Tütüncü\'den iki okul müjdesi

3 Mayıs 2015, Pazar - 10:45
Tütüncü\'den iki  okul müjdesi
Görevdeki 6 yılda, Kepez\'e 37 ayrı eğitim kurumun yapılmasını sağlayan Başkan Hakan Tütüncü,  Ahatlı ve Yeni Doğan mahallerine okul müjdesi verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, arsa tahsisleriyle, arsaların mülkiyet ve imar problemlerini çözerek ve merkezi idarenin desteğini alarak ilçeye yeni okul binaları kazandırmaya devam ediyor.
 
Başkan Hakan Tütüncü, tapu tahsisi ve imar haklarıyla gecekondudan modern bir şehre dönüşümünü sağladığı Ahatlı ve Yeni Doğan mahallelerine söz verdiği okul binalarını kazandırıyor.

6 yılda 37 okul

\"Eğitim bizim için çok önemli.\" diyen Başkan Tütüncü, \"Eğitim yatırımlarına çok önem veriyoruz. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımız gerekse hayırsever işbirliği ve belediyemizin çalışmalarıyla 6 yılda 37 ayrı okulu ilçemize kazandırdık.\" açıklamasını yaptı.

İki mahalleye 50 derslik

Mülkiyet problemlerini çözdükleri arazilerin üzerine yeni okulların inşa edilmesine devam edildiğini belirten Tütüncü, açıklamasında şunları söyledi:.  Ahatlı\'da 9 bin 600 m2’lik alana 36 derslikli bir ilkokul inşa edilecek.  Bu okul son derece önemli bir yatırım olacak. Okul ihtiyacı hızla artan mahallede, yeni bir eğitim kurumuna ihtiyaç vardı. Yatırım programına alınan bu okulumuz, en kısa sürede projelendirip ihale aşamasına gelecek.
Gelişen mahallelerimizden bir tanesi olan Yeni Doğan Mahallemize de 24 derslikli okul binası inşa edilecek.  Okul binası, Meclis kararıyla belediyemizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tahsis ettiği 4 dönümlük arsaya yapılacak. Bu okul ihale aşamasına geldi. Bu eğitim yatırımlarıyla Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan’ın okul ihtiyacı ortadan kalkmış olacak.\"

Bölgeye Türkiye\'nin en güzel lisesini de yaptırdı

Kepez\'de, yoğun bir  genç nüfusun yaşadığına dikkat çeken Tütüncü, çocuklara ve gençlere çocuklarımıza yeni eğitim imkanlarını sunabilmek için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Tütüncü, 1. döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez Belediyesi işbirliğiyle Yeni Doğan Mahallesi\'ne,16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu; Kepez Belediyesi\'nin himayesinde, hayırsever desteğiyle de Kültür Mahallesi\'ne 24 derslikli, 200 kişilik pansiyon binası olan Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi inşa edilmişti.

 
Tütüncü\'den iki  okul müjdesi
Tütüncü\'den iki  okul müjdesi
Tütüncü\'den iki  okul müjdesi
Tütüncü\'den iki  okul müjdesi

Benzer Haberler

2B bitti 2 okul geldi

2B bitti 2 okul geldi

Fevzi Çakmak Mahallesi, 2B den kaynaklı mülkiyet sorunu nedeni ile 30 yıla yakın kamu yatımı alamıyordu.  Mahalle, 2B nin çözümü  sonrası  2 okula birden kavuştu. Kepez Belediyesi`nin,  Milli Eğitim Bakanlığı`nın arsa talebini

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Kepez’in 3 mahallesine okul müjdesi
Kepez’in 3 mahallesine okul müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede 2016 yılı için yatırım programına aldığı 11 okuldan 3 tanesinin yapımı başladı. İl Milli Eğitim


Okul arsaları belediyeden
Okul arsaları belediyeden

Kepez Belediyesi, Ahatlı ve Yeni Doğan mahallelerinde iki adet parselini, okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis etti.  Tahsislerle Ahatlı’ya 32 derslikli Anadolu Lisesi,