Kepez’e ikinci ASM

30 Nisan 2015, Perşembe - 11:28
Kepez’e ikinci ASM
Varsak’taki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne kavuşan Kepezliler, bu kez Ahatlı’da temeli atılan ikinci bir hastane için sevindi.
 
Kepez’deki ikinci Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi (ASM), bu kez Ahatlı Mahallesi’nde Antalya’ya kazandırılıyor.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün gayretleriyle geçen ay hizmete giren Varsak’taki ASM’nin ardından, protokolün de katılımıyla bu kez 50 ünitelik ikinci bir ASM’nin temeli atıldı.
 
Hastanenin öncüsü Tütüncü oldu
 
Yaklaşık 9 dönüm inşaat alanı olan Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, yüzde 33’lik alanı Kepez Belediyesi, yüzde 33’ü Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve yüzde 33’ü Hazine’ye aitti. Alanın sağlık tesisi olarak değerlendirilmesi konusundan öncü olan Başkan Tütüncü, 2010 yılından bu yana gerekli mülki ve imar çalışmalarını tamamladı. Sonunda temel atma aşamasına gelen hastaneyi gören Tütüncü, uzun yıllar süren emeğinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı.
 
Maliyeti 15 milyon lira
 
İnşaat maliyeti 10 milyon 345 bin lira, donamım maliyeti ise yaklaşık 5 milyon lira olan hastanenin, 2016 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Bölgenin gelişmesine önemli katkı sağlayacak olan hastanenin temel atma törenine, AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Avşar, il ve ilçe meclis üyeleri, muhtarlar, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Murat Özdemir, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, sağlık yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Büyük emek ve zaman harcadık
 
Kamunun hizmetine yönelik tesislerin temel atma törenlerinin, açılışlarının peş peşe yapılmasıyla ortaya konan eserlerin büyüklüğünün göz ardı edilebildiğine Başkan Tütüncü, temeli atılan bu eserin çok büyük emeğin, gayretin ve azimle çalışmanın neticesi olduğuna vurgu yaptı.

Her eserin arkasında dikkate değer bir oluşma hikayesi olduğunu belirten Tütüncü, “Biz şu an burada butona basıyoruz ve beton dökülüyor. Ama bu hastanenin hikayesi de 2010 yılında başladı. Bugüne gelmek kolay olmadı. O günkü kamu görevlileri ve siyasiler, görev değişikliği yapmaları ya da başka şehirde görevlendirilmeleri nedeniyle bugün aramızda yoklar. Ama biz amacımızı devam ettirdik, şimdi bu temeli atmak bize büyük onur veriyor. Bu hayalimizin peşinde koşarken o zaman ki AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda bize çok yardımcı olmuştu.” diye konuştu.
 
Kepez en güzel ilçe olacak
 
Kepez’de birbirinden önemli kamu ve belediye yatırımlarının geldiğinin altını çizen Tütüncü, hastanenin Kepez’e çok heyecan ve dinamizm getirecek bir tesis olacağını söyledi. Bölgemize yeni kamu yatırımları gelmesi için çaba sarf edeceğini belirten Tütüncü, Kepez’in Antalya’nın en güzel ilçesi olma yolunda ilerlediğini söyledi.
 
Vatandaş gönlünce gülecek
 
Günümüzde vatandaşların en fazla memnun olduğu hizmetlerin sağlık alanında gerçekleştiğini belirten Milletvekili Hüseyin Samani,  “Yıllardır bu ülkede hastanelerdeki kuyruklar, uzak yerlerde kalan vatandaşlarımızın alamadığı ambulans hizmeti konu oluyordu. Ağzında dişi eksik olanlar, konuşurken, gülerken mahcup olmamak için ağzını kapatıyordu. Bu merkezler sayesinde ülkenin hiçbir evladı konuşurken, gülümserken dişinin eksikliğinden dolayı mahcubiyet çekmeyecektir. Tesisin en önemli katkısı bu olacaktır.” diye konuştu.
 
Modern bir tesis olacak
 
Bu tesis ile Antalyalılara daha modern bir sağlık hizmeti sunulacağına değinen Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ise, “Emekleri olan başkanımıza, vekillerimize, bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu arsanın kazandırılması için uzun bir çalışma gerekti. Şu anda Antalya’da kamu hastaneleri olarak 2 bin 390 civarında yatağımız var. 2015 sonunda bu sayı 3 bine çıkacak. Önümüzdeki süreçte yatak kapasitemiz 4 bine çıkacak.” dedi.
 
Kepez’e ikinci ASM
Kepez’e ikinci ASM
Kepez’e ikinci ASM
Kepez’e ikinci ASM
Kepez’e ikinci ASM
Kepez’e ikinci ASM
Kepez’e ikinci ASM

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

Habibler’in çehresi değişti
Habibler’in çehresi değişti

Başkan Hakan Tütüncü, kat artışı, yeni yolların açılması, hastane ve okul yatırımlarıyla modern bir şehir görünümü kazandırdığı Habibler Mahallesi’ne, ağız ve diş


Varsak Antalyalıların tercihi olacak
Varsak Antalyalıların tercihi olacak

Yıllardır hizmete aç bırakılmış Varsak’a yapılacak hizmet yağmuruyla Antalya’nın tercih semti haline geleceğini sözünü veren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 3- 4 yılda bunu


Projesi gibi temeli de ortak akılla atıldı
Projesi gibi temeli de ortak akılla atıldı

Kepez Belediyesi’nin, projesi ulusal bir yarışma ile oluşturulan, 2 bin kişilik çok amaçlı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeline ilk harç da her kesimden gelen davetlilerle