2B kalktı mahalleler şenlendi

28 Nisan 2015, Salı - 09:51
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B\'nin çözümünden sonra Fevzi Çakmak Mahallesi\'ne kazandırılan iki okul binasının inşasını gezen Başkan Hakan Tütüncü, \"2B ortadan kalktı, kamu yatırımları geldi ve mahalleler şenlendi. \" dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi\'nin, 2B mülkiyet probleminin çözümünden sonra ilk okul yatırımları olan 16 derslikli Spor Lisesi ,100 kişilik pansiyon binası ile 24 derslikli ilkokulun kaba inşaatları 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de bölgeye  kazandırılmasında katkısı olduğu okul binalarında incelemede bulundu. Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri\'nin de eşlik ettiği incelemede Başkan Hakan Tütüncü, yüklenici şirketinin yetkililerinden okulların inşasının ne aşamada olduğu hakkında bilgi aldı.

Fevzi Çakmak yatırımlarla şehirleşiyor

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi\'ne, 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümünden sonra pek çok kamu yatırımın gelmeye başladığını söyledi. Tütüncü, hem belediyenin hem de merkezi idarenin yatırımlarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi\'nin kısa bir zamanda modern bir şehir kimliğe kavuşacağını belirtti.
 
 Mahalleye hem belediyenin hem de merkezi idarenin yatırımlarının gelmeye başladığının altını çizen Tütüncü,\" Kasım 2014\'te  temelini attığımız  okul binalarının kaba inşaatları, kısa bir sürede bitme aşamasına geldi.  Okullardan bir tanesi 24 derslikli ilkokul, diğeri ise 16 derslikli spor lisesi ve 100 kişilik  pansiyon binası. Spor Lisesi nitelikli bir okul. Artık Fevzi Çakmak Mahallesi de nitelikli okullar yapılıyor.\" ifadesini kullandı.
 
Yeni okul bölgeyi rahatlatacak
 

Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde, ilkokulun en önemli ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları söyledi:  \"Okul olmadığı için mahallenin çocukları, uzak noktadaki okullara  gidiyorlardı. Yeni okulla birlikte mahalle sakinleri, çocuklarını yakın bir yerdeki okula gönderme imkanına kavuşacaklar. Okulun açılmasıyla birlikte yakın bölgelerdeki okullardaki öğrenci sayısında düşüş olacak. Böylelikle öğrencilerimiz, kalabalık olmayan sınıflara kavuşmuş olacak. 24 derslikli okul sadece Fevzi Çakmak\'la birlikte komşu mahalleler Kuzeyyaka ve Gündoğdu\'ya da fayda sağlayacak.”

Fevzi Çakmak cazibe merkezi oluyor

Fevzi Çakmak\'ın, yatırımlar için rezerv alan haline geldiğine işaret eden Tütüncü,
\"Yeni okullar, belediye ve  merkezi idarenin hizmetleriyle mahalle modern bir şehre dönüşüyor. Temelini attığımız şefkat ve huzur evi mahallenin gelişimine katkı sağlayacak.  Bitme aşamasına gelen Antalya Askerlik Şubesi de bölgeye inşa ediliyor. Fevzi Çakmak, kamu  yatırımları için rezerv alan haline geldi. Geniş halk kitlelerine hitap eden kamu binaları, bulunduğu semtlere ayrı  bir cazibe kazandırıyor. 2B\'nin ortadan kalkmasıyla birlikte Kepez, çağ atladı. 2B ortadan kalktı,  kamu yatırımları geldi ve mahalleler şenlendi. 
Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde, eserlerin birbiri ardınca yükseldiğini, yeni eserlerin temelinin atıldığını görünce Kepez\'in şehirleşmede nereden nereye geldiğini açık bir şekilde  görebiliyorsunuz.\"

Başkan Hakan Tütüncü, iki okulun, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.  
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B kalktı mahalleler şenlendi
2B kalktı mahalleler şenlendi

Benzer Haberler