Kepez basketbolda sorunlarını aşıyor

9 Ocak 2010, Cumartesi - 22:22
Kepez basketbolda sorunlarını aşıyor
Kepez Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erkin Demir, Litvanya Milli Takım kadrosunda da yer olan oyun kurucu Andrius Mazutıs ile anlaştıklarını açıkladı. Demir, oyunculara ve teknik ekibe, maaş ödemelerinin büyük bölümünü yaptıklarını, kalan maaşları da kısa zaman içerisinde ödeyeceklerini belirtti.

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kepez Belediyespor, oyun kurucu sorununu çözdü. Litvanya Milli Takım kadrosunda da bulunan 1981 doğumlu, 1.80 cm boyundaki oyun kurucu pozisyonunda oynayan Andrius Mazutıs ile anlaşmaya varıldı.

Kulüp Başkanı Mustafa Erkin Demir de, teknik heyetin talebi doğrultusunda Mazutis’i transfer ettiklerini söyledi. Demir, sezon sonuna kadar anlaştıkları Litvanyalı oyun kurucunun, bu hafta içerisinde Antalya’ya gelerek, takımla birlikte çalışmalara başlayacağını söyledi. Mustafa Erkin Demir, teknik heyetin raporu doğrultusunda Hadi Doğan, İlkay Okay, Bora Sancar ile de yollarını ayırdıklarını ifade ederek, “Kulübe yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki spor yaşamlarında kendilerine başarılar diliyorum.” dedi. 

Kepez Belediyespor’un, ligde daha iyi yerlerde olması için büyük gayret gösterdiklerinin altını çizen Demir,  şöyle devam etti: “Ekonomik sıkıntılar, sakatlıklar nedeniyle şu an ligde arzuladığımız yerde değiliz. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Ama biz geçmişe değil, önümüze bakıyoruz.  Yeni bir yapılanmaya gittik. Tecrübeli ve genç oyunculardan oluşan bir takım haline geldik. Bu zor dönemi, el ele, gönül gönüle vererek aşacağız. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, maddi ve manevi her zaman yanımızda oldu, olmaya da devam ediyor. Salonu doldurarak bizleri moral veren seyircimize de yürekten teşekkür ediyoruz. Onları biraz üzdük. İnşallah bundan sonraki maçlarda seyircimizin yüzünü güldüreceğiz. Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek, kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz.”

Kepez Belediyespor Başkanı, maaş ödenmesiyle ilgili sıkıntının sürekli gündeme getirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şu görüşleri dile getirdi. “Elbette hiç kimse çalıştırdığı kişileri mağdur etmek istemez. Yaşanan ekonomik kriz hepimizin malumudur. Doğrudur, oyuncularımıza ödemelerde gecikmeler oldu.  Ancak bu konu sürekli gündeme getirildi ve acımasız bir şekilde eleştirildik. Birçok takımda ekonomik sıkıntı yaşanmasına rağmen, Beko Basketbol Ligi’nde maaş ödemeyen tek kulüp olarak gösterildik. Biz isterdik ki, İstanbul’da maçlar boş salonlarda oynanırken, salonu her maçta dolan ve yüzlerce çocuğa basketbol eğitimi veren ilçe belediye takımına destek verilsin, sahip çıkılsın.  İsterdik ki eleştiriler yapıcı ve yol gösterici olsun. Kimse merak etmesin, Kepez Belediyespor’da hiç kimsenin parası kalmaz.  Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da herkes parasını alır.


Ocak ayından itibaren teknik heyete ve oyuncularımıza ödemeye yapacağımızı söyledik ve gereğini yaptık. Varolan tesislerimizle ve hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz altyapı oyuncusu yetiştirme sistemimizle daha uzun yıllar Türk basketboluna hizmet edeceğiz” dedi.

Benzer Haberler