenciler, yunusların, fokların ve beyaz balinanın eğlenceli şovlarıyla güzel bir gün yaşadı. 

Kepez Belediyesi, sosyal etkinliklerle bedensel ve zihinsel engellilere sahip çıkıyor. Kepez Belediyesi, ilçedeki okullarda eğitim gören engelli öğrencileri, sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Dolphinland Yunus Gösteri Merkezi’ne götürüyor. Bu amaçla Şahinevler İlköğretim Okulu engelliler sınıfından ve Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu anaokulu engelli sınıfından 45 öğrenci, Dolphinland’daki gösterileri ilgiyle izledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, çocukların eğlencesine ortak oldu. 

İzleyenler büyülendi


Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya’nın da yer aldığı etkinlikte, öğrencilerin alkışları arasında ilk gösteriyi sevimli yunuslar yaptı. Eğitmenlerin komutlarında dans eden, şarkı söyleyen, resim de yapan yunusların şovu, öğrencileri eğlendirdi. Yunusların atlayış gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Yunusların yaptığı resim de eğitmenler tarafından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye hediye edildi. Tütüncü de bu hediyeye karşılık yunusları severek teşekkür etti. Çocuklar da kendilerini eğlendiren yunusları, dokunarak yakından tanıma imkânı buldu. Yunus balıklarının ardından deniz foklarının, beyaz balinanın şovlarıyla gösteri sona erdi.


"Engellilerin yaşamını kolaylaştıracağız"


Başkan Hakan Tütüncü de, bedensel ve zihinse engellilerin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayat içerisinde var olabilmeleri sağlamak gibi bir görevlerinin bulunduğunu belirterek, Kepez’deki okullarda eğitim gören engelli 45 öğrenciyi, güzel bir gösteri ortamıyla buluşturduklarını söyledi.


"Engelliler de sağlam insanlar kadar eğlenmeli"


Bu ve buna benzer sosyal etkinliklerle, ülkenin önemli sorunlarından biri olan engellilerin sosyal hayata karışma, sosyalleşme sıkıntısının önüne geçilebileceğinin altını çizen Tütüncü, şunları söyledi: “Bedensel ve zihinsel engelliler de sağlam insanlar kadar eğlenmeyi, gezmeyi, sosyal hayat içerisinde olmayı hak ediyorlar. Çabalarımız onları çok daha iyi ortamda sosyalleşmelerinin sağlanmasıdır. Bu anlamda geçmişte bazı çalışmalar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”
Başkan Tütüncü, gösterinin ardından etkinliğe katılan çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.


 

Benzer Haberler