Kepez’de 66 mahallede iftar

17 Haziran 2015, Çarşamba - 10:55
Kepez’de 66 mahallede iftar
Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’deki 66 mahallenin tamamında, Kuran’ı Kerim ve mevlidi şerifin de okunacağı, iftar sofrası kuracaklarını söyledi. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  rahmet ve bereket ayı Ramazan dolayısıyla ilçede yapacakları etkinliklerle ilgili bir açıklama yaptı.

İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Tütüncü “Ramazan’ı Şerif’in,  sevginin, barışın ve kardeşliğin çok farklı bir şekilde geliştiği bir ay olmasın dilerim.” dedi.

Tütüncü, Kepez’de, milli ve manevi değerlerin yaşatıldığı ve toplumumun farklı kesimleriyle çok özel gönül bağlarının kurulduğu Ramazan akşamlarının yaşandığının altını çizdi.

66 mahallede iftar geleneksel olacak

Kepez Belediyesi olarak bu Ramazan’da, birkaç noktada iftar sofrası kurmayacaklarına işaret eden Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:  “Bu yıl iftar yemeği verilmesiyle ilgili farklı bir çalışma yapıyoruz.  66 mahallemizin tamamında iftar sofrası kuracağız. 66 mahallede 60 bine yakın Kepezli ile iftar sofrasında buluşmayı hedefliyoruz.  Kuran’ı Kerim ve mevlidi şerif hatimleriyle çok farklı manevi bir atmosferi mahallelerimize taşıyacağız. 66 mahallede iftar sofrası kurulmasını bu yıl Kepez’de ilk kez gerçekleştiriyoruz.  66 mahalledeki vatandaşlarımızla Kuran’ı Kerim’le, mevlidi şerifle ve dualarla bir araya gelmenin önemli olduğunu düşünüyorum.”
Tütüncü, 66 mahallede iftar sofrası kurulmasını gelenek haline getireceklerini de kaydetti.
 
Her yöreden etkinlik

Başkan Hakan Tütüncü, her yıl yaptıkları Ramazan etkinliğini, bu yıl da farklı bir heyecanla, hız kesmeden yineleyeceklerini belirterek, şöyle devam etti: “Ramazan etkinliğimizde, hemşehri derneklerimizin çok güzel geceleri olacak.  Hemşehri gecelerinde, Türkiye’nin dört bir tarafının güzellikleri, Kepez sahnesine taşınacak. Kepezli hemşehrilerimiz farklı bir kültürel atmosferin içerisine girmiş olacaklar. 30 gün boyunca konserlerden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere, hemşehri gecelerinden orta oyununa kadar onlarca etkinliği hemşehrilerimizle buluşturacağız.”

Sivil toplum kuruluşlarıyla da Ramazan’a yönelik ortak çalışmalar yapacaklarının bilgisini veren Tütüncü, Kent Ormanı’nda kitap fuarı düzenleyeceklerini, Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği  (YÖRSİAD) ile Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda iftar çadırı kuracaklarını ifade etti.

Daha mutlu bir Türkiye

Ramazan’ın,  kardeşlik ve dostluk olduğuna vurgu yapan Tütüncü, “Ramazan ihtiyaç sahiplerine gönüllerin daha bir özel açıldığı vakit demektir. Bunları bilerek, manevi sorumluluğumuz çerçevesinde, halkımıza güzel bir Ramazan armağan edebilmek için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Kepez’de, her yıl Ramazanlar bir önceki yıla göre neşe ve coşkuyla yaşanıyor. Bu Ramazan da Kepez’de çok güzel olacak.  Ramazan Bayramı’nda daha mutlu olduğumuz bir Türkiye tablosu göreceğiz. ” diyerek açıklamasını tamamladı.  
Kepez’de 66 mahallede iftar
Kepez’de 66 mahallede iftar
Kepez’de 66 mahallede iftar
Kepez’de 66 mahallede iftar

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

Kepez’de 66 mahallede iftar
Kepez’de 66 mahallede iftar

Kepez Belediyesi, ilçedeki 66 mahallenin tamamında Kuran’ı Kerim ve mevlidi şerifin de okunacağı iftar sofraları kuracak.   Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ilçedeki 66


Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu
Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu

Kepez Belediyesinin, Dokumapark’a kazandırdığı ve dünyanın en güzel müzelerinden biri olmaya aday Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül’ün de


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek