Kepez sağlığın merkezi oluyor

12 Mayıs 2015, Salı - 11:21
Kepez sağlığın merkezi oluyor
Bölge hastanesi, bir devlet hastanesi ve bir de ağız ve diş sağlığı merkezinin temelinin atıldığı Kepez’de, bu kez de ASM temeli atıldı.
 
Sağlık hizmetleri açısından ilçesinin en donanımlı hale getirmeyi hedefleyen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bölge hastanesi, devlet hastanesi ve bir ağız ve diş sağlığı merkezinin ardından yeni bir ASM için temel atma töreninde alkış aldı.

Kuzeyyaka Mahallesi parkı içinde hayırsever işadamı Bolat Yıldırım’ın desteğiyle Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan ASM’nin temel atma törenine, AK Partili Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, duaların okunup beton mikserinin uzaktan kumandasına basılmasıyla sona erdi. Sahneden inen Başkan Tütüncü, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi, esnafın çay ikramını geri çevirmedi. Başkan Tütüncü, aynı parkta mahalle hizmetlerine dönük muhtarlığın hizmet biriminin de yapılacağını duyurdu.
 
Ayda en az 2 temel atılıyor
 
Açılış konuşmasında Kepez’de ayda en az 2 temel atma töreni gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Tütüncü, bir sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kuzeyyaka ile birlikte 5 mahalleye hizmet verecek ASM’de 5 aile hekiminin şifa dağıtacağını açıklayan Tütüncü, “Kepez yeni dönemde yeni eserlerin yükseldiği, bu eserlerle farklı bir değişimin yakalandığı, müstesna bir ilçe haline geldi. Ayda en az 2 temel atıyoruz. Bu temel atmalarımız, vatandaşın şehircilik eksiğini karşılamaya dönük, ya da şehrimizi daha prestijli hale getirmeye dönük eserler. Eserlerin bir bir yükselmesiyle ilçemiz kalkınıyor. Daha atacağımız çok temel, vücuda getireceğimiz çok eser var. Kepez’de şehirleşme ivmesinde farklı bir derinlikte anlam kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yaptığımız her eser, bizim gayretimizin kaynakları akıllıca yönetmemizin neticesidir.” diye konuştu.
 
Anısını paylaştı
 
Eskiden buralarda oturan vatandaşların özellikle kış aylarında uzak noktalardaki doktorlara gitmekte zorlandığına şahitlik ettiğini belirten Tütüncü, bununla ilgili bir anısını şöyle anlattı; “Bu eserin ne kadar anlamlı olduğunun en önemli göstergesinden birisi, geçtiğimiz kış yaşadığımız bir hadiseydi. Yağmurlu ve soğuk bir günde buradan arabamla geçerken, sabahın erken saatlerinde bu caddede gezerken, bir genç hanım gördüm. Elinde yavrusu, kundağın içinde. O soğukla mücadele ederken gitmeye çalışıyor. Nereye gittiğini sordum. Bebeğini sağlık ocağına götürecekmiş. Yürüyerek gidiyordu sabahın köründe. O genç anne yavrusuna şifa bulmak için uzak mesafe gitmek zorundaydı. Hemen aldık doktora götürdük, sonra geri evine götürdük. Ne istiyorsun deyince bir an önce ASM’nin bitmesini istedi ve soğukla, çamurla uğraşmadan sağlık hizmeti alabilsek dedi. İşte bu hizmet bu kadar anlamlı, değerlidir.”
 
İtiraz nedeniyle yedi ay geciktik
 
Bölge sakinlerinin sağlık hizmetini en yakınından almasını sağlayacak ASM’nin temelinin aslında 7 ay önce atıldığını hatırlatan Tütüncü, gecikmenin sebebini şöyle anlattı; “Tüm Kuzeyyakalılar bilsin diye bir kez ifade etmek istiyorum, aslında temelini çok önce attık. İnşaatın başlayamamasının nedeni, ailesi sağlığı merkezinin park olarak ayrılmış alanın ortasında yapılıyor olması. Niye parkın kuzey tarafında yapılmıyor derdinde olanlar vardı. Biz de plan tadilatını gerçekleştirip sağlık merkezi ibaresini işleyebilmek için, yaklaşık 7 ay mücadele ettik. Birileri Kuzeyyakalıya 7 ay zaman kaybettirdi. Ama bunların hangi amaçla bunu yaptığını Kuzeyyakalılar biliyor. Onları Allah’a emanet ediyorum. Ama biz çalışmaya devam edeceğiz, engelleri aşacağız.”
 
Kepez’in hızına yetişemiyorum
 
Kepez’in ve Tütüncü’nün hızına yetişemediğini belirten Milletvekili Enç, ya temel atma, ya biten bir hizmetin açılışı için ilçeye geldiğini söyledi. Hizmet yaparken çok kolay süreçlerden geçilmediğini belirten Enç, “7 aylık gecikmeyle temel atıldığını başkanımız söyledi. Türkiye’de yolunda gitmeyen, bir şeyleri değiştirmek istediğinizde, önünüze hep görünmez duvarlar geliyor. Biz 12 yıldır mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Muratpaşa parklarından şikayet etti
 
Kepezlilerin Tütüncü gibi bir başkana sahip olmasıyla çok şanslı olduklarını belirten Enç, “Bu hizmetleri görünce birçok kez ben de buralı mı olayım diyorum. Ben Muratpaşa’da oturuyorum. Çocuk parklarımızdaki oyuncaklar hala metalden, zemini çocukların düşmesiyle yaralanabilecekleri sertlikte. Oysa bu temelin hemen yanı başındaki parkta modern bir park görüyorum. Gelecek yerel seçimlerde ikametimi Kepez’e aldırmak istiyorum.” diye konuşması alkış aldı.
 
Kaymakam da Kepezli oluyor
 

ASM hizmetiyle Kuzeyyakalıların mutluluğuna ve heyecanına ortak olduğunu belirten Kaymakam Tuncer de, bu yatırımından dolayı belediyeye teşekkür etti. İstatistiklere göre kişi başına doktorun en fazla düştüğü ilin Antalya olmasının sevinç verici bir hadise olduğuna değinen Tuncer, “Kepez çok hızla gelişiyor. İmar alanından eğitime, kültürden sağlığa neredeyse merkez olma konumunda. Biz sürekli açılış yapıyoruz, temel atıyoruz. Gün geçmiyor ki temel atma töreni ya da açılış yapıyoruz. Ben de nüfusumu milletvekilimiz gibi Kepez’e aldırmayı düşünüyorum.” diye konuştu.
 
Kepez sağlığın merkezi oluyor
Kepez sağlığın merkezi oluyor
Kepez sağlığın merkezi oluyor
Kepez sağlığın merkezi oluyor
Kepez sağlığın merkezi oluyor

Benzer Haberler