Kepezli hentbolculara milli davet

20 Ocak 2010, Çarşamba - 18:09
Kepezli hentbolculara milli davet
Kepez Belediyespor Hentbol Bayan Takımı, kurulduğu ilk yılında Yıldız Milli Takım Geliştirme Kampı’na 5 oyuncusunu gönderdi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, amatör spor branşlarına yaptığı yatırım meyvelerini vermeye başladı. Tütüncü döneminde kurulan Kepez Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ve Bayan Hentbol Takımı, ilk yıllarında başarıya uzandı. Bayan Voleybol Takımı Yıldızlar Ligi’nde 2’inci olurken, Bayan Hentbol Takımı’nın 5 oyuncusu ise Hentbol Milli Takım’dan davet aldı. 


5 oyuncu milli takımda


Yaz spor okulu ve 13 branşı ile binlerce sporcu yetiştiren Kepez Belediyespor, ilçedeki bayanların isteği üzerine hentbol branşını da kurdu.  Kepez Belediyespor Bayan Hentbol Bayan Takımı’nın kurulmasıyla birlikte ilçedeki okullarda okuyan ve spor yapmak isteyen kız öğrenciler de spor yapma imkanına kavuştu.
Bayan Hentbol Takımı’nın yıldızlar, küçükler ve minikler kategorisinde 40 sporcusu bulunuyor. 2’inci haftası geride kalan Antalya Yıldızlar Ligi’nde mücadele eden Kepez Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, ilk sezonu olmasına karşın bazı oyuncuları transfer teklifi alırken, 5 oyuncusunu da Hentbol Milli Takımı’na gönderdi.
Türkiye Hentbol Federasyonu, Kepez Belediyespor Hentbol Takımı’ndan Halise Güner’i, Sibel Yolokoş’u, Keziban Şahin’i, Ferah Kolaman’ı ve Duygu Saraşahin’i Yıldız Milli Takım Geliştirme Kampı’na davet etti.


"Oyuncularımızın tamamı Kepez de oturuyor"


 Kepez Belediyespor Hentbol Takımı Antrenörü Seda Sevin, ilk yıllarında milli takıma oyuncu göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hentbol sporuna kucak açtığı için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür eden Sevin, “Kepez’de, hentbol oynamak isteyen onlarca kızımız vardı. Kepez Belediyesi de bu imkânı bize sundu. Oyuncularımızın tamamı Kepez’de oturuyor. Oyuncularım, hem transfer teklifi alıyor hem de milli takıma davet ediliyor. Kepezli çocuklar, kendilerine imkân verildiğinde neler başarabileceklerini göstermiş oldular. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu sezon Yıldızlar Ligi’nde şampiyon olmak istiyoruz.  Hentbol alt yapısına da sporcu kazandırmayı hedefliyoruz. ” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler