Söz verdiği okulun temeli atılıyor

11 Mayıs 2015, Pazartesi - 11:52
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne sözünü verdiği 24 derslikli ve 2 atölyeli Akdeniz Sanayi Mesleki ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin, temelinin Çarşamba günü atılacağını açıkladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin genel kurul toplantısına katıldı ve son 1 yılda sanayiye yaptıkları hizmetleri anlattı.

Başkan Tütüncü, genel kurulda yaptığı konuşmada, “2009’dan bugüne kadar Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi ile sanayinin çözüm bekleyen pek çok sorununu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Akdeniz Sanayi’ye küçük bir sanayi kazandırdı  

Başkan Tütüncü,  Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin,  tapulu 86 dönümlük arazisi üzerindeki 300’e yakın gecekondunun 15 yıldır süren işgal sorununu çözdüklerini anımsattı.
Gecekonduların tahliyesi için Ünsal Mahallesi’nde konutlar inşa edildiğini anımsatan Tütüncü, şunları söyledi: “Konutların karkas inşası tamamlandı. Konutların bitmesinin ardından 300 gecekondu tahliye edilecek.  Böylece Akdeniz Sanayi Sitesi 200 ile 300 dükkânın yapılabileceği bir arsaya kavuşmuş olacak.  Bu hamlemiz sanayiye,  küçük bir sanayi sitesi eklemiş kadar kıymet ifade ediyor.”
 
Sanayideki kamyon garajında yaşanan imar problemini çözmek için çalışma başlattıklarını kaydeden Tütüncü, yapacakları çalışmanın bölgenin değerini artıracağını ifade etti.

Kat artışı yaptı, dükkanların değeri arttı

Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi\'nin, kat artışı talebini karşılayan imar planı revizyonunu 2014’te yaptıklarını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kat artışının hayata geçebilmesi için ifraz probleminin çözülmesi gerekiyordu. Şubat meclisimizde, sanayi sitesinde yer alan mevcut yapılar ile imar adaları arasındaki uyumsuzlukların giderilmesine ilişkin hazırlanmış olan 1\\1000 ölçekli uygulama planı revizyonu oybirliği ile kabul edildi.  Böylece esnafımızın daha büyük işyerleri yapabilmelerinin önünü açmış olduk. Yeni imar planına göre oluşacak dükkânların değeri artacak. İmar düzenlemesi,  hem sanayinin büyümesine, gelişmesine hem de ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacak önemli bir adımdı.\"

Sanayiye 24 derslikli meslek lisesi

Sanayi esnafına meslek lisesi müjdesi veren Tütüncü, Çok uzun süredir takip ettiğimiz, yapılması için gayret gösterdiğimiz 2 atölyeli, 24 derslikli Akdeniz Sanayi Mesleki ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’de atılıyor. Lise,  projesi ile Antalya’nın en güzel endüstri meslek lisesi olacak. Bu okul, sanayideki esnaflarımızın elaman problemini çözmeye dönük, ara eleman yetiştirmeye yönelik bir adım olacak. “

Sanayiye polis merkezi ve vergi affı

Tütüncü, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sivil inisiyatifle Akdeniz Sanayi Sitesi’ne polis merkezi kazandıracaklarını dile getirdi.  Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin vergi cezasını sildiklerine işaret eden Tütüncü, “Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin, vergi cezalarıyla ilgili yasadan kaynaklanan bir takım imkânları vardı. Belediyemiz uzlaşma komisyonu, kooperatif yönetimiyle vergi cezası konusunda bir uzlaşıya vardı. Uzlaşı gereği kooperatifin, belediyemize olan vergi borcunun yüzde 90’nı sildik. Bu hizmet, esnafımıza önemli bir katkı olarak geri döndü. Kooperatifi var eden, besleyen, esnaflarımızdır.  Vergi cezasını silerek, esnaflarımıza da dolaylı olarak bir katkı sağlamış olduk.” ifadesini kullandı.

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’nın önemli bir değeri olan Akdeniz Sanayi Sitesi’ni,  Antalya’nın parlayan yıldızı haline getirmek için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de her zaman sanayi esnafıyla birlikte olmasından ve sanayinin problemlerini çözmesinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti. 
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor
Söz verdiği okulun temeli atılıyor

Benzer Haberler

Sanayiye dört dörtlük müjde

Sanayiye dört dörtlük müjde

Başkan Hakan Tütüncü, ziyaret ettiği Akdeniz Sanayi Sitesi\'ne, lise, polis merkezi, vergi ve imar müjdesi verdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2 bin 500 dükkanın ve 15 bine yakın çalışanın olduğu Akdeniz Sanayi Sitesi\'nde hem gönül

Sanayiye Tütüncü dopingi
Sanayiye Tütüncü dopingi

Başkan Hakan Tütüncü, gecekondu problemini çözerek Akdeniz Sanayi Sitesi\'ne, küçük ölçekli bir sanayi sitesi kazandırdıklarını, kat artışı yaparak da sanayideki gayrimenkullerin


Sanayinin plan talebi karşılanacak
Sanayinin plan talebi karşılanacak

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne, gecekondu işgali problemini çözerek küçük bir sanayi sitesi eklediklerini söyledi. Tütüncü, sanayideki dükkânların büyütülmesine


Akdeniz’e 3 küçük ölçekli sanayi sitesi
Akdeniz’e 3 küçük ölçekli sanayi sitesi

 Gecekondu işgali ve kamyon garajı sorununu çözerek Akdeniz Sanayi Sitesi’nde, 300’e yakın yeni dükkânın yapılmasının önünü açtıklarını belirten Başkan Tütüncü, “100