Ziyaret etti dertler bitti

5 Ocak 2010, Salı - 23:36
Ziyaret etti dertler bitti
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir hafta içerisinde iki kez ziyaret ettiği, öğretmenlerle, öğrencilerle ve velilerle bir araya geldiği Hüseyin Ak İlköğretim Okulu’nun sorunlarını çözüyor.   

Hüseyin Ak İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Küçükçelik ve Okul Aile Birliği Başkanı Sevda Erk, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettikleri Başkan Hakan Tütüncü’den, okulun sıkıntılarının çözümü noktasında yardım istemişti. Tütüncü de, geçtiğimiz hafta okulu ziyaret ederek, okulun bahçesinde su birikmesi, okulun bahçesinin genişletilmesine engel olan gecekonduların kaldırılmasıyla ilgili talepleri yerinde incelemiş ve okul aile birliği toplantısına davet edilmişti. Başkan Tütüncü de, fen işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Fuat Uslu, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan ve teknik ekibiyle birlikte ikinci kez okulu ziyarete ederek, okul aile birliği toplantısında velilerle bir araya geldi. Tütüncü, velilerin, Hüseyin Ak İlköğretim Okulu Aile Birliği’nin Fahri Başkanı olması isteğini de kabul etti.

"Her türlü desteği ve gayreti okullarımıza sunuyoruz"

Tütüncü, ilk defa böyle bir sıfatla isimlendirildim. Fahri başkan olmam bana guru verdi. Bundan dolayı da Okul Aile Birliği’ne teşekkür ederim.” dedi. Belediyelerin, okulların bakımından ve onarımından sorumlu olmadığının hatırlatan Başkan Tütüncü, şöyle devam etti: “Kepez Belediyesi olarak çocuklarımızın çok daha iyi ortamlarda okuyabilmesi için elimizde gelen her türlü desteği ve gayreti okullarımıza sunuyoruz. Göreve geldiğim günden itibaren önem verdiğim konulardan bir tanesi okullarımız oldu. İstiyoruz ki yavrularımız çok daha iyi ortamlarda eğitim alsınlar. Kanunlar, yönetmelikler belediyeye bu anlamda bir görev vermemiş olsa bile vicdani kaygılar nedeniyle eğitim yuvalarına çok farklı bir muhabbetle bakıyoruz. Çok daha farklı bir ilgiyi buradaki çocuklara yöneltiyoruz. Eğitim alanında yapmış olduğumuz çalışmaların temelinde insanların gözlerindeki mutluluğu, yüzlerindeki tebessümü büyütmek var.”


"El  birliği ile sorunları çözeceğiz"


Hüseyin Ak İlköğretim Okulu’nun sorunlarını el birliği ile çözeceklerinin altını çizen Tütüncü, “Okul Müdürü ve Okul Aile Birliği Başkanı beni ziyarete geldiğinde okulun bir takım sıkıntılarını bulunduğunu, el birliği ile bu sorunları aşmayı bize önerdi.  Yapabileceklerimizi hemen yapacağız.  Bazı sorunların çözümünü de zamana yayacağız. Bizler samimiyetle bir şeyler istiyoruz. Yasal olarak bir belediye başkanı olarak belki burada olmam gerekmiyor. Ama ben koşa, koşa geldim. Niye biliyor musunuz?  Her birinizin yavrusunu kedi yavrum gibi görüyorum. Çocuklarımız ne kadar iyi ortamda eğitim görürlerse bu ülke için o kadar faydalı olur.  Anne, babalar olarak sizler de mutlu olacaksınız. Biz istiyoruz ki, çocuklarımız çok daha iyi ortamlarda eğitimlerini sürdürsünler. Bunun için çalışacağız. Ama akşamdan sabaha elimizde sihirli bir değnek de yok. Ama bir şeye de söz veriyorum: Yapabileceklerimizi hemen, orta vadede yapacaklarımızı ileriki zamanlarda gerçekleştireceğiz.” ifadesini kullandı.

"Gelecek çalışkan olanlarıdır"


Toplantının bitiminde Okul Aile Birliği Başkanı Sevda Erk`de, okula yaptığı ve yapacağı desteklerden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür plaketi takdim etti.
Tütüncü,  toplantının ardından sınıflara giderek öğrencilerle bir araya geldi.  Başkan Tütüncü, kendisine büyük ilgi gösteren öğrencilere, “Toplumda örnek gösterilen kimselerden olmalısınız.  Her türlü imkana sahipsiniz. Çok çalışmalısınız. Atatürk’ün “Gelecek çalışkan olanlarıdır.” sözünü utmayın. Öğretmelerimizin, anne ve babalarınızın sözlerine önem verin.” nasihatinde bulundu.

"Su baskını sorununu çözeceğiz"


Bilgi teknolojileri sınıfını ziyaretinde Okulu Müdürü Ramazan Küçükçelik,  bilgisayarların yenilenmesi konusunda Tütüncü’den yardım istedi. Tütüncü de, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile görüşerek, okula 20 bilgisayar gönderilmesi sözünü aldı.  Müdür Küçükçelik de, Tütüncü’ye sarılarak teşekkür etti. 
Tütüncü, bürokratlarıyla birlikte okulun bahçesinde yapılan teknik çalışmaları da bir süre izledi.
Başkan Hakan Tütüncü, kot farkından dolayı okulun bahçesinde yaşanan su baskını sorununu önümüzdeki günlerde yapacakları çalışma ile çözeceklerini söyledi.
Tütüncü, okul bahçesinin genişletileceği alanda bulunan iki gecekondunun Vakıf mülkiyeti üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, okulun bu sorunu Vakıflar İdaresi ile çözeceğini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler