Zarar ediyordu kara geçti

19 Ocak 2010, Salı - 20:23
Zarar ediyordu kara geçti
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Halk Ekmek’le, fırıncı esnafını boğmak, yok etmek, pazarlarını küçültmek gibi hedeflerinin olmadığını belirterek, “Hijyen şartları bakımından örnek ekmek üretmek, hem de piyasa şartlarını dengeleyici fiyatta halkımıza ekmek sunmak gibi hassasiyetimiz var.” dedi. 

Başkan Hakan Tütüncü dönemiyle birlikte Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın bir iştiraki olan Halk Ekmek, zarar eden bir kurumdan kar elde eden bir kurum haline geldi. Sağlıklı, kaliteli ekmeği uygun fiyatta Antalyalılara sunan Kepez Ekmek, elde ettiği karlarla da öğrencilere burs veriyor.


Kaliteli, sağlıklı, ucuz ekmek


Başkan Tütüncü de, öğrencilerle birlikte Kepez Halk Ekmek fabrikasını gezdikten sonra yaptığı açıklamada, Antalyalılara, kaliteli, sağlıklı ve ucuz ekmek yedirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kepez Ekmek’te, uzman kişiler tarafından, gıda mühendisi kontrolünde, hijyenik, el değmeden ekmek üretildiğinin altını çizen Tütüncü, üretilen bu etmeğinde 40 kuruştan halka sunulduğunu kaydetti.


Piyasayı dengeliyoruz


Başkan Hakan Tütüncü, günde 50 bin adet ekmek üretimi gerçekleştiren Kepez Ekmek’in,  piyasada bir denge görevi gördüğüne de işaret ederek, şöyle devam etti: “Fırıncı esnafının işine talip olmak, pazarlarını, piyasalarını küçültmek gibi bir düşüncemiz asla yok. Dengeleme politikası uyguluyoruz. Halkımızın ve kanunların da bizden beklediği de budur. Rekabeti, eşit şartlarda yapmayı arzu ediyoruz. Kamunun parasıyla, fırıncı esnafını boğmak, yok etmek, pazarlarını küçültmek gibi bir hedefimiz asla yok. Hijyen şartları bakımından örnek ekmek üretmek hem de piyasa şartlarını dengeleyici fiyatta halkımıza ekmek sunmak gibi bir hassasiyetimiz var.”


Zarardan kara geçti


Kepez Ekmek’i zarar eden bir kurum halinden kar elde eden bir kurum haline getirdiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Belediye yönetimini devraldığımız zaman bundan 9 ay öncesi Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, her ay ortalama 50–60 bin TL zarar eden, dönemi zararla kapatan bir kurumdu. Bugün itibariyle bırakın zarar etmeyi küçük, küçük karlara geçtik.” Şeklinde konuştu.


Öğrencilere burs


Tütüncü, Kepez Vakfı’nın elde ettiği karlarla, üniversite ve lise de okuyan öğrencilere burs hizmeti vermeye başladığını ifade ederek, “Bugün zarar eden değil, küçük de olsa kara geçen bir vakıf var. Önümüzdeki günlerde bu karı yükselterek, eğitim noktasında vatandaşımıza hizmet olarak geri döndürmeyi hedefliyoruz. Güzel başarıları hem Kepez Vakfı hem de Kepez Belediyesi olarak ilçe halkımıza sunacağız.


Benzer Haberler